Astăzi, ai 12% Extra Reducere ✨ la toate Suplimentele Vegane - Folosește codul 12VEGAN Vezi Produse 🌱🛒

Tot ce trebuie să știi despre colagen

colagenul pentru un ten frumos elastic si fara riduri

Când vine vorba despre menținerea frumuseții pielii, estomparea ridurilor, ba chiar ameliorarea durerilor articulare, pe buzele multor persoane apare cuvântul „colagen”. Aceasta proteină a căpătat o popularitate uimitoare în ultima perioadă și tot mai multe persoane recurg la suplimente cu colagen pentru remedierea și ameliorarea anumitor afecțiuni la nivelul articulațiilor sau a pielii sau pur și simplu pentru a-și păstra pielea întinerită pentru mai mult timp. 

Înainte de a studia toate variantele și a găsi cel mai bun colagen de pe piață și până să te hotărăști  să adaugi în rutina ta zilnică un supliment cu colagen, sunt câteva aspecte pe care trebuie să le cunoști. În continuare, găsești informații importante despre colagen și răspunsurile la cele mai comune întrebări. 

Ce este colagenul?

Colagenul este cea mai abundentă proteină din organismul uman. Este sintetizată în mod natural de către organism și se regăsește la nivelul pielii, oaselor, tendoanelor și ligamentelor. 

Colagenul este una dintre componentele fundamentale ale structurii pielii, 75% din pielea noastră fiind colagen. Fără colagen, pielea nu ar avea elasticitate și fermitate, oasele nu ar mai fi la fel de puternice, iar mobilitatea și flexibilitatea articulațiilor și tendoanelor ar avea de suferit. 

ce este colagenul

Principalele tipuri de colagen

Conform cercetărilor, există aproximativ 28 de tipuri de colagen în organismul nostru. Totuși, studiile arată că cele mai importante sunt primele 3 tipuri, și anume colagenul de tip 1, de tip 2 și de tip 3. Haide să ne concentrăm atenția asupra lor și să vedem care sunt rolurile pe care le au în organism. 

  • Colagen de tip 1 – se regăsește din abundență la nivelul pielii, dar și la nivelul tendoanelor, oaselor, ligamentelor și a dinților. Principalul său rol este de a conferi structură 
  • Colagen de tip 2este cel cu ajutorul căruia se formează cartilajul. Necesar pentru sănătatea oaselor și a articulațiilor 
  • Colagen de tip 3 – îl găsim la nivelul pielii, mușchilor și al vaselor de sânge și susține structura acestora

Descopera gama de colagenuri premium Swedish Colagen pentru sanatate si frumusete

-12%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 215,99 lei.Prețul curent este: 189,66 lei. TVA Inclus

Economisești 26,33 lei

-23%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 149,97 lei. TVA Inclus

Economisești 46,02 lei

-17%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 174,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA Inclus

Economisești 30,00 lei

-26%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA Inclus

Economisești 51,00 lei

Ce se întâmplă când nu ai suficient de mult colagen în organism?

Nivelul de colagen și producția acestuia scad odată cu înaintarea în vârstă, moment în care pot să apară și anumite probleme cauzate de lipsa acestei proteine. Odată ce rezervele de colagen de la nivelul organismului scad, apar probleme precum riduri accentuate, rigiditate la nivelul tendoanelor și ligamentelor, riduri, slăbiciune la nivelul mușchilor și dureri articulare

lipsa colagenului in organism

După cum am menționat, vârsta este principalul factor care duce la scăderea nivelului de colagen din organism. Mai sunt, însă, și alți factori care pot accelera acest proces. Unul dintre aceștia este fumatul. Fumatul permite radicalilor liberi „să atace” fibrilele de colagen, provocând, astfel, apariția ridurilor și o îmbătrânire prematură a pielii

Una dintre principalele întrebări când vine vorba despre suplimentarea cu colagen este „De la ce vârstă se ia colagenul?”. Producția de colagen scade începând după 25 de ani, așadar recomandăm colagenul persoanelor trecute de această vârstă.

Suplimentele cu colagen

Acum că știi cele mai importante lucruri despre colagen, este important să discutăm și despre suplimentarea acestei proteine. Există la momentul actual foarte multe suplimente pe bază de colagen cu ajutorul cărora să îți poți menține pielea fermă și elastică sau articulațiile sănătoase. Găsești colagen lichid, colagen pudră, colagen pentru piele sau colagen pentru articulații, trebuie doar să știi să le alegi pe cele mai bune, care să se ți se potrivească în funcție de problema pe care o ai. 

Cauta suplimente cu o concentrație mare de colagen, care să îți asigure rezultate mai rapide și vizibile. De asemenea, optează pentru colagenul sub formă de peptide. Peptidele de colagen au fost descompuse până la dimensiunea la care să poată fi absorbite de către organism. Deci colagenul sub formă de peptide va fi absorbit mult mai repede, iar rezultatele nu vor înceta să apară. 

Lichid sau pulbere? Alegerea îți aparține, în funcție de preferințele tale. Pudra de colagen este mai versatilă decât suplimentul lichid, însă colagenul lichid are o absorbție mult mai mare în organism. Colagenul pudră poate fi adăugat în diferite preparate sau băuturi, iar cel lichid poate fi, și el, adăugat în diferite băuturi, în funcție de preferințe. 

Swedish Nutra îți pune la dispoziție o gamă largă de suplimente nutritive cu colagen, în funcție de preferințele și nevoile tale. Descoperă-le și alege-l pe cel care ți se potrivește cel mai bine.

-21%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 185,00 lei.Prețul curent este: 147,00 lei. TVA Inclus

Economisești 38,00 lei

-14%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 145,00 lei.Prețul curent este: 125,00 lei. TVA Inclus

Economisești 20,00 lei

-16%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 160,00 lei.Prețul curent este: 135,00 lei. TVA Inclus

Economisești 25,00 lei

-26%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 168,00 lei.Prețul curent este: 124,00 lei. TVA Inclus

Economisești 44,00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *