Colagen marin sau colagen bovin – care este potrivit pentru tine?

suplimentele cu colagen din sursa marina si suplimentele cu colagen din sursa bovina pentru piee ten oase si articulatii

Ești în căutare de un supliment cu colagen, însă nu știi ce ar trebui să alegi? Te tot întrebi care este cea mai bună sursă de colagen din care să poți obține cât mai repede rezultate vizibile? Dintre toate sursele din care este extras colagenul, în topul listei se află colagenul marin și colagenul bovin, ele fiind ingredientul principal în majoritatea suplimentelor existente pe piață. Ți-am pregătit în acest articol o scurtă comparație între cele două tipuri de colagen, deci descoperă alături de noi asemănările, diferențele și beneficiile celor două.  

Ce este colagenul marin?

Colagenul marin este o proteina structurală complexă care se extrage din solzii, pielea sau înotătoarele peștilor. Colagenul extras din această sursă este, preponderent, colagen de tip 1, cel mai abundent din corpul uman. 

Motivul pentru care colagenul marin se află printre sursele preferate este faptul că se absoarbe mult mai repede și mai eficient în organism, comparativ cu celelalte surse. Absorbția ridicată se datorează greutății și dimensiunii moleculare mici pe care colagenul marin le are, iar din aceste motive este prima alegere în scopuri medicinale.

Pentru ce se utilizează colagenul marin? Pentru menținerea sănătății și flexibilității pielii, a ligamentelor, articulațiilor, oaselor, mușchilor, tendoanelor, părului și a unghiilor.

Ce este colagenul bovin?

Colagenul bovin este o proteină care se găsește, în mod natural, în cartilajele, oasele și pieile bovinelor, de unde este și extras. Acest tip de colagen este foarte asemănător cu ceea ce avem noi în organism, deci colagenul bovin furnizează o doză sănătoasă și benefică de colagen de tip 1 și 3. 

Colagenul bovin este foarte bogat în aminoacizii glicină și prolină. Glicina este necesară în construcția de lanțuri ADN și ARN, contribuind și la formarea de creatină. Prolina, în schimb, este aminoacidul cu ajutorul căruia organismul își poate produce propriul colagen. 

Pentru ce se utilizează colagenul bovin? Piele fermă, unghii puternice, păr strălucitor și mușchi, oase și articulații sănătoase

colagenul marin si colagenul bovin surse eficiente pentru mentinere unui ten sanatos si hidratat

Principalele beneficii ale acestor două tipuri de colagen

Colagenul marin vine cu o mulțime de beneficii pentru organism, beneficii precum:

 • Contribuie la vindecarea și regenerarea oaselor
 • Menține fermitatea și elasticitatea pielii
 • Accelerează vindecarea rănilor
 • Întărește unghiile și părul 
 • Sprijină sănătatea articulațiilor 

Colagenul din sursă bovină vine, și el, cu o mulțime de beneficii pentru organism

 • Îmbunătățește structura pielii și o înfrumusețează
 • Întărește părul și unghiile 
 • Contribuie la menținerea sănătății articulațiilor
 • Ameliorează simptomele unor probleme articulare 
 • Contribuie la repararea țesuturilor
 • Asigură hidratarea țesuturilor

Ce să aleg?

După cum probabil ai observat, diferențele dintre cele două surse de colagen nu sunt prea mari. Colagenul din sursă bovină conține tipul 1 și 3, iar colagenul marin este mai ușor de absorbit în corp, iar beneficiile sunt foarte asemănătoare. 

Deci poți să alegi, în funcție de preferințele tale, ce tip de colagen să încerci. Ține cont de problema pe care vrei să o remediezi, iar în funcție de acest lucru caută produsul perfect pentru tine. Pe Swedish Nutra, vei găsi în pagina fiecărui produs o descriere detaliată despre toate beneficiile pe care le poți obține odată ce consumi suplimentul respectiv și care este principalul său scop. 

Există, totuși, două lucruri foarte importante de care trebuie să ții cont atunci când alegi un supliment cu colagen. În primul rând, asigură-te că suplimentul conține colagen hidrolizat, în acest fel va fi mult mai ușor de absorbit și digerat, iar corpul tău va putea să pună peptidele de colagen la treaba de îndată ce ai consumat produsul. 

Un alt aspect important este să optezi pentru un supliment lichid. Asta, din nou, depinde de preferințele tale. Poate îți este pe plac un supliment cu colagen marin pulbere sau pulbere de colagen bovin hidrolizat, însă recomandarea noastră este să încerci un supliment lichid.  Motivul principal este absorbția mult mai mare în organism pe care o are un supliment cu colagen lichid față de unul pulbere.

Găsești pe site-ul nostru o varietate de suplimente cu colagen marin, bovin, lichid sau pulbere din care să alegi. Consultă produsele și decide care este cel mai bun pentru tine.
Mai jos găsești cele mai apreciate suplimente cu colagen de către clienții noștri:

Colagen Hidrolizat Pulbere Tip 1 și 3 cu 10.000 mg la Doza Zilnică – Cutie cu 300 g
On Sale
Sale!
%
Off
21
Save 31 lei
31lei
21%
31
lei
#BESTSELLER
114,00 lei TVA Inclus

Economisești 31,00 lei

Mai puțin de 3,80 lei per zi de tratament!

Colagen Lichid Hidrolizat Tip 1 și 3 cu 10 000 mg + Acid Hialuronic 50 mg + Biotina 5000 mcg + Cupru + Siliciu + Vitamina C, B5, B6, B12
On Sale
Sale!
%
Off
14
Save 20 lei
20lei
14%
20
lei
#BESTSELLER
125,00 lei TVA Inclus

Economisești 20,00 lei

Mai puțin de 4,16 lei per zi de tratament!

Colagen Marin Lichid Hidrolizat cu 10.000 mg + Acid Hialuronic 50 mg + Biotină 5000 mcg + Cupru + Siliciu + Vitamina C, B5, B6, B12 – Sticlă cu 500 ml
On Sale
Sale!
%
Off
16
Save 25 lei
25lei
16%
25
lei
135,00 lei TVA Inclus

Economisești 25,00 lei

Mai puțin de 4,50 lei per zi de tratament!

Fish Colagen Hidrolizat Pulbere Tip 1 și 3 cu 10.000mg – Super Concentrat – 300g
On Sale
Sale!
%
Off
26
Save 44 lei
44lei
26%
44
lei
124,00 lei TVA Inclus

Economisești 44,00 lei

Mai puțin de 4,13 lei per zi de tratament!

2 thoughts on “Colagen marin sau colagen bovin – care este potrivit pentru tine?

 1. Alexandra says:

  Buna ziua.

  Care este diferenta intre colagen marin 10000mg la 135 ron si colagen simplu la 125ron?
  Cel din urma ce origine are? Bovin?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *