Astăzi, ai 12% Extra Reducere ✨ la toate Suplimentele Vegane - Folosește codul 12VEGAN Vezi Produse 🌱🛒

Top 6 modalități prin care să stimulezi producția naturală de colagen

sfaturi utile pentru a stimula productia naturala de colagen a organismului

Secretul unui ten frumos, fără riduri pronunțare, indiferent de vârstă este, fără îndoială, un nivel optim de colagen în organism. Însă beneficiile acestei proteine atât de importante nu se opresc aici. Pe lângă înfrumusețarea tenului și a pielii, colagenul întărește unghiile și părul și menține sănătatea articulațiilor.

Atunci când producția de colagen a organismului scade odată cu înaintarea în vârstă, cum facem să ne menținem colagenul din organism la un nivel optim? Simplu, urmând câteva sfaturi simple care te pot ajuta să stimulezi producția naturală de colagen. 

Iată 6 modalități prin care să stimulezi producția naturală de colagen

1. Acidul hialuronic

Acidul hialuronic este o componentă importantă în procesul de producere a colagenului. Această moleculă stimulează producția de colagen din organism, așadar adăugarea în alimentație a unor surse bogate de acid hialuronic sporește considerabil și nivelul de colagen.

Legumele verzi, strugurii sau peștele sunt alimente care stimulează producția naturală de colagen. Poți, de asemenea, să optezi și pentru un supliment cu acid hialuronic.

2. Vitamina C

antioxidanti

Știm cu toții cât de importantă este vitamina C pentru sănătatea noastră generală. Află că această vitamină poate stimula și producția de colagen. Cel mai probabil ai observat că, în ultima perioadă, tot mai multe companii folosesc ca ingredient principal în produsele de îngrijire a tenului vitamina C. Motivul este simplu, această vitamina protejează pielea, sporind, în acest fel, producția naturală de colagen a organismului. 

Nu uita că vitamina C nu se produce în mod natural în corp, ci trebuie luată din alimente sau suplimente cu vitamina C. Printre principalele surse alimentare regăsim citricele, legumele verzi, căpșunile sau broccoli. 

3. Ginseng

Ginsengul este un ingredient folosit în medicina tradițională de sute de ani. Acest lucru se datorează multiplelor sale proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, care au un potențial mare de a stopa îmbătrânirea celulelor pielii.

Poate ți se pare ciudat să auzi că rădăcina de ginseng poate stimula producția de colagen, însă cercetătorii au demonstrat acest lucru. Se pare că studiile arată că ginsengul protejează fibroblastele (celulele din țesutul conjunctiv care susțin fibrele de colagen și elastină), iar acest lucru stimulează producția de colagen.

Nutrienti benefici prin care sa stimulezi productia naturala de colagen din organism

-17%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 115,00 lei.Prețul curent este: 95,00 lei. TVA Inclus

Economisești 20,00 lei

-35%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 129,99 lei.Prețul curent este: 84,99 lei. TVA Inclus

Economisești 45,00 lei

-26%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 129,00 lei.Prețul curent este: 95,00 lei. TVA Inclus

Economisești 34,00 lei

-32%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 87,00 lei.Prețul curent este: 59,00 lei. TVA Inclus

Economisești 28,00 lei

4. Antioxidanți

Antioxidanții sunt substanțe care ne protejează organismul de acțiunea radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt molecule care provoacă stres oxidativ, dăunând, astfel, organismului nostru.

Nu toți antioxidanți vor stimula producția naturală de colagen a organismului, însă se vor asigura că nivelul de colagen prezent în organism își va face treaba la capacitate maximă și își vor proteja piele. Antioxidanții îi obții din alimente sau suplimente alimentare. 

5. Protecție

protectie solara crema

Celulele pielii sunt într-un proces continuu de distrugere și regenerare. Problema apare atunci când factorii de mediu contribuie la distrugerea acestora, înrăutățind foarte tare lucrurile. Vremea toridă sau temperaturile foarte scăzute, poluarea, expunerea la razele UV ale soarelui, ba chiar și particulele de praf, toți acești factori pot dăuna aspectului pielii. Celulele afectate trebuie înlocuite, iar acest proces reduce și mai mult nivelul de colagen din organism. 

Pentru a preveni acest lucru sau pentru a ameliora din distrugerile provocate de factorii de mediu, este foarte important să ai o rutină de îngrijire a pielii. Pielea trebuie curățată în fiecare zi și exfoliată cât de des, în acest fel poți proteja nivelul de colagen deja existent în organism. Nu uita de SPF în zilele cu soare puternic. 

6. Suplimente cu colagen

Ce poate reface cel mai eficient stocurile de colagen din organism decât un supliment cu colagen? Nu ezita să iei în calcul adăugarea unui supliment cu colagen în rutina ta zilnică. Beneficiile sunt enorme, iar rezultatele se văd într-un timp relativ scurt. 

Există multe variante de suplimente cu colagen din care poți alege. Poți găsi colagen marin, bovin sau chiar vegan și, de asemenea, îl poți găsi sub diferite forme precum lichid, capsule sau pulbere.

Găsești pe site-ul nostru o gamă largă de suplimente cu colagen special concepute pentru oricare dintre nevoile tale. Colagen beauty, colagen pentru articulații sau colagen pentru păr, piele și unghii, pe site-ul Swedish Nutra găsești produsul perfect pentru tine.

Descopera gama noastra de suplimente cu colagen hidrolizat pentru o absorbtie rapida si eficienta sporita

-20%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 204,99 lei.Prețul curent este: 164,99 lei. TVA Inclus

Economisești 40,00 lei

-17%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 174,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA Inclus

Economisești 30,00 lei

-26%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA Inclus

Economisești 51,00 lei

-24%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 189,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA Inclus

Economisești 45,00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *