5 beneficii pe care le are biotina pentru organism

principalele beneficii pe care le are biotina pentru organism

Popularitatea biotinei se datorează prezenței sale pe piața produselor cosmetice. Biotina este un nutrient benefic pentru menținerea frumseții exterioare, fiind cunoscută pentru efectele pozitive pe care le are asupra părului și unghiilor. Însă beneficiile pe care le are biotina pentru organism nu se opresc aici. 

Pe lângă beneficiile pentru frumusețe, biotina contribuie la metabolizarea acizilor grași, a amino acizilor și a glucozei, stabilizează nivelul de zahăr din sânge, ajută la menținerea unui sistem cardiovascular sănătos, iar beneficiile nu se opresc aici. Descoperă în detaliu biotina și află de ce este esențială pentru sănătatea ta.

Ce este, mai exact, biotina?

Biotina nu este altceva decât vitamina B7, una dintre cele 8 vitamine care intră în alcătuirea complexului B. Această vitamină este cunoscută și sub numele de vitamina H, litera H provenind de la termenii în limba germană „haar und haut”, adică păr și piele. 

suplimentele cu biotina foarte benefice pentru un par lung si stralucitor

Vitaminele solubile în apă nu pot fi depozitate în organism ci trebuie asimilate din dietă. Biotina este o vitamină de acest tip, așadar nivelul de biotină de care organismul are nevoie trebuie obținut din alimente care conțin biotină sau din suplimente cu biotină. 

Află în continuare care sunt pricipalele beneficii pe care le are biotina pentru organism și care sunt cele mai bogate surse alimentare. 

Biotina pentru organism - top 5 beneficii

Biotina nu este altceva decât vitamina B7, una dintre cele 8 vitamine care intră în alcătuirea complexului B. Această vitamină este cunoscută și sub numele de vitamina H, litera H provenind de la termenii în limba germană „haar und haut”, adică păr și piele. 

1. Susține sănătatea metabolismului

Biotina, împreună cu celelalte vitamine din complexul B sunt vitale pentru funcționarea metabolismului. Acestea transformă alimentele în energie utilizabilă pentru organism. Fără un nivel optim de biotină în organism, șansele să te confrunți cu simptomele unui metabolism leneș (nivel scăzut de energie, amețeală sau probleme digestive) cresc considerabil. 

Biotina, împreună cu celelalte vitamine din complexul B, acționează astfel: 

  • transformă glucoza preluată din carbohidrați și zahăr în energie 
  • ajută corpul să utilizeze aminoacizii din proteine 
  • activează acizii grași 

2. Ajută la echilibrarea zahărului din sânge

S-a demonstrat că biotina contribuie benefic la reducerea zahărului din sânge. Aceasta facilitează activitatea insulinei, hormonul vital în echilibrul nivelului de zahăr, reducând astfel riscul de fluctuații majore ale zahărului.

biotina poate fi benefica pentru controlul zaharului din sange

3. Menține sănătatea sistemului cardiovascular

Complexul de vitamine B, printre care și biotina, are un rol important în protejarea inimii de afecțiuni precum inflamații, ateroscleroză, accident vascular cerebral sau infarct. Pe lângă faptul că vitaminele B echilibrează nivelul de zahăr din sânge, acestea au capacitatea de a reduce nivelul de colesterol rău din organism. Prin aceste două acțiuni, biotina contribuie la menținerea sănătății inimii tale. 

4. Susține glanda tiroidă

Glanda tiroidă este responsabilă de apariția stărilor de foame, somn, durere, schimbări de dispoziție sau energie. Biotina este una dintre vitaminele responsabile de funcționarea adecvată a acestei glande, așadar un deficit de biotină sau alte vitamine din complexul B afectează glanda tiroidă și creează complicații. 

5. Necesară pentru mușchi și țesuturi

Vitaminele din complexul B sunt necesare în procesul de creștere și recuperare musculară. Acestea contribuie la refacerea țesuturilor musculare afectate, contribuind la creșterea în masă musculară. Biotina mai contribuie și la reducerea inflamațiilor. 

biotina benefica pentru muschi

Biotina - benefică pentru păr și unghii

Cele mai cunoscute beneficii ale vitaminei B7 sunt acțiunile sale asupra părului și a unghiilor. Un supliment cu biotină poate contribui benefic la procesul de creștere al părului. De asemenea, studiile au demonstrat că biotina este eficientă în tratarea alopeciei (căderea părului) și în întărirea unghiilor fragile. Despre beneficiile suplimentelor cu biotină și colagen pentru frumusețe ți-am vorbit într-un alt articol pe care îl poți găsi pe blogul nostru. 

Pentru a te bucura de toate beneficiile pe care le are de oferit biotina pentru organism, îți recomandăm să încerci suplimentul nostru cu biotină lichidă. Combinația de ingrediente și formula sa lichidă, concentrată asigură o absorbție maximă și rezultate rapide. Suplimentul marca Swedish Nutra cu biotină este benefic atât pentru păr și piele, cât și pentru sănătatea întregului organism. 

Adaugă-l în rutina ta și bucură-te de beneficiile sale uimitoare!

Biotină Lichidă cu 10.000 mcg – Păr, Piele, Unghii, Energie – Sticlă cu 500 ml
On Sale
Sale!
%
Off
27
Save 31 lei
31lei
27%
31
lei
VEGAN
84,00 lei TVA Inclus

Economisești 31,00 lei

Mai puțin de 2,80 lei per zi de tratament!

Colagen Marin Lichid Hidrolizat cu 10.000 mg + Acid Hialuronic 50 mg + Biotină 5000 mcg + Cupru + Siliciu + Vitamina C, B5, B6, B12 – Sticlă cu 500 ml
On Sale
Sale!
%
Off
16
Save 25 lei
25lei
16%
25
lei
135,00 lei TVA Inclus

Economisești 25,00 lei

Mai puțin de 4,50 lei per zi de tratament!

Hair Skin & Nails – Colagen Lichid Hidrolizat 1000 mg + Biotină cu 27 Ingrediente și Vitamine – Formulă pentru Păr, Piele, Ten și Unghii – Sticlă cu 500 ml
On Sale
Sale!
%
Off
21
Save 30 lei
30lei
21%
30
lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *