Astăzi, ai 12% Extra Reducere ✨ la toate Suplimentele Vegane - Folosește codul 12VEGAN Vezi Produse 🌱🛒

Semne că s-ar putea să suferi de un deficit de magneziu

principalele simptome ale deficiului de magneziu

Ți-am vorbit despre importanța magneziului, ți-am oferit și o mulțime de surse alimentare bogate prin care poți atinge necesarul zilnic de magneziu, dar încă nu ți-am spus nimic despre ce înseamnă un deficit de magneziu și ce presupune acesta. Deficitul de magneziu sau hipomagnezemia se definește ca un nivel mult prea scăzut de magneziu în organism, problemă care interferează cu buna funcționare a organismului tău. 

Cauzele pot fi diverse, de la modificările produse odată cu vârsta, la anumite afecțiuni care interferează cu nivelul de magneziu din organism. Cea mai frecventă cauză, însă, este alimentația dezechilibrată și lipsa surselor alimentare bogate în magneziu. 

Foarte puține persoane dintre cele care suferă de deficit de magneziu își dau seama care este cu adevărat cauza simptomelor pe care le experimentează. Din acest motiv, sunt puțini și cei știu unde anume să acționeze. Să descoperim, așadar, care sunt principalele simptome experimentate în cazul unei carențe de magneziu și cum le poți combate. 

1. Crampe musculare

durerile musculare sunt un simptom al deficitului de magneziu

Foarte multe persoane suferă de crampe musculare, în special la picioare. Datorită rolului important al magneziului în transmiterea semnalelor neuromusculare și în procesul de contracție a mușchilor, deficitul de magneziu este, fără îndoială, o cauză principală.  

Magneziul este esențial în procesul de relaxare musculară. Acesta asigură transportul de calciu în organism, nepermițând calciului să se depună pe mușchi și să provoace crampe dureroase. 

2. Oboseală, insomnie și senzație de extenuare

Aceste simptome sunt atribuite, în general, stresului cronic și odihnei precare, însă lipsa de magneziu este, și ea, o cauză importantă. Studiile au demonstrat că magneziul este vital în producerea energiei, în combaterea oboselii și în promovarea unui somn adânc, odihnitor. Așadar, data viitoare când simți aceste simptome, este foarte posibil ca un supliment cu magneziu să fie soluția. 

3. Anxietate

anxietatea este un simptom al deficitului de magneziu

Anxietatea este strâns legată de un deficit de magneziu în organism. Un nivel neadecvat de magneziu cauzează stres, iritabilitate și nervozitate. Odată ce acest nivel continuă să scadă, anxietatea se instalează, iar în cazurile de deficit sever de magneziu, chiar depresia. Magneziul este, printre altele, și mineralul bunei dispoziții. Așadar magneziul este recomandat pentru reducerea stărilor de anxietate și redarea bunei dispoziții. 

4. Presiune arterială mare

Ți-am vorbit într-un alt articol despre relația sinergică dintre calciu și magneziu și cum acestea lucrează împreună pentru a proteja inima și pentru a o ajuta să funcționeze normal. Fără un nivel optim de magneziu în organism, este foarte posibil ca hipertensiunea să apară sau chiar o presiune arterială crescută. De obicei, în acest caz, deficitul de calciu vine la pachet și cu un nivel scăzut de magneziu, deci cel mai bine, în acest caz, apelezi la un supliment cu calciu și magneziu.

5. Dureri de cap

durerile de cap sunt un simptom al deficitului de magneziu

Migrenele și deficitul de magneziu sunt adesea relaționate. Magneziul este foarte important în procesul de echilibrare a neurotransmițătorilor din organism, de aici și durerile de cap. Un nivel optim de magneziu în organism asigură o bună funcționare a creierului.

6. Osteoporoza

Lipsa de magneziu, netratată la timp și într-un stadiu avansat, poate să provoace osteoporoză. Din cele aproximativ 25 g de magneziu pe care organismul uman le conține, aproape jumătate din acesta de află la nivelul oaselor. Nu doar calciul are o importanță deosebită pentru oase, ci și magneziul. O suplimentare periodică cu un supliment cu magneziu poate preveni osteoporoza. 

Toate aceste simptome pot fi cauzele unui deficit de magneziu. Totuși, dacă experimentezi aceste simptome, este foarte important să te adresezi unui medic specialist pentru a obține un diagnostic clar și avizat.

Nu uita cât de important este magneziul pentru organismul tău și asigură-ți necesarul zilnic cu ajutorul suplimentului CAL-MAG. Un supliment premium, cu o formulă avansată, bogată în calciu, magneziu, zinc, vitamina C și vitamina D3, asigură buna funcționare a sistemului osos, nervos și imunitar. 

Descopera gama noastra de suplimente lichide cu magneziu si alti nutrienti esentiali pentru sanatatea generala a organismului

-25%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 100,00 lei.Prețul curent este: 74,99 lei. TVA Inclus

Economisești 25,01 lei

-15%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 199,99 lei.Prețul curent este: 169,99 lei. TVA Inclus

Economisești 30,00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *