Astăzi, ai 12% Extra Reducere ✨ la toate Suplimentele Vegane - Folosește codul 12VEGAN Vezi Produse 🌱🛒

Despre acnee: cauze și tratament

despre acnee si ingrijirea tenului acneic

Dacă te uiți puțin în trecutul tău, cu siguranță îți amintești de un episod din viața ta în care te confruntai cu acnee. Sau, cel mai probabil, dacă citești articolul acesta, acneea îți dă câteva bătăi de cap în prezent. Mulți dintre noi am trecut pe acolo și știm cât de problematică poate fi acneea.

Acneea nu este o afecțiune care să ne facă rău fizic, însă ne afectează stima de sine, așadar ne dorim cu orice preț să scăpăm cât mai repede de ea. Dar dacă vrem să tratăm acneea, este important să înțeleg de ce apare.

Așadar, ți-am pregătit în acest articol o serie de informații utile despre acnee. 

Ce este acneea?

ce estea aceneea si cum se manifesta

Acneea este cel mai des întâlnită afecțiune la nivelul pielii. Aceasta se descrie ca o afecțiune a glandelor sebacee. Dar ce înseamnă acest lucru? 

În fiecare por de pe suprafața pielii tale se află acești mici săculeți denumiți „glande sebacee”. Acestea secretă o substanță uleioasă numită sebum. Există perioade în care aceste glande devin mai active, de obicei în perioada pubertății, perioadă în care glandele secretă o cantitate mult mai mare de sebum.

Sebumul în exces blochează porii și favorizează apariția bacteriilor. Bacteriile și celulele moarte care se adună în acel blocaj cauzează o inflamare a zonei, fapt care duce la apariția coșurilor. 

Adolescenții și tinerii sunt cei mai predispuși să se confrunte cu acest tip de afecțiune pentru că apariția acesteia este în strânsă legătura cu pubertatea. Există, totuși, și acnee în cazul adulților, ba chiar și în cazul copiilor, denumită acnee juvenilă. Acneea apare, de cele mai multe ori pe față și pe gât, însă poate apărea și pe spate, umeri sau piept. Haide să vedem care sunt cauzele care duc la acnee. 

Descopera gama noastra de creme cosmetice anti-acnee cu Retinol

-22%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

124,99 lei TVA Inclus

Economisești 35,01 lei

-30%
Livrare Gratuita

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

337,47 lei TVA Inclus

Economisești 142,53 lei

-22%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

124,99 lei TVA Inclus

Economisești 35,01 lei

Principalele cauze ale apariției acneei

acneea se instaleaza in functie de tipul de ten

Apariția acneei este strâns legată de acțiunea anumitor factori externi sau interni. Schimbările hormonale, dieta nesănătoasă, stresul, toate acestea pot provoca acnee. Hai să aflăm, mai pe larg, de ce. 

  • Factorii genetici. Moștenirea genetică își spune cuvântul și în cazul acneei. Dacă unul dintre părinți a avut probleme de acest tip, este foarte probabil ca și tu să te confrunți cu asta. 
  • Tipul de ten. Și aici ne confruntăm cu factorii genetici. În funcție de tipul de ten pe care îl ai, te poți confrunta sau nu cu acnee. Dacă ai tenul gras, cu o secreție mai mare de sebum, șansele să suferi de acnee cresc considerabil.
  • Dietă precară. Stilul de viață sănătos își spune cuvântul și în cazul acneei. Zahărul și carbohidrații favorizează apariția acneei. 
  • Igiena. Oricât de somn ți-ar fi seara și oricât de pe fugă ai fi dimineața, fă-ți timp să îți cureți tenul.  Ai grijă să alegi produsele potrivite pentru tipul tău de ten.
  • Ustensilele pentru machiaj. Machiajul nu este o problemă, problema sunt ustensilele necurățate corespunzător. Pentru a evita apariția acneei, este foarte important să cureți
  • Stresul.  Da, stresul are ceva de spus și în cazul acneei. Stresul cauzează un exces de cortizol care duce la tulburări hormonale. 

Ce poți face dacă te confrunți cu acnee?

o rutina de ingrijire adecvata a tenului acneic poate remedia promblemele de acest tip

Lupta cu acneea nu este una ușoară, însă cu multă răbdare și grijă o vei putea ține sub control. Uite câteva sfaturi care ți-ar putea fi de folos. 

1. Rutină de îngrijire adecvată. Tenul acneic are nevoie de o îngrijire corespunzătoare. Alege cu grijă produsele pe care le folosești și asigură-te ca sunt adecvate tipului tău de ten. Îți recomand să optezi pentru produse cu efect calmant și antiinflamator sau produse care să te ajute să îți controlezi secreția de sebum.

2. Adoptă un stil de viață sănătos. Alimentația este foarte importantă. Este normal să mai cazi pradă tentațiilor, dar evită să îți faci din asta un obicei. Înlocuiește zahărul și carbohidrații cu fructe și legume și tenul tău îți va mulțumi.

3. Ține stresul sub control.  Nu trebuie să lași stresul să îți afecteze viața. Încearcă să te relaxezi și să faci zilnic activități care îți provoacă bucurie. 

4. Antiacnee. Poate ai nevoie de puțin ajutor din interior. Completează-ți rutina de îngrijire a tenului cu un supliment nutritiv benefic în lupta cu acneea. Anti-acne este un supliment lichid cu 27 de ingrediente active special alese pentru a combate acneea din interior. 

Suplimente premium lichide pentru ameliorarea acneei si un ten vizibil mai luminos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *