Despre acnee: cauze și tratament

despre acnee si ingrijirea tenului acneic

Dacă te uiți puțin în trecutul tău, cu siguranță îți amintești de un episod din viața ta în care te confruntai cu acnee. Sau, cel mai probabil, dacă citești articolul acesta, acneea îți dă câteva bătăi de cap în prezent. Mulți dintre noi am trecut pe acolo și știm cât de problematică poate fi acneea. Acneea nu este o afecțiune care să ne facă rău fizic, însă ne afectează stima de sine, așadar ne dorim cu orice preț să scăpăm cât mai repede de ea. Dar dacă vrem să tratăm acneea, este important să înțeleg de ce apare. Așadar, ți-am pregătit în acest articol o serie de informații utile despre acnee. 

Ce este acneea?

Acneea este cel mai des întâlnită afecțiune la nivelul pielii. Aceasta se descrie ca o afecțiune a glandelor sebacee. Dar ce înseamnă acest lucru? 

În fiecare por de pe suprafața pielii tale se află acești mici săculeți denumiți „glande sebacee”. Acestea secretă o substanță uleioasă numită sebum. Există perioade în care aceste glande devin mai active, de obicei în perioada pubertății, perioadă în care glandele secretă o cantitate mult mai mare de sebum. Sebumul în exces blochează porii și favorizează apariția bacteriilor. Bacteriile și celulele moarte care se adună în acel blocaj cauzează o inflamare a zonei, fapt care duce la apariția coșurilor. 

ce estea aceneea si cum se manifesta

Adolescenții și tinerii sunt cei mai predispuși să se confrunte cu acest tip de afecțiune pentru că apariția acesteia este în strânsă legătura cu pubertatea. Există, totuși, și acnee în cazul adulților, ba chiar și în cazul copiilor, denumită acnee juvenilă. Acneea apare, de cele mai multe ori pe față și pe gât, însă poate apărea și pe spate, umeri sau piept. Haide să vedem care sunt cauzele care duc la acnee. 

Principalele cauze ale apariției acneei

Apariția acneei este strâns legată de acțiunea anumitor factori externi sau interni. Schimbările hormonale, dieta nesănătoasă, stresul, toate acestea pot provoca acnee. Hai să aflăm, mai pe larg, de ce. 

  • Factorii genetici. Moștenirea genetică își spune cuvântul și în cazul acneei. Dacă unul dintre părinți a avut probleme de acest tip, este foarte probabil ca și tu să te confrunți cu asta. 
  • Tipul de ten. Și aici ne confruntăm cu factorii genetici. În funcție de tipul de ten pe care îl ai, te poți confrunta sau nu cu acnee. Dacă ai tenul gras, cu o secreție mai mare de sebum, șansele să suferi de acnee cresc considerabil.
acneea se instaleaza in functie de tipul de ten
  • Dietă precară. Stilul de viață sănătos își spune cuvântul și în cazul acneei. Zahărul și carbohidrații favorizează apariția acneei. 
  • Igiena. Oricât de somn ți-ar fi seara și oricât de pe fugă ai fi dimineața, fă-ți timp să îți cureți tenul.  Ai grijă să alegi produsele potrivite pentru tipul tău de ten.
  • Ustensilele pentru machiaj. Machiajul nu este o problemă, problema sunt ustensilele necurățate corespunzător. Pentru a evita apariția acneei, este foarte important să cureți
  • Stresul.  Da, stresul are ceva de spus și în cazul acneei. Stresul cauzează un exces de cortizol care duce la tulburări hormonale. 

Ce poți face dacă te confrunți cu acnee?

Lupta cu acneea nu este una ușoară, însă cu multă răbdare și grijă o vei putea ține sub control. Uite câteva sfaturi care ți-ar putea fi de folos. 

1. Rutină de îngrijire adecvată. Tenul acneic are nevoie de o îngrijire corespunzătoare. Alege cu grijă produsele pe care le folosești și asigură-te ca sunt adecvate tipului tău de ten. Îți recomand să optezi pentru produse cu efect calmant și antiinflamator sau produse care să te ajute să îți controlezi secreția de sebum.

o rutina de ingrijire adecvata a tenului acneic poate remedia promblemele de acest tip

2. Adoptă un stil de viață sănătos. Alimentația este foarte importantă. Este normal să mai cazi pradă tentațiilor, dar evită să îți faci din asta un obicei. Înlocuiește zahărul și carbohidrații cu fructe și legume și tenul tău îți va mulțumi.

3. Ține stresul sub control.  Nu trebuie să lași stresul să îți afecteze viața. Încearcă să te relaxezi și să faci zilnic activități care îți provoacă bucurie. 

4. Antiacnee. Poate ai nevoie de puțin ajutor din interior. Completează-ți rutina de îngrijire a tenului cu un supliment nutritiv benefic în lupta cu acneea. Anti-acne este un supliment lichid cu 27 de ingrediente active special alese pentru a combate acneea din interior. 

Nu uita, îngrijirea corespunzătoare, o dietă sănătoasă, câteva momente de relaxare și 15 ml pe zi din suplimentul lichid pentru acnee Anti-Acnee îți vor fi de folos în lupta cu această problemă.

AntiAcnee – Ofertă 2 Sticle
On Sale
Sale!
%
Off
38
Save 110 lei
110lei
38%
110
lei
Stoc epuizat
180,00 lei TVA Inclus

Economisești 110,00 lei

AntiAcnee – Ofertă 3 Sticle
On Sale
Sale!
%
Off
41
Save 180 lei
180lei
41%
180
lei
Stoc epuizat
255,00 lei TVA Inclus

Livrare Gratis

Economisești 180,00 lei

AntiAcnee Complex Lichid cu 27 Ingrediente Active – 500 ml
On Sale
Sale!
%
Off
34
Save 50 lei
50lei
34%
50
lei
Stoc epuizat

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

95,00 lei TVA Inclus

Economisești 50,00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *