Astăzi, ai 12% Extra Reducere ✨ la toate Suplimentele Vegane - Folosește codul 12VEGAN Vezi Produse 🌱🛒

Osteoporoza – cauze, simptome și tratament naturist

despre oseoporoza

Osteoporoza este o afecțiune silențioasă, dar care provoacă probleme atât de mari încât simpla aplecare poate provoca o fractură. Această afecțiune implică degenerarea în timp a oaselor până la gradul în care acestea devin într-atât de fragile încât simplele activități de zi cu zi devin periculoase.

Osteoporoza trebuie depistată și tratată la timp pentru a putea duce o viață normală, motiv pentru care este nevoie să cunoști care sunt simptomele acestei afecțiuni și care este cel mai eficient remediu pentru osteoporoză. De asemenea, un aspect și mai important pe care trebuie să îl cunoști sunt cauzele apariției bolii și factorii de risc. În acest fel vei știi la ce trebuie să fii atent și ce trebuie să eviți pentru a scădea semnificativ șansele de a suferi de osteoporoza. Rămâi alături și află în continuare tot ce trebuie să știi despre osteoporoză.

Descopera gama noastra de suplimente pentru sanatatea oaselor si articulatiilor

-20%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

164,99 lei TVA Inclus

Economisești 40,00 lei

-21%
BESTSELLER
Stoc epuizat

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

147,00 lei TVA Inclus

Economisești 38,00 lei

-21%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

147,00 lei TVA Inclus

Economisești 38,00 lei

-17%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

164,99 lei TVA Inclus

Economisești 34,00 lei

Osteoporoza - ce este?

osetoporoza se manifesta prin dureri de oase

Din momentul în care ne naștem, oasele noastre sunt într-un continuu proces de schimbare. Osul este un țesut viu, care se modifică în mod constant. În perioada copilăriei și a adolescenței, oasele cresc foarte mult și devin din ce în ce mai puternice. Acesta este momentul în care se formează masa osoasă. Acest proces de creștere și dezvoltare se încheie undeva în jurul vârstei de 25-30 de ani, moment în care oasele au atins o masă osoasă maximă. Acesta este momentul în care oasele încep procesul continuu de distrugere și remodelare care le mențin puternice și sănătoase. 

Ei bine, osteoporoza se instalează în momentul în care oasele nu se mai pot regenera în același ritm în care se distrug, devenind, în acest fel, fragile și foarte ușor de fracturat. Altfel spus, osteoporoza este o afecțiune degenerativă provocată de faptul că mecanismul de regenerare al oaselor nu poate ține pasul cu cel de distrugere. 

Principalele simptome ale osteoporozei

Este destul de greu să depistezi osteoporoza în stadiul incipient. După cum am menționat la începutul articolului, osteoporoza este o boală silențioasă, iar semnele clare se văd abia după ce boala este destul de avansată. Totuși există câteva semne prin care ți-ai putea da seama că este vorba despre osteoporoză. Retragerea gingiilor, slăbirea puterii mâinilor și unghiile fragile pot reprezenta semne că există șansa să suferi de osteoporoză. 

Simptomele evidente și concrete apar abia atunci când osteoporoza este într-un stadiu mai avansat. Pierderea în înălțime este un simptom clar al osteoporozei. Boala reduce o compresie a coloanei care scade din înălțime. Fracturile reprezintă cel mai comun semn că osteoporoza s-a instalat. De asemenea, postura incorectă și durerile de spate sunt alte simptome clare ale osteoporozei. 

Cauze și factori de risc

sexul, varsta, consumul redus de calciu pot declansa osteoporoza

Ca în cazul multor altor afecțiuni, și în cazul osteoporozei avem de-a face cu factori genetici pe care nu îi putem controla și factori constituiți de propriile noastre alegeri. 

Iată care sunt principalele cauze și factori de risc care provoacă debutul osteoporozei: 

  • Sexul – riscul ca femeile să se confrunte cu osteoporoză este mult mai mare în cazul femeilor decât în cazul bărbaților. Odată ce intră la menopauză, femeile se confruntă cu o scădere masivă a cantității de estrogen, fapt care provoacă pierderi ale masei osoase, 
  • Vârsta – persoanele de peste 50 de ani sunt mult mai predispuse să sufere de osteoporoză decât tinerii. Pierderea de masă osoasă începe undeva la vârsta de 30 de ani, însă osteoporoza propriu zisă se instalează în jurul vârstei de 50 de ani. 
  • Genetică – riscul este mai ridicat dacă în familie au existat deja cazuri de osteoporoză
  • Constituție fizică – persoanele scunde sunt mai predispuse să sufere de osteoporoză
  • Alte afecțiuni – o boală autoimună sau medicamentele folosite în tratarea acesteia cresc riscul de debut al bolii.
  • Consumul redus de calciu – calciul este esențial pentru sănătatea sistemului osos. Dacă în alimentație nu se regăsesc suficiente surse de calciu, riscul de instalare al osteoporozei crește semnificativ. 
  • Fumatul și consumul de alcool – atât fumatul, cât și alcoolul au un efect inhibitor asupra procesului de regenerare celulară, crescând, astfel, riscul de instalare al osteoporozei.
  • Stilul de viață sedentar – activitatea redusă favorizează apariția osteoporozei. 

Remedii naturiste pentru osteoporoză

Tratamentul pentru osteoporoză are drept scop menținerea densității osoase, obiectul fiind încetinirea avansării bolii și reducerea riscului de fractură osoasă. În acest sens, un supliment cu calciu, magneziu și vitamina D3 reprezintă un tratament naturist pentru osteoporoză ideal. Toți acești nutrienți au un rol esențial în menținerea sănătății sistemului osos. Recomandarea noastră pentru tine este suplimentul lichid CAL-MAG. Acesta are un conținut bogat de calciu, magneziu, vitamina D3, zinc și vitamina C, fiind ideal pentru remedierea problemelor osoase și încetinirea avansării bolii. De asemenea, stilul de viață cântărește, și el, mult în evoluția osteoporozei. Renunță la vicii, consumă alimente bogate în vitamine și minerale și fă activitate fizică moderată. 

Suplimente ideale pentru menținerea sănătății sistemului osos

-25%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

74,99 lei TVA Inclus

Economisești 25,01 lei

-14%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

125,00 lei TVA Inclus

Economisești 20,00 lei

-16%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

135,00 lei TVA Inclus

Economisești 25,00 lei

-17%
BESTSELLER

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *