Astăzi, ai 12% Extra Reducere ✨ la toate Suplimentele Vegane - Folosește codul 12VEGAN Vezi Produse 🌱🛒

De ce apar vergeturile și cum le poți remedia?

vergeturile și tratamentul acestora cu colagen de tip 1 și 3

Vergeturile sunt o problemă comună pentru majoritatea persoanelor, indiferent de vârstă sau sex. Chiar dacă vergeturile nu pot cauza o problemă medicală, acestea sunt supărătoare, inestetice și ne pot scădea semnificativ stima de sine.

Vergeturile apar mai des în rândul femeilor (55%), decât în rândul bărbaților (25%). Acestea apar frecvent în zona abdomenului, pe coapse, fese și pe brațe. Nu ne fac rău fizic, însă sunt foarte supărătoare pentru că pare că pare că nu există nicio modalitate de a scăpa de ele.

Și da, într-adevăr, dacă le tratăm prea târziu, nu vom putea să le eliminăm complet, însă vestea bună este că există mai multe remedii naturale cu ajutorul cărora le poți diminua semnificativ aspectul neplăcut. Să descoperim ce sunt vergeturile și cum le putem estompa.  

Recomandari premium pentru o piele hidratata si vizibil mai ferma

-17%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 115,00 lei.Prețul curent este: 95,00 lei. TVA Inclus

Economisești 20,00 lei

-21%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 185,00 lei.Prețul curent este: 147,00 lei. TVA Inclus

Economisești 38,00 lei

-17%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 174,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA Inclus

Economisești 30,00 lei

-26%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 168,00 lei.Prețul curent este: 124,00 lei. TVA Inclus

Economisești 44,00 lei

Ce sunt vergeturile?

Pielea noastră este formată din 3 straturi diferite: epiderma – stratul superior, derma și stratul subcutanat sau stratul de bază. Vergeturile apar în momentul în care stratul din mijloc, adică derma, este rupt. Vergeturile sunt, de fapt, cauzate de pielea care este mult prea întinsă dintr-odată. Acest lucru poate fi cauzat de fluctuațiile rapide în greutate care produc ruperea fibrelor de colagen și elastină. 

Principalele cauze ale apariției vergeturilor

1. Sarcina

sarcina poate provoca vergetur

Sarcina este perioada în care mai bine de 90% dintre femei trec prin schimbări semnificative și complexe. Pielea nu rămâne, nici ea, neschimbată. În timpul sarcinii, pielea se întinde brusc și pentru o perioadă destul de lungă de timp, așadar șansele ca derma să se fisureze sunt foarte ridicate. 

2. Pierderea sau luarea în greutate într-un timp foarte scurt

Vergeturile care apar în urma pierderii sau creșterii rapide în greutate sunt normale, dat fiind faptul că pielea se întinde brusc. Obezitatea este cea mai comună cauză a apariției vergeturilor. Și ridicatul de greutăți poate provoca ruperea fibrelor de elastină și colagen. Corpul are nevoie de timp să se adapteze schimbărilor. Pielea nu se poate întinde suficient de mult atunci când tot acest proces se întâmplă mult prea repede. 

3. Dezvoltarea rapidă în perioada adolescenței

Un alt factor care contribuie la apariția vergeturilor este dezvoltarea și creșterea accelerată a organismului în perioada adolescenței. În această perioadă, schimbările hormonale cauzează creșterea nivelului anumitor hormoni, produși de către glanda suprarenală. Aceștia nu permit dermei să producă suficient colagen și elastină pentru a susține elasticitatea pielii, așadar pot apărea vergeturile. 

Colagen lichid - remediu natural împotriva vergeturilor

colagenul tratamentul naturist ideal pentru vergeturi

Am menționat mai sus că vergeturile sunt cauzate de o ruptură a fibrelor de elastină și de colagen, deci această proteină are un rol foarte important în menținerea frumuseții și fermității pielii. Colagenul se regăsește în cel de-al doilea strat al pielii noastre, în dermă, și este implicat în apariția vergeturilor.

Vergeturile apar în urma unui eveniment care a afectat negativ pielea. Odată ce fibrele de colagen și elastină sunt rupte, apar vergeturile, care sunt o reacție a corpului de a vindeca rănile provocate de ruperea fibrelor de colagen. Dacă pielea noastră are în structura sa o cantitatea optimă de colagen, atunci vergeturile nu vor apărea sau nu vor fi la fel de proeminente. 

În lipsa unui nivel optim de colagen în organism, structura pielii noastre are de suferit. Organismul uman produce în mod natural colagen până la o anumită vârstă. De obicei, după vârsta de 30 de ani, cantitatea de colagen pe care organismul o produce scade considerabil, iar ce ne rămâne de făcut în acest caz este să suplimentăm nivelul cu ajutorul unor suplimente pe bază de colagen.

Un supliment cu colagen lichid este o alegere ideală, dar fiind faptul că absorbția este mult mai ridicată în cazul acestor suplimente. 

Iată care sunt recomandările noastre pentru un supliment cu colagen pentru vergeturi

-20%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 204,99 lei.Prețul curent este: 164,99 lei. TVA Inclus

Economisești 40,00 lei

-23%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 149,97 lei. TVA Inclus

Economisești 46,02 lei

-26%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA Inclus

Economisești 51,00 lei

-24%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 189,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA Inclus

Economisești 45,00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *