Probiotice naturale – beneficii pentru organism și remediu pentru balonare

principalele beneficii pe care le au probioticele pentru sanatatea organismului

Probioticele naturale sunt un remediu natural pentru combaterea senzațiilor neplăcute de balonare. Aceste bacterii bune sunt importante și pentru starea generală de sănătate, dar în special pentru rezistența organismului în fața virusurilor și a bacteriilor. 

Descoperă în acest articol ce sunt probioticele, care sunt principalele beneficii pe care le au pentru organism și alimente și suplimente cu probiotice naturale pentru adulți sunt recomandate pentru a menține sănătatea tractului digestiv. 

Ce sunt probioticele?

kefirul si iartul sunt surse naturale de probiotice

În tractul gastrointestinal se regăsesc miliarde de microorganisme vii care formează microbiomul. Foarte multe dintre aceste bacterii sunt considerate „bacterii bune”, care contribuie la menținerea sănătății organismului. 

Probioticele sunt acele organisme vii care ajută la înmulțirea bacteriilor bune din tractul gastrointestinal și care susțin funcția organismului de a absorbi nutrienți și a lupta împotriva infecțiilor. 

Probioticele se află în organismul nostru încă de la naștere. De-a lungul timpului, oamenii obțineau suficiente probiotice prin alimentație, atât din alimente proaspete, cât și din alimente pe care le fermentau ca să nu se altereze. 

Din păcate, timpurile moderne au afectat nivelul de probiotice pe care alimentele îl aveau odată. Păstrarea hranei în frigider și practicile agriculturii moderne au dăunat considerabil nivelului de probiotice pe care alimentele dețineau. 

Principalele beneficii ale probioticelor

probioticele sustin o digestie sanatoasa

1. Îmbunătățesc funcția digestivă

Consumul de alimente bogate în bacterii bune și utilizarea de suplimente cu probiotice pot contribui la protejarea organismului de afecțiuni inflamatorii ale tractului digestiv precum ulcerul sau boala Crohn. Deci primul mare benefici al probioticelor este susținerea digestiei sănătoase. 

Administrarea de probiotice este foarte benefică pentru combaterea diferitelor forme de diaree precum: diaree provocată de antibiotice, acută, diareea călătorului sau cea infecțioasă. Este benefică și în cazul constipației. Probioticele sunt utile și în reducerea durerii și a iritabilității provocate de sindromul intestinului iritabil. De asemenea, un supliment cu probiotice este considerat un tratament naturist pentru Helicobacter Pylori.

2. Întăresc sistemul imunitar

În organism nostru se regăsesc, pe lângă probiotice, și prebioticele. Acesta sunt rămășițe ale carbohidraților pe care organismul nu le poate digera, iar acestea constituie hrană pentru probiotice. Împreună, probioticele și prebioticele sunt recunoscute de către specialiști sub denumirea de simbiotice.

Inflamația cronică este cauza multor afecțiuni, iar faptul că 80% din sistemul imunitar se află în tractul intestinal, acolo unde sunt și probioticele, fac din acestea un pion important în susținerea sistemului imunitar. Proprietățile benefice ale probioticelor pentru sistemul imunitar sunt cu atât mai importante pentru seniori.  

3. Scade rezistența bacteriilor la antibiotice

Rezistența bacteriilor la acțiunea antibioticelor este una dintre cele mai mari amenințări pentru sănătatea mondială, asta afirmă Organizația Mondială a Sănătății.  Motivul pentru care bacteriile devin rezistente în fața antibioticelor este cauzat de abuzul de antibiotice, de lipsa diversității în ceea ce privește aceste tipuri de medicamente și de utilizarea total greșită a acestora.

4. Susțin sănătatea pielii

Studiile recente au sugerat că probioticele sunt benefice atât pentru a menține sănătatea pielii, cât și pentru a ameliora simptomele unei boli de piele. Probioticele sunt, în special, benefice pentru copii. Anumite analize efectuate au demonstrat că probioticele sunt eficiente în prevenirea dermatitei atopice. 

5. Reduc presiunea arterială

Studiile efectuate au demonstrat că probioticele contribuie la reducerea presiunii arteriale prin îmbunătățirea profilului lipidelor,  reducerea rezistenței la insulină și activarea antioxidanților.

6. Benefic în cazul afecțiunii de ficat gras

Ficatul gras non-alcoolic este o afecțiune extrem de comună, care netratată la timp poate provoca probleme serioase de sănătate. Probioticele pot contribui la îmbunătățirea stării de sănătăte în cazul pacienților care se confruntă cu astfel de probleme.

Alte beneficii ale probioticelor

probioticele intaresc sistemul imunitar si lupta impotriva bacteriilor

Printre celelalte beneficii ale probioticelor se numără și protecția împotriva alergiilor la anumite alimente,  pot contribui la tratarea anumitor afecțiuni care apar în primii ani de viață și pot scădea presiunea arterială. 

Utilizarea probioticelor poate contribui la formarea unor bacterii bune care să prevină problemele gastrointestinale asociate cu administrarea de antibiotice. De asemenea, probioticele pot îmbunătăți eficiența antibioticelor și preveni ca bacteriile din organism să devină rezistente la antibiotice.

Balonarea este o problemă tot mai des întâlnită, în special printre femei. Această senzație apare atunci când în stomac sau în intestin există un exces de gaze. Probioticele sunt extrem de benefice pentru ameliorarea simptomelor neplăcute ale balonării. Un supliment cu probiotice contribuie la reglarea tranzitului intestina și la protejarea sănătății florei intestinale, ameliorând considerabil senzațiile de balonare. 

Alimente cu probiotice

alimente cu probiotice

Pe lângă suplimente cu probiotice, este benefic să adaugi în dieta ta și câteva alimente bogate în bacterii bune. Cele mai eficiente alimente cu probiotice sunt iaurtul, kefirul, castraveții murați sau kamboucha. 

Acum că ai aflat cât de importante sunt probioticele pentru menținerea sănătății tale intestinale, dar și pentru bunăstarea generală, îți recomandăm să încerci administrarea unui suplimentului marca Swedish Nutra cu probiotice lichide. De ce lichide? Pentru că rata de absorbție în organism este mai mare și mult mai rapidă decât în cazul celorlalte tipuri de suplimente. 

Suplimente lichide cu probiotice – absorbtie rapida si eficienta sporita

-7%
NOU!
Prețul inițial a fost: 144,99 lei.Prețul curent este: 134,84 lei. TVA Inclus

Economisești 10,15 lei

-7%
NOU!
Prețul inițial a fost: 149,97 lei.Prețul curent este: 139,47 lei. TVA Inclus

Economisești 10,50 lei

-7%
Prețul inițial a fost: 191,99 lei.Prețul curent este: 178,55 lei. TVA Inclus

Economisești 13,44 lei

-12%
Prețul inițial a fost: 74,99 lei.Prețul curent este: 65,99 lei. TVA Inclus

Economisești 9,00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cupoane