Astăzi, ai 12% Extra Reducere ✨ la toate Suplimentele Vegane - Folosește codul 12VEGAN Vezi Produse 🌱🛒

Suplimente cu condroitină – beneficii pentru articulații, dozaj și contraindicații

Dacă te confrunți cu dureri articulare sau lupți cu o afecțiune articulară supărătoare, atunci probabil ai auzit de suplimentele cu condroitină și eficiența lor în ameliorarea acestori tipuri de simptome. Acțiunea benefică a condroitinei se datorează acțiunii sale benefice în procesul de reparare al cartilajului articular, fapt care reduce considerabil durerea și disconfortul.

Ca o componentă structurală a cartilajului și una dintre substanțele cheie care permit articulației să fie supusă la o anumită presiune, condroitina este printre primele alegeri când vine vorba de tratament pentru dureri articulare. 

Află în continuare ce este condroitina, ce beneficii aduce organismului, care sunt punctele forte ale unui supliment cu condroitină și ce contraindicații are.

Ce este condroitina?

Condroitina este o substanță care se regăsește în mod natural în organismul uman, fiind o componentă majoră a cartilajului. Cea mai bună metodă naturală de a suplimenta rezervele cu condroitină ale organismului este consumul de surse de colagen precum supa de oase sau gelatina. Totuși, o modalitate mult mai ușoară de a te asigura ca  rezervele de condroitină sunt alimentate este să consumi un supliment cu condroitina. 

Condroitina din suplimente poate fi fie extrasă, în mod natural, din cartilajul animalelor, fie creată în laborator. Condroitina creată de om se numește sulfat de condroitină, o combinație între aceasta și săruri minerale care să îi sporească absorbția.

Cum funcționează suplimentele cu condroitină?

mobilitate si flexibilitate

Suplimentele cu glucozamina contribuie benefic la repararea țesuturilor conjunctive al corpului, inclusiv pe cele de la nivelul articulațiilor și din sistemul gastrointestinal. Condroitina contribuie benefic la reținerea apei în organism, iar acest lucru ajută la lubrifierea articulațiilor și îmbunătățirea mobilității. 

Condroitina este o componentă majoră a matricei extracelulare a corpului care este compusă din apă, proteine și polizaharide. Condroitina leagă moleculele de zahăr cu proteinele, având astfel un rol foarte important în menținerea integrității structurale.

Principalul mod benefic în care acționează condroitina este stimularea regenerarii cartilajului. Cartilajul este țesutul conjunctiv care „căptușește” locul în care se întâlnește articulația cu osul. Condroitina absoarbe apa, astfel că face posibilă mișcarea lină a articulațiilor. 

Suplimente premium recomandate pentru oase si articulatii

-25%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 100,00 lei.Prețul curent este: 74,99 lei. TVA Inclus

Economisești 25,01 lei

-14%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 145,00 lei.Prețul curent este: 125,00 lei. TVA Inclus

Economisești 20,00 lei

-21%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 185,00 lei.Prețul curent este: 147,00 lei. TVA Inclus

Economisești 38,00 lei

-16%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 160,00 lei.Prețul curent este: 135,00 lei. TVA Inclus

Economisești 25,00 lei

Beneficii ale suplimentelor cu condroitină

1. Contribuie benefic la tratarea durerilor articulare

Durerile articulare sunt din ce în ce mai frecvente, atât în rândul bătrânilor, cât și în rândul persoanelor tinere. Artrita este cel mai comună afecțiune articulară degenerativă care este caracterizată prin degradarea cartilajului și dureri articulare intense. Sulfatul de condroitină este adesea utilizat pentru a trata durerile asociate cu osteoartrita, în special cu cea localizată la nivelul mâinilor și a genunchiilor. 

2. Protejează articulațiile

Condroitina poate fi folosită și de persoanele care nu se confruntă cu dureri articulare ca modalitate de a proteja articulațiile și cartilajele. Condroitina este benefică pentru a reduce presiunea care se pune asupra articulațiilor în momentul în care efectuezi exerciții fizice intense. Menține flexibilitatea articulațiilor, protejează cartilajul și controlează răspunsul natural al organismului în fața factorilor inflamatori. 

3. Îmbunătățește aspectul pielii

Condroitina are beneficii și pentru piele. Aceasta ajută la accelerarea procesului de vindecare al rănilor și al inflamațiilor care apar la nivelul pielii. Acest lucru se datorează faptului că condroitina contribuie benefic la stimularea producției de colagen a organismului, proteină esențială pentru menținerea frumuseții și sănătății pielii. 

Condroitina și glucozamină

În ceea ce privește tratamentul pentru dureri articulare, o să vezi de multe ori suplimente cu condroitină și glucozamină sau condroitină, glucozamină și MSM. Glucozamina este o altă substanță benefică pentru articulații care se regăsește în organismul nostru. Mai multe despre beneficiile glucozaminei ți-am povestit într-un alt articol pe care îl găsești pe blog. 

Glucozamina și condroitina se folosesc împreună pentru că au mecanisme similare de a reduce durerea și inflamația. Ambele sunt antiinflamatoare naturale care se regăsesc la nivelul cartilajului uman și al țesutului conjunctiv. Despre glucozamină s-au realizat numeroase studii care atestă eficiența sa în reducerea durerilor articulare.

În cazul persoanelor sănătoase, atunci când cartilajul se degradează din cauza diferitor factori, un nou cartilaj este, în mod normal, produs pentru a-l înlocui pe cel distrus. Totuși, această abilitate a organismului nu mai este la fel de eficientă odată cu vârsta, așadar este nevoie de ajutor extern. Un supliment cu glucozamină și condroitină ajută la ameliorarea simptomelor neplăcute și stimulează repararea cartilajului.

Glucozamina și condroitina, luate împreuna, sunt benefice pentru: reducerea durerilor, îmbunătățirea mobilității, îmbunătățirea aspectului pielii, o funcție digestivă mai bună și vindecarea mai rapidă a rănilor. 

Suplimente și dozaj

sanatate articulatii

Condroitină sau sulfat de condroitină, glucozamină sau sulfat de glucozamină, poți găsi suplimentele sub diferite denumiri, însă toate sunt la fel de benefice pentru sănătatea articulară. Poți găsi suplimentele sub formă de pudră, capsule sau suplimente lichide.

În cazul condroitinei, doza maximă zilnică este de 1200 mg. Glucozamina ajunge până la 1500 mg pe zi. Dacă ai un supliment care le combină pe ambele, doza maximă este de 1500 mg pe zi. 

Suplimente cu condroitina - Contraindicații

Produsele care conțin condroitină și glucozamină nu au contraindicații sau efecte adverse supărătoare. În majoritatea testelor și studiilor s-a concluzionat că aceste suplimente nu au niciun efect advers supărător. 

Totuși, dacă suferiți de afecțiuni articulare grave sau vă știți cu alte afecțiuni pe lângă cele articulare, recomandarea noastră este să consultați un medic specialist înainte de utilizare. 

Colagen, condroitină, glucozamină și MSM

Dacă te confrunți cu dureri de articulații supărătoare, care îți afectează calitatea vieții, recomandarea noastră este suplimentul lichid cu colagen pentru articulații. Acest supliment complex combină acțiunile benefice ale glucozaminei, condroitinei, MSM și colagenului de tip 2 într-un produs excelent pentru ameliorarea durerilor și protejarea articulațiilor. 

Fiecare doză zilnică conține: 

  • 5000 mg colagen de tip 2 – excelent pentru refacerea tesuturilor conective din organism, pentru lubrifierea și protejarea articulațiilor. 
  • 250 mg condroitină sulfat – contribuie la refacerea țesuturilor și la protejarea articulațiilor 
  • 250 mg glucozamină sulfat – excelent pentru reducere uzurii articulare și remedierea durerilor 
  • 250 mg MSM – contribuie la refacerea țesuturilor și acționează ca un antiinflamator natural. 

Protejeaza-ti articulatiile cu suplimente de calitate

-14%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 145,00 lei.Prețul curent este: 125,00 lei. TVA Inclus

Economisești 20,00 lei

-17%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 198,99 lei.Prețul curent este: 164,99 lei. TVA Inclus

Economisești 34,00 lei

-12%
BESTSELLER
Livrare Gratuita

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 250,00 lei.Prețul curent este: 220,00 lei. TVA Inclus

Economisești 30,00 lei

-15%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 199,99 lei.Prețul curent este: 169,99 lei. TVA Inclus

Economisești 30,00 lei

Referințe

https://www.mayoclinic.org/drugs-supplements-glucosamine/art-20362874

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/art.30574

https://www.webmd.com/osteoarthritis/arthritis-supplements

https://www.arthritis.org/health-wellness/treatment/complementary-therapies/supplements-and-vitamins/supplement-and-herb-guide-for-arthritis-symptoms

https://www.nccih.nih.gov/health/glucosamine-and-chondroitin-for-osteoarthritis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *