Astăzi, ai 12% Extra Reducere ✨ la toate Suplimentele Vegane - Folosește codul 12VEGAN Vezi Produse 🌱🛒

Tot ce trebuie să știi despre ginseng – beneficii pentru corp și minte

ginseng

Cu siguranță ai auzit despre ginseng, această plantă cu proprietăți miraculoase pentru sănătate. Acesta este folosit de secole în medicina tradițională datorită beneficiilor pe care le are atât pentru corp, dar mai ales pentru minte. Planta de ginseng este extrem de populară în Asia și America de Nord, iar majoritatea persoanelor folosesc extractul de ginseng pentru a-ți îmbunătății capacitatea de concentrare, memoria și rezistența fizică. 

Ginsengul poate fi consumat ca atare sau sub formă de ceai, însă cel mai des este administrat sub formă de pulbere, capsule sau supliment lichid cu ginseng. Află în continuare de ce este ginsengul o plantă atât de apreciată de secole și vezi care sunt principalele sale beneficii pentru sănătate. 

Ce este ginsengul?

ce este ginsengul

Ginsengul este o plantă folosită în medicina tradițională Chineză de secole. Există scrieri din anul 100 î. Hr. care menționează proprietățile excepționale ale plantei. Popularitatea plantei s-a răsândit și s-a aplificat cu trecerea timpului, în prezent fiind folosită de milioane de persoane pentru proprietățile sale tonice, energetice și adaptogene. 

Există mai multe tipuri de ginseng, fiecare cu proprietățile sale benefice. Iată care sunt cele mai cunoscute:

  • Ginseng asiatic (Panax ginseng) – este cea mai cunoscută specie dintre toate. Acest tip de ginseng este cel folosit de mii de ani în sistemul de medicină tradițională chinezească. Cunoscut și sub numele de ginseng roșu sau ginseng corean, a fost și este folosit pentru beneficiile pe care le are în ceea ce privește combaterea stărilor de oboseală și slăbiciune, îmbunătățirea memoriei și ca adjuvant în tratarea disfuncției erectile. 
  • Ginseng American (Panax quinquefolius) – crește în regiunile nordice ale americii de nord. Acesta este utilizat pentru a combate stările de depresie și anxietate, pentru a îmbunătății capacitatea de concentrare și pentru a întări sistemul imunitar. 
  • Ginseng Siberian ( Eleutherococcus senticous) – crește sălbatic în rusia și în anumite regiuni din Asia. Proprietățile lui sunt asemănătoare cu cele ale panax ginsengului. 
  • Ginseng Indian (Withania somnifera) – este o plantă populară, cunoscută sub numele de Ashwagandha. Aceasta se folosește din cele mai vechi timpuri în medicina  Ayurvedică datorită proprietăților sale tonice și adaptogene 
  • Ginseng Brazilian (Pfaffia peniculata) – crește în pădurile tropicale din America de Sud. Despre acest ginseng se spune că este benefic pentru sistemul muscular, pentru reducerea inflamațiilor, îmbunătățirea performanței sexuale și îmbunătățirea anduranței. 

Ginsenozide și eleuterozide

Ginsenozidele sunt ingredientele active care conferă ginsengului proprietățile benefice pe care le are. Acestea au proprietăți antioxidante și imunomodulatoare, contribuind la funcționarea normală a organismului. Nu toate tipurile de ginseng menționate mai sus conțin ginsenozide. Ginsengul Siberian are alte ingrediente active benefice, numite eleuterozide. Chiar dacă este diferit de ginsengul obișnuit, și acesta are proprietăți excelente pentru sănătate. Ginsengul siberian poate fi benefic pentru întărirea sistemului imunitar și poate reduce nivelul glicemic crescut. 

Principalele beneficii ale ginsengului

1. Îmbunătățește starea generală – s-au realizat numeroase studii care au demonstrat că ginsengul este benefic în ceea ce privește îmbunătățirea stării de spirit și funcției mentale. Subiecții unui studiu au consumat 400 mg de ginseng zilnic, iar după 8 zile, starea de spirit s-a îmbunătățit conside

2. Reduce nivelul de stres – alte studii efectuate asupra efectelor benefice ale ginsengului au demonstrat că această plantă are proprietăți puternice antistres.

3. Îmbunătățește funcția creierului – Ginsengul stimulează celulele creierului, îmbunătățește nivelul de concentrare și activitățile cognitive. De asemenea, unele studii au demonstrat că ginsengul are beneficii pentru a îmbunătății condiția persoanelor cu Alzheimer. 

4. Are proprietăți antiinflamatoare – ginsengul este adesea folosit ca antiinflamator natural. Studiile au demonstrat că ginsengul are capacitatea de a reduce considerabil inflamațiile din organism, fiind considerat unul dintre cele mai eficiente plante cu efect antiinflamator.

5. Poate ajuta în procesul de pierdere în greutate – ginsengul poate îmbunătăți considerabil metabolismul, fapt care ajută corpul să ardă grăsimea mai repede. Un alt beneficiu surprinzător al ginsengului este abilitatea sa de a acționa asemenea unui supresor al apetitului. 

6. Tratează disfuncția erectilă – studiile au demonstrat că extractul de ginseng poate îmbunătății disfuncția sexuală și disfuncția erectilă la bărbați. Ginsenozidele îmbunătățesc vasodilatația de la nivelul țesutului erectil, fapt care  facilitează erecția. De asemenea, ginsengul îmbunătățește secreția de hormoni, fapt care favorizează erecția. 

7. Scade nivelul de zahăr din sânge – cercetătorii au demonstrat în nenumărate rânduri că ginsengul poate îmbunătății simptomele în cazul pacienților care suferă de diabet de tip 2 prin echilibrarea nivelului de zahăr din sânge. 

8. Întărește sistemul imunitar – ginsengul ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și a inflamațiilor, așadar este benefic pentru întărirea sistemului nostru imunitar. Extractul de ginseng produce compuși antimicrobieni care funcționează asemenea unor mecanisme de apărare împotriva infecțiilor virale și bacteriene. 

Cum poate fi consumat ginsengul?

Ginsengul poate fi consumat în diverse forme, totuși cea mai populară fiind ca ingredient în suplimentele nutriționale. Ceaiul de ginseng este foarte popular în Asia, în special în China, așadar poți opta pentru această variantă. Se recomandă consumul unei cești pe zi.  

În ceea ce privește suplimentele nutritive, capsulele, pulberea și suplimentele lichide cu ginseng sunt populare printre consumatori. Dintre toate acestea, cea mai mare eficiență o au formulele lichide. Forma acestora asigură o absorbție sporită în organism și efecte imediate. 

În gama Swedish Nutra găsești suplimentul Ginseng Energy, un complex lichid cu ginseng (Panax Ginseng și Ginseng Siberian), extrem de benefic pentru organism datorită efectelor sale adaptogene, tonice, revigorante și afrodisiace.

Suplimente lichide cu Ginseng pentru vitalitate si energie

-30%
180,00 lei TVA Inclus

Economisești 78,00 lei

-26%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

95,00 lei TVA Inclus

Economisești 34,00 lei

-15%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

125,00 lei TVA Inclus

Economisești 21,25 lei

-4%
Livrare Gratuita
240,00 lei TVA Inclus

Economisești 10,00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *