Astăzi, ai 12% Extra Reducere ✨ la toate Suplimentele Vegane - Folosește codul 12VEGAN Vezi Produse 🌱🛒

Turmeric – condimentul minune cu proprietăți benefice pentru sănătate

Cu siguranță ai auzit despre turmeric, cu siguranță l-ai folosit în diverse preparate și, cu siguranță l-ai gustat în faimosul curry indian, în care acest condiment este vedetă. Dar știai că pe lângă gustul impresionant pe care îl oferă mâncării, turmericul este extrem de benefic pentru sănătate. Acesta are o mulțime de proprietăți impresionante pentru organismul nostru, de la reducerea inflamațiilor, până la protejarea inimii.

Turmericul este în topul listei a celor mai utilizate plante medicinale din lume. Utilizarea acestuia cu scop terapeutic este menționat în medicina Ayurvedică și în alte forme tradiționale de medicină, fiind folosit de mii de ani. Descoperă în continuare mai multe informații despre turmeric, care sunt beneficiile sale pentru sănătate și cum te poți bucura de acestea. 

Turmeric sau curcuma?

curcuma

Majoritatea oamenilor când spun curcuma sau turmeric se referă la același lucru. Totuși, există o diferență între acești doi termeni pe care este importante să o înțelegem. 

Curcuma este un gen de plante din care fac parte alte 100 de specii. Aceste tipuri de plante se recunosc după frunzele lungi, de o nuanță deschisă de verde. Turmericul este una din speciile curcumei, cunoscut și sub denumirea de „șofran indian”.  Aceasta este, de fapt, diferența dintre cele două. 

Pentru a se obține condimentul pe care îl știm ca fiind turmeric, rădăcinile plantei sunt procesate și transformate într-o pudră  de o culoare intensă de galben-auriu. Aceasta pudră conține o substanță activă numită curcumin. Datorită numeroaselor sale proprietăți benefice, curcuminul este folosit într-o mulțime de suplimente alimentare, în special în cele destinate ameliorării durerilor articulare. 

Principalele beneficii pentru sănătate ale turmericului

beneficii turmeric

După cum am menționat, practicanții medicinei Ayurveda au folosit turmericul încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale. Iată câteva dintre utilizările și beneficiile pentru sănătate: 

1. Ameliorează inflamațiile

 Turmericul este cunoscut pentru abilitatea sa de a controla inflamațiile. Numeroasele studii efectuate asupra efectelor turmericului au demonstrat că este unul dintre cele mai puternice antiinflamatoare din lume, fiind benefic chiar și pentru inflamații cronice

2. Poate reduce simptomele depresiei

Studiile efectuate atât pe oameni, cât și pe animale au demonstrat că turmericul este extrem de eficient în reducerea simptomelor depresiei. Impactul pe care curcuminul îl are asupra funcției neurotransmițătorilor este cel ameliorează simptomele depresiei. 

3. Îmbunătățește sănătatea pielii

frumusetea pielii

Proprietățile antiinflamatoare și antioxidante ale turmericului s-au dovedit a fi eficiente în tratarea unor probleme ale pielii. Turmericul conferă strălucire pielii, accelerează procesul de vindecare a rănilor și reduce aspectul neplăcut a leziunilor lăsate de acnee pe piele. 

4. Ameliorează simptomele artritei

Datorită proprietăților sale puternic antiinflamatorii, consumul de turmeric aduce beneficii enorme persoanelor care se confruntă cu dureri provocate de artrită. Studiile au demonstrat că persoanele care s-au tratat cu turmeric au obținut rezultate la fel de bune precum cei care s-au tratat cu antiinflamatoare prescrise.

5. Poate ajuta la gestionarea simptomelor diabetului

Cercetători au studiat efectul pe care curcuminoidele îl au asupra nivelului de glucoză din sânge. Rezultatele au fost favorabile, astfel că turmericul s-a dovedit a fi extrem de eficient în scăderea nivelului de zahăr din sânge. 

6. Reglează nivelul colesterolului

Există probe care susțin că turmericul este benefic în reglarea nivelului de colesterol din organism. Studiile au demonstrat că acesta reduce stresul oxidativ și inflamațiile, fiind benefic pentru tratarea colesterolului mărit. 

7. Este un calmant natural

Unul dintre cele mai populare și apreciate proprietăți ale curcuminului este abilitatea sa de a reduce durerea. Studiile au arătat că un supliment cu curcumin calmează durerile și inflamațiile apărute în urma rănilor, durerile postoperatorii, durerile articulare sau durerile provocate de nervul sciatic. 

8. Efect detoxifiant

Un alt beneficiu al turmericului este abilitatea sa de a detoxifia organismul. Consumul de turmeric și, implicit, de curcumin contribuie la sănătatea ficatului, îmbunătățind funcția de eliminare a reziduurilor a acestuia. 

9. Benefic pentru sănătatea articulațiilor

antiinflamator articulatii

S-au efectuat numeroase cercetări asupra efectelor benefice ale suplimentelor cu turmeric pentru sănătatea articulară. Rezultatele acestor cercetări au fost favorabile, iar produsele pe bază de turmeric sunt benefice pentru a crește mobilitatea articulară și pentru a reduce durerea și disconfortul. 

Cum poți să te bucuri de proprietățile turmericului?

Turmericul este căutat, în special, pentru ameliorarea durerilor articulare, așadar îți recomandăm suplimentul nostru cu colagen de tip 2. Acesta, pe lângă colagen, conține turmeric, MSM, glucozamină și condroitină care ameliorează durerile, reduc inflamațiile și redau mobilitatea articulară. Forma lichidă îi conferă o absorbție mult mai mare în organism, fiind un remediu rapid și eficient pentru orice tip de afecțiune articulară. 

Totuși, dacă vrei să te bucuri de efecte imediat, recomandabil este să apelezi la un supliment cu curcumin. Fie că apelezi la tablete cu turmeric sau alte tipuri de suplimente, acestea au un procent mult mai mare de curcumin în organism, astfel că proprietățile benefice vor fi imediat resimțite. 

În primul rând, te poți bucura de beneficiile turmericului dacă îl folosești în diverse preparate. În acest fel îți răsfeți papilele gustative și te bucuri de proprietățile benefice ale turmericului.

Suplimente lichide premium recomandate cu turmeric

-26%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA Inclus

Economisești 51,00 lei

-14%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 145,00 lei.Prețul curent este: 125,00 lei. TVA Inclus

Economisești 20,00 lei

-17%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 198,99 lei.Prețul curent este: 164,99 lei. TVA Inclus

Economisești 34,00 lei

-17%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 198,99 lei.Prețul curent este: 164,99 lei. TVA Inclus

Economisești 34,00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *