Astăzi, ai 12% Extra Reducere ✨ la toate Suplimentele Vegane - Folosește codul 12VEGAN Vezi Produse 🌱🛒

Suplimente naturale pentru creșterea libidoului

Libidoul scăzut sau apetitul sexual scăzut este o problemă comună atât în rândul bărbaților, dar mai ales în rândul femeilor. Studiile recente arată că aproximativ 15% dintre bărbați se confruntă cu această problemă, dar procentajul în ceea ce privește sexul feminin depășește pragul de 30%. 

Este normal să ne pierdem, din când în când, interesul sau apetitul pentru interacțiunea sexuală, le fel cum se întâmplă adesea să nu fim pe aceeași lungime de undă cu partenerul de viață. Totuși, libidoul scăzut pentru o perioadă lungă poate deveni îngrijorător. Ba chiar poate fi semnul unei probleme de sănătate care necesită rezolvare. 

Dacă te regăsești printre persoanele care suferă de această problemă, cu siguranță nu ești singura. Motivele pentru care te afli în acest punct sunt diverse și pot fi rezolvate. De asemenea există o multitudine de remedii naturiste pentru libidoul scăzut, deci multe alimente, plante și suplimente alimentare care să te ajute să îți recapeți apetitul sexual. 

Haide să le descoperim împreună în rândurile de mai jos! 

Despre libidou

Libidoul se definește ca dorința generală a unei persoane de a avea activitate sexuală. În funcție de etapa vieții în care ne află, libidou poate fi mai intens sau mai scăzut, la fel cu aceasta poate varia de-a lungul vieții din diverse motive. Totuși, după cum am menționat, dacă apetitul sexual scăzut se întinde pe o perioadă prea lungă, atunci este momentul să acționăm.

Cauzele libidoului scăzut

libidou scazut

1. Cauze generale

Cauzele libidoului scăzut sunt, în general, comune pentru ambele sexe. Totuși, există și câteva cauze specifice atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Să le descoperim în continuare:

Boli cronice

Afecțiunile cronice pot afecta considerabil apetitul sexual al unei persoane. În momentul în care suferi de o afecțiuni cronică a cărei urmări sunt durerile intense, contactul sexual nu este, cu siguranță, una dintre priorități. Afecțiunile cronice care interacționează cu libidoul sunt: diabetul de tip 2, obezitatea, presiunea arterială mare, colesterolul ridicat, cancerul etc. 

În acest caz, este foarte bine să fiți deschiși cu partenerul de viață despre problemele acestea și găsiți modalități de a fi intimi cu care să rezonați amandoi. Comunicarea și înțelegerea sunt esențiale pentru remedierea problemelor de natură sexuală. Puteți apela oricând la un terapeut care să vă ofere consiliere specializată. 

Medicația

Există anumite medicamente care pot cauza o scădere a testosteronului, lucru care duce la un libidou scăzut. Medicamentele pentru presiunea arterială, chimioterapiile, steroizii sau anumite antidepresive au un efect negativ asupra nivelului de testosteron, astfel că apetitul sexual este scăzut.

Depresia

Depresia produce schimbări majore în viețile persoanelor care trec prin această perioadă. Cei care se confruntă cu depresia prezintă un interes foarte scăzut față de toate activitățile pe care le considerau plăcut în trecut, inclusiv față de interacțiunea sexuală.

Libidoul scăzut poate fi cauzat uși de tratamentul cu antidepresive. În acest caz, este foarte important să vorbiți cu medicul dumneavoastră despre acest aspect și să încercați să adaptați tratamentul. 

Oboseala și probleme cu somnul

Ritmul alert al vieții și activitățile zilnice copleșitoare ne epuizează și, fără să ne dăm seama, oboseala cronică se instalează, iar libidoul devine din ce în ce mai scăzut. Insomniile și apneea în somn sunt, și ele, cauze ale apetitului sexual scăzut. 

Stresul

Perioadele extrem de solicitante din punct de vedere psihic afectează libidoul. Fie că vorbim despre probleme la locul de muncă, epuizare, probleme în familie, probleme financiare – toate acestea vin cu un rezultat negativ asupra vieții sexale. 

Situațiile stresante ne fură toată atenția, așadar este nevoie să le gestionăm eficient. Câteva metode de control al stresului, exerciții de respirație, meditația sau terapia sunt metode sigure prin care să poți controla stresul. 

Stima de sine scăzută

Stima de sine scăzută este definită ca opinia unei persoane despre propria imagine. Stima de sine scăzută, încrederea de sine scăzută și imaginea de sine scăzută au un impact major asupra felului în care interacționăm cu ceilalți. 

Dacă te simt neatractivă și nu îți place ce vezi în oglindă nu vei putea să fii dezinvoltă în fața partenerului, deci vei evita interacțiunea sexuală. Învață să fi mai încrezătoare, să te iubești. Un terapeut te poate ajuta în acest sens.

Abuzul de alcool și alte substanțe

Consumul excesiv de alcool și abuzul de substanțe scad producția de hormoni. Acest lucru duce la instalare unei dorințe sexuale scăzute. 

2.Cauze ale bărbaților

libidou scazut barbati

Testosteronul scăzut

Testosteronul este un hormon sexual produs în testicule. Acesta este responsabil pentru multe dintre procesele organismului, inclusiv masa musculară, producția de spermă și, bineînțeles, libidou. Odată cu vârsta, nivelul testosteronului scade, așadar și nivelul libidoului. De asemenea, acest lucru poate cauza și alte probleme precum disfuncție erectilă, o problemă care afectează viața sexuală. 

3. Cauze ale femeilor

Menopauza

Menopauza vine cu schimbări hormonale drastice în organismul unei femei. Acesta este momentul în care nivelurile de estrogen și testosteron din organism scad drastic, lucru care scade apetitul sexual. 

Menopauza poate cauza și uscăciune vaginală. Aceasta din urmă duce la disconfort și durere resimțită în timpul actului sexual. Dacă sunt experimentate adesea interacțiuni sexuale dureroase, libidoul va scădea.

Sarcina

Schimbările hormonale care apar în timpul sarcinii și după sarcină afectează apetitul sexual. Aceste schimbări au efecte diferite, în funcție de persoană. În cazul unor femei, libidoul poate să crească, iar în cazul altora, poată să scadă. Aceste fluctuații pot continua și în perioada de după sarcină. 

Suplimente naturale pentru libidou

Din fericire, natura vine remedii naturale pentru creșterea libidoului la femei și bărbați. Iată ce suplimente naturale te pot ajuta să îți recapeți apetitul sexual: 

Ginseng – Ginsengul are un impact pozitiv asupra sistemului nervos central, astfel că are un impact pozitiv asupra libidoului. De asemenea, suplimentele cu Panax Ginseng s-au dovedit a fi benefice pentru femeile cu libidou scăzut care trec prin perioada menopauzei. Așadar un supliment lichid cu ginseng îți poate fi de mare ajutor în acest sens.

Tribulus – Este folosit în suplimentele destinate bărbaților pentru a îmbunătății viața sexuală și a stimula hormonul masculinității. 

Ginkgo Biloba – Este extrem de benefic pentru persoanele care trec prin situații stresante sau perioade de depresie. Ginkgo ajută la reducerea acestor simptome și îmbunătățirea libidoului

Maca – Studiile au demonstrat în repetate rânduri că maca crește considerabil dorința sexuală la bărbați și femei. 

Ashwagandha – Plantă adaptogenă, Ashwagandha contribuie la o mai bună gestionare a stresului. Astfel, libidoul crește considerabil. 

-35%
Stoc epuizat

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 129,99 lei.Prețul curent este: 84,99 lei. TVA Inclus

Economisești 45,00 lei

-25%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 130,00 lei.Prețul curent este: 97,00 lei. TVA Inclus

Economisești 33,00 lei

-26%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 129,00 lei.Prețul curent este: 95,00 lei. TVA Inclus

Economisești 34,00 lei

-15%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 146,25 lei.Prețul curent este: 125,00 lei. TVA Inclus

Economisești 21,25 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *