Astăzi, ai 12% Extra Reducere ✨ la toate Suplimentele Vegane - Folosește codul 12VEGAN Vezi Produse 🌱🛒

Detoxifierea organismului – este cura de detoxifiere benefică pentru sănătate?

Auzim tot mai des despre detoxifierea organismului, detox, cură de detoxifiere și rezultatele benefice pe care le aduce pentru sănătate adoptarea acestei practici. Detoxifierea nu reprezintă nimic nou, ci este o practică tot mai des întâlnită în ultima perioadă, iar asta pentru că beneficiile au fost tot mai tare evidențiate. 

Detoxifierea presupune adoptarea unor bune practici și consumul de alimente sau suplimente pentru detoxifiere care să ajute procesele naturale de detoxifiere a organismului. Printr-o cură de detoxifiere, ficatul și rinichii primesc o mână de ajutor pentru a înlătura toxinele acumulate în organism. 

Consumăm zilnic toxine, din alimentele și băuturile pe care le consumăm. Aceste toxine pot provoca probleme în interiorul organismului care duc, ulterior, la boli grave. Chiar dacă ficatul și rinichii au acest rol important de a filtra și elimina toxinele, din când în când este bine să dăm le îmbunătățim această funcție prin alegerile sănătoase pe care le facem. 

Haide să descoperim de ce o cură de detoxifiere este benefică pentru sănătate, care sunt semnele care arată că ai avea nevoie de o detoxifiere a organismului și ce alimente sunt recomandate pentru consum în această perioadă.

Ce este detoxifierea și de ce este benefică?

beneficii detoxifiere

Dietele de detoxifiere sunt, în general adoptarea unor regimuri alimentare a căror scop este eliminarea toxinelor din organism. O dietă tipică de detoxifiere are la bază o perioadă de post intermitent și consumul de fructe, legume, sucuri de fructe, plante, ceaiuri, apă și suplimente care să încurajeze procesele de detoxifiere interne. 

Cura de detoxifiere este adoptată în urma unor semnale pe care organismul le dă, semnale pe care le vom discuta pe larg puțin mai jos. Aceste simptome neplăcute sunt favorizate de toxinele pe care le acumulăm în timp. Alimentele pline de aditivi, alimentele tratate, prea multe medicamente, fumatul, alcoolul, gradul de poluare a mediului toate acestea provoacă probleme care trădează nevoia corpului de ajutor. 

Detoxifierea are ca scop îmbunătățirea proceselor naturale de eliminare a toxinelor din organism. Odată ce adopți o alimentație cu produse sănătoase și începi să pui mai multe preț pe obiceiurile sănătoase, organismul va reintra în echilibru, iar tu te vei simți, automat, mai plin de poftă de viață.

Semne prin care îți poți da seama că ai nevoie de detoxifiere

Corpul nostru ne comunică în permanentă cum se simte. De fiecare dată când ceva este în neregulă în mediul nostru interior, corpul ne dă câte un semn că este nevoie să facem o schimbare. Uite care sunt cele mai comune semne că ai nevoie de o cură de detoxifiere: 

  • Pofte constante de zahăr – o alimentație plină de alimente procesate, îmbibate în zahăr te vor face să vrei să consumi și mai multe alimente procesate. Aceste alimente provoacă dereglări hormonale în interiorul organismului. Acesta este unul dintre principalele semne că ai nevoie de o cură de detoxifiere. Alimentele nutritive vor restabili echilibrul hormonal al organismului tău, de aceea ar trebui să iei în calcul adoptarea unei diete detoxifiantă. 
  • Problemele digestive – sistemul digestiv este primul care ne anunță că ceva este greșit în deciziile alimentare pe care le-am adoptat. Constipația, diareea, stările de balonare și flatulența sunt semne evidente că ai nevoie de detox. 
  • Oboseală permanentă – Excesul de cortizol este un fenomen provocat de stres și alte dezechilibre hormonale. Acesta poate provoca o comunicare deficitară dintre creier și glandele aderare, fapt care cauzează o stare apăsătoare de oboseală. 
  • Stresul – stresul este cauza multor dintre afecțiunile periculoase pentru sănătatea noastră. O cură detox poate fi benefică în eliminarea stresului și recăpătarea echilibrul. 
  • Greutate excesivă – kilogramele în plus îți dau un semnal de alarmă că ar trebui să acorzi mai multă atenție alimentației. Să nu uităm că, odată cu kilogramele în exces, pot apărea și o mulțime de probleme de sănătate. Deci, ce spui de o cură de detox? Pe lângă faptul că îți restabilește echilibrul, aceasta te poate ajuta să scapi și de câteva kilograme în plus.  
  • Nu dormi bine – probleme hormonale cauzate de excesul de toxine provoacă un dezechilibru al ritmului circadian. Ca urmare, somnul nu este odihnitor, iar stările de oboseală vor apărea imediat.
  • Te confrunți cu anxietate și depresie – alimentația nesănătoasă contribuie la înrăutățirea stărilor de depresie și anxietatea. Adoptă câteva bune practici și vei vedea cum, încet-încet, aceste stări se vor ameliora.

Cele mai comune practici într-o cură de detoxifiere

apa enzimatica

Există mai multe practici benefice, considerate parte dintr-o cură de detoxifiere. Acesta se poate adapta în funcție de stilul tău de viață și dorințele tale. Uite câteva practici comune pe care persoanele le adoptă pentru detoxifierea organismului: 

  • Postul pentru 1-3 zile 
  • Consumul de sucuri din fructe și legume proaspete, smoothies, apă și ceai. 
  • Consumul doar de lichid (apă, sucuri și suc de lămâie)
  • Consumul de suplimente pentru detoxifiere sau extracte pe bază de plante
  • Utilizarea de laxative și suplimente care curăță colonul 
  • Eliminarea completă a alcoolului, cafelei, tutunului și a zahărului rafinat din alimentație 
  • Sportul regulat. 

Un alt aspect important de menționat este că dietele detox variază ca intensitate și durată.  

Alimente care ajută la detoxifierea organismului

alimente detoxifiere

Sunt o mulțime de alimente care pot ajuta procesele de detoxifiere a organismului. O alimentație sănătoasă stă la baza unui corp sănătos, așadar iată alimentele care nu pot lipsi din dieta ta detox. 

  1. Sfecla – protejează ficatul și sistemul digestiv 
  2. Păpădia – plantă benefică pentru detoxifierea ficatului 
  3. Ciulin de lapte – acționează ca un detoxifiant pentru ficat 
  4. Usturoi – activează enzimele care contribuie la eliminarea toxinelor 
  5. Țelina – diuretic eficient 
  6. Lămâia – curăță sistemul digestiv și elimina toxinele 
  7. Broccoli – contribuie la buna funcționare a sistemului digestiv 
  8. Grapefruit – sănătatea și purificarea sistemului digestiv 
  9. Măr – bogat în fibre care ajută la o digestie eficientă și filtrarea toxinelor.

Nu uita că poți apela cu încredere și la un supliment care să te ajute în procesele de detoxifiere. În acest sens îți recomandăm produsul Ultra + Detox din gama noastră de suplimente lichide. Ultra + Detox conține o bogăție de vitamine, minerale și extracte din plante și verdețuri care îi oferă organismului tău aliații perfecți pentru eliminarea toxinelor. 

Suplimente lichide premium care ajuta procesul de detoxifiere

-29%

Multivitamine Barbati

Ginger ULTRA+ – Ofertă 2 Sticle

Prețul inițial a fost: 260,00 lei.Prețul curent este: 184,00 lei. TVA Inclus

Economisești 76,00 lei

-25%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 130,00 lei.Prețul curent este: 97,00 lei. TVA Inclus

Economisești 33,00 lei

-43%
Prețul inițial a fost: 260,00 lei.Prețul curent este: 148,00 lei. TVA Inclus

Economisești 112,00 lei

-39%
Prețul inițial a fost: 130,00 lei.Prețul curent este: 79,00 lei. TVA Inclus

Economisești 51,00 lei

Referințe

https://food.ndtv.com/health/tthe-7-day-detox-diet-time-to-get-healthy-active-1267044

https://www.healthline.com/nutrition/detox-diets-101

https://www.webmd.com/diet/a-z/detox-diets

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *