Top 10 antioxidanți puternici naturali

Multivitamine Lichide pentru Bărbați cu 147 Ingrediente Active - Vitamine + Minerale + Aminoacizi + Verdețuri – Sticlă cu 500 ml
On Sale
Sale!
%
Off
25
Save 33 lei
33lei
25%
33
lei
97,00 lei TVA Inclus

Economisești 33,00 lei

Mai puțin de 3,23 lei per zi de tratament!

Multivitamine Lichide pentru Femei cu 147 Ingrediente Active - Vitamine + Minerale + Aminoacizi + Verdețuri – Sticlă cu 500 ml
On Sale
Sale!
%
Off
25
Save 33 lei
33lei
25%
33
lei
97,00 lei TVA Inclus

Economisești 33,00 lei

Mai puțin de 3,23 lei per zi de tratament!

Ultra+ Detox Multivitamine Lichide cu 63 Ingrediente - Super Verdeturi + Vitamine + Minerale + Aminoacizi – 500ml
On Sale
Sale!
%
Off
39
Save 51 lei
51lei
39%
51
lei
79,00 lei TVA Inclus

Economisești 51,00 lei

Mai puțin de 2,63 lei per zi de tratament!

Antioxidanții și radicalii liberi sunt două elemente care fac parte din lumea noastră interioară. Fiecare dintre noi are în permanență în organism atât antioxidanți, cât și radicali liberi. Radicalii liberi sunt personajele negative din această poveste, care cauzează distrugeri în interiorul nostru, iar antioxidanții sunt personajele bune care luptă împotriva acțiunilor distructive ale radicalilor liberi. 

Radicalii liberi produc în organism ceea ce numim stresul oxidativ. Stresul oxidativ creează o mulțime de probleme la nivelul corpului, cauzând debutul anumitor afecțiuni și îmbătrânirea prematură. Antioxidanții au rolul de a opri radicalii liberi din a produce probleme în organism.

Corpul produce de unul singur o parte dintre antioxidanți, iar o altă parte este produsă de către consumul alimentelor și suplimentelor bogate în antioxidanti. Dar hai să aflăm în continuare mai multe despre antioxidanți și ce alimente nu trebuie să îți lipsească din dietă dacă vrei să beneficiezi de un aport de antioxidanți naturali. 

Ce sunt antioxidanții?

Antioxidanți pot fi definiți în cel mai simplu mod ca substanțe care opresc oxidarea, și deci afecțiunile provocate de acestea. Antioxidanții înseamnă anumite substanțe benefice precum beta-carotene, licopen sau vitamina C. Acestea sunt doar câteva exemple de substanțe care au un rol extrem de important în apărarea organismului. 

Radicalii liberi se acumulează în organism din mai multe cauze, principalele fiind dieta deficitară în nutrienți și stilul de viață haotic. În timp, radicalii liberi pot cauza deteriorări serioase ale celulelor sau pot contribui la dezvoltarea unei afecțiuni cronice. 

De ce sunt antioxidanții buni pentru tine?

Antioxidanții neutralizează acțiunea nocivă a radicalilor liberi, prevenind potențialele efecte negative pe care le au asupra sănătății. Uite doar câteva dintre beneficiile pe care le ai dacă incluzi în dieta alimente, plante sau suplimente antioxidante

  • încetinesc considerabil procesul de îmbătrânire 
  • reduc riscul de apariție a cancerului 
  • susțin procesul natural de detoxifiere 
  • protejează inima și creierul 
  • scad riscul de a suferi de probleme cognitive 
  • previn oxidarea la nivelul organismului 

Top 10 alimente bogate în antioxidanți

Este mult mai simplu decât crezi să incluzi antioxidanții în dieta ta. Uite 10 alimente extrem de bogate în antioxidanți: 

1.Fructele Goji 

Cea mai puternică sursă de antioxidanți naturali sunt fructele goji. Acestea conțin o cantitate bogată de carotenoide care vin cu beneficii majore pentru organism, cea mai importantă fiind protecția pe care o conferă ochilor. Goji conțin și un aport mare de vitamina A, vitamina C, vitaminele B, proteine, fier, calciu, magneziu și aminoacizi 

2.Afine 

Afinele conțin flavonoide, antioxidanți puternici care stimulează producția de vitamina C și pe cea de colagen, luptând, astfel, împotriva îmbătrânirii premature. Pe lângă acestea, prin consumul de afine ne putem bucura și de o doza mare de vitamine și minerale precum vitaminele C și K, magneziu, fosfor, potasiu sau fier. 

3.Ciocolata neagră 

Delicioasă, dar și foarte sănătoasă, ciocolata neagră este cunoscută pentru beneficiile sale asupra sănătății. Aceasta conține mulți antioxidanți benefici organismului, dar este și o sursă importantă de magneziu. Ține minte însă, trebuie consumată în cantități moderate pentru că este bogată în calorii. 

4.Nucile Pecan 

Nucile sunt gustări savuroase și pline de beneficii pentru organism. Conțin antioxidanți din belșug, precum și un aport semnificativ din vitaminele A, E și complexul B, mangan, magneziu, zinc, fier și acizi grași benefici. 

5.Anghinare 

Anghinarea este planta cu cei mai mulți antioxidanți dintre toate legumele. Conține polifenoli, acid folic, fier, fosfor, fibre și vitaminele A, C și K. De asmenea, anghinarea este bogată în insulină care stimulează sistemul imunitar și ușurează tranzitul intestinal. 

6.Soc 

Sucul de soc este un deliciu care vine și cu o mulțime de beneficii pentru organism. Florile de soc conțin bioflavonoizi, substanțe cu un puternic efect antioxidant. De asemenea, socul conține și un aport important de vitamine, în special A și C. 

7.Fasolea roșie 

Un alt aliment extrem de benefic pentru sănătatea noastră este fasolea roșie. Pe lângă conținutul bogat de antioxidanți, acesta conține o listă luuuungă de nutrienți precum: vitaminele C, K și complexul de B-uri, azici grași omega, fibre, calciu, fier, potasiu, zinc, cupru, magneziu, fosfor și proteine. 

8.Merișoarele 

Merișoarele sunt foarte importante pentru combaterea bacteriilor din tractul urinar. Acestea conțin, bineînțeles, antioxidanți, dar și alți nutrienți precum acizi grași, proteine, vitamine (C, E și B-uri) și minerale (calciu, magneziu, potasiu și fosfor) 

9.Mure 

Murele sunt fructele care nu trebuie să lipsească din alimentația ta dacă îți dorești să combați eficient îmbătrânirea prematură. Acestea au proprietăți antioxidante puternice și stimulează producția de colagen. De asemenea, conțin cantități semnificative de vitamine, în special vitamina C și K, și minerale precum cupru, magneziu și fier.

10.Coriandru 

Coriandru conține nutrienți care au efecte benefice asupra colesterolului, iar aici vorbim despre acid linoleic, acid palmitic și sau vitamina C. De asemenea, este bogat în vitamina A și, bineînțeles, alți antioxidanți benefici. 

Alte alimente și plante cu un profil antioxidant ridicat sunt: roșiile, morcovii, semințele de dovleac, rodia, căpșunile, broccoli, struguri, scorțișoară, cacao, ghimbirul, turmericul și oregano. 

Suplimente bogate în antioxidanți

Din categoria suplimentelor bogate în antioxidanți, cel mai bine ar fi să te axezi pe un produs cu multivitamine, minerale și extracte naturale din plante. Într-un astfel de supliment vei găsi o mulțime de nutrienți cu proprietăți antioxidante. Din gama noastră, multivitaminele pentru femei și bărbați sunt ideale dacă îți dorești un boost de nutrienți și antioxidanți. 

De asemenea, să nu uităm vitamina C, unul dintre cei mai puternici antioxidanți. Aceasta luptă împotriva îmbătrânirii premature, întărește imunitatea și protejează organismul de afecțiuni. În gama noastră, găsești vitamina C lichidă cu absorbție maximă și eficiență sporită. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *