Siliciu – beneficii uimitoare pentru piele, păr și unghii

siliciu pentru frumusete

Formele sale includ smarald, cuarț, lut și sticlă. Pe scurt, este peste tot – dar cu ce anume ajută sănătatea? Vom afla răspunsul la această întrebare în rândurile care urmează.

Siliciu - beneficii pentru sănătate și frumusețe

beneficii siliciu

Dintre numeroasele sale proprietăți benefice pentru sănătatea organismului, se remarcă în mod deosebit următoarele efecte majore:

Sprijină formarea și întreținerea oaselor

Deși atunci când vorbim despre oase, calciul și vitamina D sunt nutrienții care atrag cel mai mult atenția, este foarte important de știut că siliciul poate contribui la creșterea densității minerale și implicit la rezistența oaselor. Acesta este necesar pentru a consolida procedura de mineralizare osoasă care are loc în interiorul corpului.

Este unul dintre cei mai importanți precursori ai colagenului

Siliciul ajută la formarea blocurilor de construcție a colagenului, o proteină importantă care se găsește în piele, sânge, cartilaj, mușchi și ligamente. Colagenul este necesar pentru a menține pielea elastică și fermă, dar și pentru a oferi protecție organelor interne și în special articulațiilor. De asemenea, protejează părul și face unghiile mai puternice și mai puțin fragile. Lipsa siliciului din organism se reflectă cel mai adesea în aspectul unghiilor și a părului.

Protejează sistemul cardiovascular și pe cel imunitar

Siliciul poate ajuta la protejarea sănătății inimii prin reducerea riscului de ateroscleroză sau întărirea arterelor, în timp ce contribuie la scăderea colesterolului. De asemenea, acest mineral poate stimula sistemul natural de apărare a organismului prin reglarea mecanismelor imunitare.

Alte beneficii ale siliciului

siliciu sanatate
  • Ajută la întărirea țesutului conjunctiv al corpului, fiind necesar pentru reconstrucția colagenului; se află în interiorul colagenului, acționând ca un liant, oferind rezistență, flexibilitate și rezistență țesuturilor conjunctive.
  • Menține pielea, unghiile, părul și dinții sănătoși: această funcție asemănătoare adezivului înseamnă că siliciul este indispensabil pentru unghiile, dinți, păr și piele. Siliciul îmbunătățește hidratarea pielii, deoarece stimulează moleculele de legare a apei numite glicozaminoglicani. Aceste molecule pot reține de aproape o mie de ori greutatea lor în apă, ajutând astfel să furnizeze umiditate pielii.
  • Funcționează ca un antiinflamator: Siliciul este un antiinflamator natural care poate ajuta la ameliorarea afecțiunilor de natură inflamatorie, în special a celor care se manifestă la nivelul pielii.
  • Ajută la echilibrul hormonilor în organism: acest mineral funcționează, de asemenea, pentru a menține alte minerale în echilibru, cum ar fi calciul și magneziul, care joacă un rol important în menținerea echilibrului hormonal.
  • Conferă luminozitate pielii: deși pentru acest beneficiu este nevoie de o utilizare de minimum 12 săptămâni, siliciul contribuie la un ten mai luminos și o piele mai fermă, mai elastică și mai hidratată. De asemenea, ajută la reducerea porilor faciali, a petelor și a ridurilor.
  • Ajută la oxigenarea pielii, combate acneea, psorizisul și eczemele: Siliciul are în compoziția sa naturală oxigen și crește transportul atât al nutrienților, cât și al oxigenului către piele. Astfel, ajută celulele roșii din sânge să transporte cu 20% mai mult oxigen și, din această cauză, pielea rămâne mai hidratată, iar acneea, eczema sau psoriazisul vor începe să dispară. Siliciul este ideal pentru o gamă largă de tipuri de piele, dar poate avea beneficii în plus pentru cei care suferă de piele uscată.
  • Reduce semnele vizibile ale îmbătrânirii: Un supliment cu siliciu  îndepărtează semnele vizibile de îmbătrânire prin promovarea producției naturale de colagen, ale căror proprietăți anti-aging sunt foarte cunoscute, cea mai importantă dintre aceasta fiind probabil creșterea elasticității pielii.
  • Poate fi folosit preventiv: dacă organismul nostru produce poate produce siliciu, de ce ar trebui să îl suplimentăm? La fel cum producția naturală de colagen încetinește de la vârsta de 35 de ani, așa se întâmplă și cu cea de siliciu.

Produse recomandate cu Siliciu si alti nutrienti benefici pentru sanatate si frumusete

-6%
BESTSELLER
Prețul inițial a fost: 95,00 lei.Prețul curent este: 89,30 lei. TVA Inclus

Economisești 5,70 lei

-6%
BESTSELLER
Prețul inițial a fost: 164,99 lei.Prețul curent este: 155,09 lei. TVA Inclus

Economisești 9,90 lei

-6%
NOU!
Prețul inițial a fost: 149,97 lei.Prețul curent este: 140,97 lei. TVA Inclus

Economisești 9,00 lei

Surse de siliciu

Sursele alimentare de siliciu includ:

  • cereale integrale
  • fasole verde
  • orez
  • castraveți
  • roșii

Siliciul este disponibil ca supliment sub formă de tablete și comprimate, adesea extras din planta de coada-calului sau din orez. De asemenea, siliciu se găsește și sub formă lichidă. Un supliment cu siliciu lichid este extrem de benefic deoarece absorbția acestuia este superioară comprimatelor.

Care este doza recomandată de Siliciu?

doza recomandata seleniu

Limita superioară de siguranță în privința administrării de Siliciu a fost raportată între 700 – 1750 mg pe zi. Întrucât Siliciul este solubil în apă, excesul este pur și simplu eliminat de organism în urină, ceea ce înseamnă că este puțin probabil să provoace efecte secundare dacă este administrat în exces, dar la fel ca în cazul tuturor medicamentelor sau suplimentelor, nu este încurajată depășirea dozei zilnice recomandate.

Precauţii în ceea ce priveşte consumul de Siliciu

Siliciul este considerat sigur pentru utilizarea de către persoanele sănătoase.

Cu toate acestea, dacă decideți să obțineți siliciu din suplimente derivate din planta de coada-calului, este important de ştiut că aceasta nu este o plantă care să fie utilizată continuu pe termen lung, deoarece poate provoca tulburări de stomac. În acelaşi timp, coada-calului acționează ca un diuretic, astfel încât poate elimina potasiul din organism,  poate interfera cu anumite medicamente și poate duce la probleme cu ritmul cardiac.

De asemenea, conține o enzimă numită tiaminază, care distruge vitamina B1 (tiamina) și poate provoca simptome de toxicitate neurologică la persoanele care au deja deficit de tiamină.

Siliciul trebuie evitat de către următoarele persoane:

  • copii – coada-calului, una dintre cele mai populare surse de Siliciu conține urme de nicotină.
  • femeile însărcinate – deși nu s-au dovedit efecte adverse în cazuri de sarcină, medicii preferă să fie precauți
  • persoanele cu boli de rinichi – pot acumula Silice în sânge.

Cele mai eficiente suplimente cu Siliciu

Rezervele de Siliciu din organism pot fi îmbunătățite prin intermediul dietei, incluzând în aceasta surse alimentare de Siliciu care se traduc printr-o mulțime de verdețuri cu frunze închise la culoare cum ar fi: prazul, fasolea verde, castraveții, țelina și sparanghelul. Cu toate acestea, absorbția siliciului din acestea nu este una foarte ridicată, fiind nevoie de o cantitate uriașă din aceste legume pentru a obține doza zilnică recomandată.

Astfel, singura modalitate viabilă de a obține acest mineral în cantități suficiente este prin intermediul unui supliment. În momentul în care alegi un supliment de Siliciu, este foarte important să ai în vederi câteva aspecte importante – să nu conțină aditivi și umpluturi inutile sau nesănătoase și să fie produs la cele mai înalte standarde internaționale de calitate.

Astfel, singura modalitate viabilă de a obține acest mineral în cantități suficiente este prin intermediul unui supliment. În momentul în care alegi un supliment de Siliciu, este foarte important să ai în vederi câteva aspecte importante – să nu conțină aditivi și umpluturi inutile sau nesănătoase și să fie produs la cele mai înalte standarde internaționale de calitate. De aceea, îți recomandăm să încerci suplimentul cu siliciu lichid din gama noastră.

Siliciu sub forma de suplimente lichide pentru absorbtie rapida si eficienta sporita

-6%
Prețul inițial a fost: 149,99 lei.Prețul curent este: 140,99 lei. TVA Inclus

Economisești 9,00 lei

-6%
BESTSELLER
Prețul inițial a fost: 125,00 lei.Prețul curent este: 117,50 lei. TVA Inclus

Economisești 7,50 lei

-6%
BESTSELLER
Prețul inițial a fost: 135,00 lei.Prețul curent este: 126,90 lei. TVA Inclus

Economisești 8,10 lei

-6%
Prețul inițial a fost: 97,00 lei.Prețul curent este: 91,18 lei. TVA Inclus

Economisești 5,82 lei

Referinţe

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17435951/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4938278/

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0272884200000687

https://www.nature.com/articles/s41598-021-95220-2

https://www.nature.com/articles/s41598-018-35292-9

https://www.healthline.com/health/silica-for-hair

https://ediblebeautyaustralia.com/blogs/skincare/the-beauty-benefits-of-silica-the-natural-skin-hair-and-nail-enhancer

https://www.mdpi.com/2079-9284/5/3/41/pdf

https://bmcplantbiol.biomedcentral.com/articles/10.1186/1471-2229-11-112

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *