Astăzi, ai 12% Extra Reducere ✨ la toate Suplimentele Vegane - Folosește codul 12VEGAN Vezi Produse 🌱🛒

Ginkgo Biloba, planta cu beneficii enorme pentru trup și minte

În multe dintre articolele de pe blogul nostru am scos în evidență faptul că „hrana pentru creier” este extrem de importantă pentru o minte sănătoasă, putere de concentrare și o gândire limpede. Ginkgo Biloba, planta despre care vom vorbi în articolul de mai jos este una dintre aceste surse importante de hrană pentru creier, fiind recunoscută adesea ca cea mai bună plantă naturistă pentru creier.

Despre Ginkgo Biloba se vorbește de sute de ani, iar beneficiile pe care acest extract natural le are pentru sănătate au fost subiectul multor cercetări. Ginkgo Biloba este asociat cel mai des cu proprietățile pe care le are pentru creier, dar s-a dovedit că poate contribui benefic și pentru echilibrarea emoțională, pentru creșterea energiei, îmbunătățirea memoriei, ba chiar poate ameliora simptomele unei palete largi de boli cronice.

Am ales să îți spunem și noi câte ceva despre Ginkgo Biloba pentru că acest extract se regăsește în multe dintre suplimentele lichide pe care le avem în gamă. Hai să vezi de ca am ales să includem Ginkgo Biloba în produsele noastre și cât de benefic este pentru sănătatea ta generală.

Ce este Ginkgo Biloba?


Ginkgo Biloba este un extract care se folosește de sute de ani în medicina tradițională chineză. Acesta este extras din frunzele arborelui chinezesc Ginkgo, cunoscut adesea și sub numele de arborele pagodelor. Arborele Ginkgo este foarte special, dat fiind faptul că poate atinge o înălțime impresionantă de pentru 120 m și poate atinge vârsta de 1000 de ani.

Ginkgo Biloba este studiat de zeci de ani, în special extractul lichid care este utilizat în majoritatea suplimentelor alimentare și nutritive. În țările europene în care a fost cel mai mult studiată, țări precum Germania sau Franța, ginkgo este adesea prescris de medici pentru tratarea anumitor afecțiuni, în special pentru tratarea problemelor creierului. Medicina tradițională chineză se bazează de secole pe puterea acestei plante. Aceștia nu utilizează doar extractul, ci și frunzele și semințele arborelui.

Conform medicinei chineze, extractul de ginkgo biloba conține flavonoizi și terpenoizi, doi antioxidanți cu proprietăți antioxidante puternice. Se crede că aceste substanțe contribuie benefic la încetinirea procesului de îmbătrânire prin prevenirea deteriorării țesuturilor și a celulelor.

Extractul de ginkgo biloba este sigur, eficient și are numeroase beneficii pentru organismul nostru. Efectul antioxidant al plantei de protejează împotriva stresului oxidativ. De asemenea, să nu uităm contribuția pe care o are în ameliorarea inflamațiilor.

Hai să descoperim mai jos care sunt principalele modalități prin care extractul de Ginkgo Biloba îți poate fi de folos.

Protejează creierul și îmbunătățește funcția cognitivă

Cercetările efectuate asupra extractului de ginkgo au arătat puterea pe care o are asupra sistemului cognitiv și a funcției creierului. S-a demonstrat că este eficient ca adjuvant în tratarea afecțiunilor degenerative precum Alzheimer sau demență.

Ginkgo este, de asemenea, util și în susținerea funcției cognitive. Administrarea de suplimente cu Ginkgo Biloba este eficientă în sporirea capacității de concentrare, reducerea stări de oboseală psihică și redarea echilibrului emoțional.

O altă teorie pe care s-ai bazat cercetătorii este că extractul de ginkgo sporește memoria și puterea de concentrare. Să nu uităm de faptul că ginkgo este un puternic antiinflamator, deci crește activitatea antioxidantă și îmbunătățește circulația.

Poate fi de folos în lupta cu anxietatea

Un studiu clinic efectuat asupra pacienților care suferă de anxietate generalizată a administrat timp de 4 săptămâni o doză de 480 mg de ginkgo biloba. Concluziile efectuate au fost că la sfârșitul celor 4 săptămâni s-au înregistrat scăderi considerabile în ceea ce privește simptomele anxietății.

Poate îmbunătății calitatea somnului


 

De multe ori, oricât de sănătoase ar fi alegerile noastre, există perioade în care ducem o adevărată bătălie cu somnul. Ei bine, Ginkgo are un efect benefic și în îmbunătățirea calității somnului. Acest lucru se datorează activității antioxidante pe care o are. Administrarea unor suplimente cu ginkgo biloba atunci când somnul nu este cel mai odihnitor poate ajuta considerabil.

Poate ajuta la gestionarea mai bună a simptomelor sindromului premenstrual

S-a studiat în nenumărate rânduri impactul pe care ginkgo îl are asupra libidoului. Rezultatele au arătat că Ginkgo poate îmbunătății dorința sexuală prin faptul că stimulează circulația sangvină și relaxează musculatura.

Îmbunătățește libidoul

Sindromul premenstrual vine cu o grămadă de stări la foarte multe dintre femei. Schimbări de dispoziție, dureri de cap, anxietate, oboseală sau dureri musculare, acestea sunt printre cele mai frecvente. Cercetările au demonstrat că, după o administrare de 6 luni, aceste stări neplăcute au scăzut considerabil.

Îmbunătățește vederea

Deși este nevoie de o cercetare mai detaliată a subiectului, Ginkgo poate fi benefic pentru o vedere sănătoasă. Cercetările s-au bazat pe puterea antioxidantă a extractului, care ar putea să prevină deteriorarea cauzată de stresul oxidativ. S-a demonstrat că, într-adevăr Ginkgo Biloba ajută vederea, însă nu sunt efectuate destul de multe studii pentru a dovedi că poate preveni deteriorarea maculară.

Ajută la menținerea unei inimi sănătoase

Și inima are de suferit odată cu vârsta, dar ginkgo poate ajuta în menținerea sănătății acestea. Studiile efectuate asupra persoanelor care erau supuși unui risc ridicat de a suferi de probleme ale inimii au demonstrat că persoanele care și-au administrat extracte de ginkgo au avut o scădere a riscului de ateroscleroză.

Contraindicații și efecte adverse

Din toate cercetările care s-au efectuat asupra extractului de Ginkgo Biloba s-a concluzionat că nu este deloc periculos, în uneori este posibil să apară câteva efecte adverse. Cele mai comune sunt: amețeli, diaree, dureri de cap sau grețuri.

Ginkgo Biloba nu trebuie administrat copiilor decât sub supravegherea medicului. De asemenea femeile însărcinate sau care alăptează nu pot consuma Ginkgo decât la recomandarea unui specialist.

Suplimente cu Ginkgo Biloba

Dacă vrei să te bucuri de efectele benefice ale unui supliment cu Ginkgo Biloba, în gama noastră există câteva produse care conțin acest extract. Gama noastră de multivitamine pentru femei și bărbați și suplimentul Mega Sport cu multivitamine pentru sportivi conțin extract de Ginkgo Biloba alături de sute alte extracte naturale din plante, vitamine și minerale.

Vezi care ți se potrivește din oferta noastră și include-l în rutina ta zilnică pentru a te bucura de beneficii.

-25%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

97,00 lei TVA Inclus

Economisești 33,00 lei

-25%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

97,00 lei TVA Inclus

Economisești 33,00 lei

-25%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

97,00 lei TVA Inclus

Economisești 33,00 lei

-29%
184,00 lei TVA Inclus

Economisești 76,00 lei

  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19678774/
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1381419/
  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24548724/
  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22840457/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *