5 metode prin care îți poți ameliora durerile articulare

dureri articulare

Durerile articulare sunt tot mai des întâlnite în rândul oamenilor, iar acestea încep să debuteze de la vârste tot mai fragede. Afecțiunile degenerative articulare grave precum osteoartrita apar frecvent în cazul tinerilor de peste 25 de ani, însă procentajul crește din ce în ce mai mult cu cât ne apropiem de vârsta de 65 de ani.

Durerile provocate de aceste tipuri de afecțiuni sunt cât se poate de neplăcute. Artrita, coxartroza sau gonartroza vin cu dureri și inflmații care scad considerabil calitatea vieții, motiv pentru care este foarte important să căutam metode prin care le putem ameliora.

Din fericire, există tratament naturiste precum colagenul pentru articulații care să ne ajute cu remedierea simptomelor, dar și câteva sfaturi utile pe care le poți aplica pentru a ameliora durerea și a-ți trăi viața în ritmul obișnuit.

Ce însemnă o afecțiune degenerativă a articulațiilor?


 

O afecțiuni degenerativă a articulațiilor este definită ca fiind o afecțiune progresivă care afectează cartilajul osos. Cartilajul este țesutul dur care se află între oase. Acesta acoperă capetele osoase și se unește cu articulația, fapt care ne permite nouă se ne mișcăm lin și fără dureri.

Termenul de degenerativ se referă la progresia în timp a bolii. Afecțiunile articulare degenerative precum artrita sau artroza se agravează cu trecerea timpului, iar problemele cauzate sunt, de cele mai multe ori, ireversibile. Totuși, asta nu înseamnă că nu se pot simptomele nu se pot ameliora.

Principalele cauze ale afecțiunilor articulare

În principal, persoanele care suferă de afecțiuni articulare degenerative nu acordă suficient de multă atenție și grijă articulațiilor și cartilajelor. Poți face acest lucru prin adoptarea unui stil de viață sănătos, cu mișcare moderată zilnic și, bineînțeles, poți apela și la suplimente pentru articulații și oase care te pot ajuta să le menții sănătoase.

Articulația ne permite să ne mișcăm lin, iar cartilagiile preiau șocurile și vibrațiile pe care le resimțim atunci când ne mișcam. Dacă nu protejăm articulațiile și cartilajele acestea se vor slăbi în timp, iar noi vom resimți dureri din ce în ce mai intense.

Există și alți factori care contribuie la dezvoltarea unei afecțiuni degenerative:

Vârsta – unul dintre principalii facotri. Odată cu vârsta articulațiile se slăbesc, iar dacă nu avem grijă de ele, afecțiunile vor apărea inevitabil.
Genul – nu se cunosc cu exactitate cauzele, însă femeile sunt supuse unui grad mai ridicat de risc în dezvoltarea afecțiunilor articulare decât bărbații.
Stilul de viață – un stil de viață nesănătos nu poate veni cu consecințe favorabile. De obicei, persoanele cu un stil de viață sedentar și o alimentație precară au o greutate peste medie, iar kilogramele în plus pun pare presiune pe articulații, fapt care poate provoca o afecțiune degenerativă.

Simptomele unei afecțiuni degenerative

Simptomele acestei afecțiuni se resimt, în funcție de afecțiune, la nivelul spatelui, a gâtului, șoldurilor, genunchilor sau încheieturilor. Cele mai frecvente simptome sunt:

• dureri articulare care se pot înrăutăți în timp
• rigiditate articulară
• mobilitate scăzută
• inflamații la nivelul articulațiilor
• dificultate în efectuarea activităților zilnice obișnuite

5 metode prin care poți ameliora durerea

Chiar dacă afecțiunile degenerative nu pot fi complet vindecate, simptomele se pot ține sub control prin apelarea la câteva bune practici.

Stilul de viață activ, menținerea unei greutăți sănătoase, alegeri alimentare benefice, terapie și suplimentarea cu remedii naturiste eficiente sunt practici excelente care îți pot ameliora considerabil simptomele.

Hai să vedem, pe larg, ce trebuie să faci și cum te ajută fiecare în parte:

Stilul de viață activ

Deși de cele mai multe ori persoanele cu osteoartrită și alte afecțiuni de genul tind să îți limiteze mișcările și activitatea fizică, află că, de fapt, este chiar bine și indicat să te miști. Dacă ai un stil de viață activ încă din tinerețe, pe măsura ce înaintezi în vârsta nu te vei confrunta cu probleme articulare prea mari.

Exercițiile fizice sunt importante pentru a reduce inflamația, pentru a crește flexibilitatea, a întări musculatura și a menține o greutate normală a corpului. De asemenea, îmbunătățesc circulația la nivelul întregului organism și este un ajutor excelent în situații de stres.

Fiecare pacient care se confruntă cu afecțiuni degenerative are o experiență diferită în ceea ce privește intensitatea durerii, deci și exercițiile fizice trebuie adaptate după nevoile lor.

Printre cele mai benefice tipuri de exerciții se numără: exerciții de întindere a mușchilor, aerobic, înotul sau plimbările. Multe exerciții pot părea extrem de dificile la început, adaptează-le în funcție de nevoile și capacitatea ta de la duce până la capăt.

Dietele bogate în nutrienți

Bineînțeles că alimentația are un rol extrem de important pentru sănătate. Cercetările au demonstrat în nenumărate rânduri că o dietă săracă în nutrienți poate provoca inflamații în organism care pot distruge colagenul, proteina care menține cartilagiile sănătoase.

Una dintre principalele modalități prin care poți să îți ajuți organismul să scadă nivelul de inflamație din organism este prin includerea în dietă a unor alimente cu proprietăți antiinflamatorii. Acestea îi furnizează corpului acizi grași esențiali, antioxidanți, minerale și vitamine care să susțină sistemul imunitar, să reducă durerea și să ajute la consolidarea țesuturilor și a oaselor.

Uite ce îți recomandăm să adaugi în dietă:

  • legume proaspete de toate felurile
  • fructe
  • ierburi și condimente precum turmeric, ghimbir, oregano, ceai verde
  • pește, nuci și alte surse bogate de acizi grași esențiali
  • supă de oase (conține colagen și menține articulațiile sănătoase)

Un alt aspect foarte important este să limitezi orice aliment care provoacă inflamații:

  • ulei vegetal rafinat
  • carbohidrații rafinați (pâine, dulciuri, cereale etc.)
  • grăsimi nesănătoase

Odihna adecvată

Somnul este absolut vital pentru sănătate. În timpul somnului, întregul organism se repară, se recuperează și se pregătește pentru o nouă zi. Dacă nu te odihnești suficient în fiecare noapte, articulațiile și cartilagiile nu au timp să se repare, iar nivelul de inflamație din organism va crește din ce în ce mai mult. Dacă dormi între 7 și 9 ore în fiecare seara este suficient pentru ca organismul tău să se repare.

Menținerea unei greutăți normale

După cum am menționat și mai sus, greutatea excesivă pune presiune pe articulații și accelerează procesul de degenerare. O dietă balansată și echilibrată te ajută să îți ții greutatea în parametrii normali și să eviți asemenea probleme.

Alte modalități de a ameliora durerile

Pe lângă tratamentul prescris de medic sau remediile naturiste la care ai decis să apelezi pentru a-ți îmbunătăți starea, poți apela și la câteva metode complementare de terapie care îți vor fi, cu siguranță, de folos.

  1. Acupunctura – această practică te poate ajuta să reduci durerile de spate, durerile de mușchi sau durerile de cap cronice
  2. Masajul – masajul profesional îmbunătățește circulația, relaxează organismul și reduce stresul.

Pune în practică aceste metode de ameliorare a durerilor și vei observa îmbunătățiri considerabile. De asemenea, alege să folosești produse naturiste care să îți amelioreze simptomele și să reducă inflamațiile. Pe site-ul nostru găsești produse care, cu siguranță sunt potrivite pentru tine.

Recomandari premium care pot contribui la ameliorarea durerilor articulare

BESTSELLER
Prețul inițial a fost: 125,00 lei.Prețul curent este: 106,25 lei. TVA Inclus

Economisești 18,75 lei

Prețul inițial a fost: 135,00 lei.Prețul curent este: 114,75 lei. TVA Inclus

Economisești 20,25 lei

BESTSELLER
Prețul inițial a fost: 164,99 lei.Prețul curent este: 140,24 lei. TVA Inclus

Economisești 24,75 lei

BESTSELLER
Prețul inițial a fost: 164,99 lei.Prețul curent este: 140,24 lei. TVA Inclus

Economisești 24,75 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *