Astăzi, ai 12% Extra Reducere ✨ la toate Suplimentele Vegane - Folosește codul 12VEGAN Vezi Produse 🌱🛒

Beneficiile sportului şi suplimente pentru sportivi

beneficii sport

Majoritatea dintre noi știm că exercițiile fizice sunt o parte importantă a unui stil de viață sănătos. Auzim atât de des despre importanța sportului încât a devenit un clișeu. Chiar și așa, nu toți cunoaștem cu adevărat beneficiile sportului, dar acest aspect este deosebit de impotant dacă vrem să integrăm sportul în viața noastră.

Aşadar, în acest articol vom vorbi despre cele mai cunoscute beneficii ale sportului. De asemenea, vom face şi câteva recomandări de suplimente care combinate cu sportul ajută la un stil de viaţă sănătos.

Știm beneficiile pe care sportul sau o anumite activitate le are pentru sănătate, însă de multe ori găsim cu greu motivaţia. Creierul uman caută metodele prin care se face cât mai puţin efort.

Totuşi, un beneficiu al sportului este chiar mai multă energie şi mai puţină procrastinare. Deşi să facem mai puţin efort poate fi satisfăcător pe moment, în cele din urmă ne poate afecta negativ.

În continuare află mai multe despre beneficiile ale sportului care îţi pot aduce un plus de valoare vieţii.

Multivitamine lichide cu absorbtie rapida si eficienta sporita

-25%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

97,00 lei TVA Inclus

Economisești 33,00 lei

-25%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

97,00 lei TVA Inclus

Economisești 33,00 lei

-25%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

97,00 lei TVA Inclus

Economisești 33,00 lei

-25%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

97,00 lei TVA Inclus

Economisești 33,00 lei

Beneficiile sportului – cele mai cunoscute

Sportul îţi dă mai multă energie

Asta poate suna puţin contradictoriu. Cum adică o activitate care presupune un consum mai mare de energie îmi dă mai multă energie? Prin diverse mecanisme.

Sportul creşte energia prin producerea unei cantităţi mai mari de mitocondrie. De fapt, mitocondria ajută la transformarea mâncării în energie şi a aerului pe care-l respirăm în oxigen. Cu alte cuvinte, o cantitate mai mare de mitocondrie înseamnă mai multă energie.

Exerciţiile fizice stimulează de asemenea producerea hormonilor fericirii, iar prezenţa acestora aduce un plus de energie.

Sportul îţi îmbunătăţeşte abilităţile cerebrale

Sportul, conform studiior, ajută la creşterea fluxului de sânge către creier. Astfel se costruiesc mai multe conexiuni între nervii din creier. Se îmbunătăţesc memoria și abilităţile de rezolvare a problemelor, fiind stimulată și creativitatea.

Deci dacă ne dorim ca abilităţile noastre intelectuale să aibă un avantaj în plus, a practica exerciţii fizice zilnice s-a dovedit a fi de ajutor în acest sens.

Exerciţiile fizice previn boli cronice

Bolile de inimă, diabetul, cancerul sunt boli grave care au o şansă mai mică de apariţie în cazul persoanelor care fac sport zilnic. Se spune că prin practicarea sportului sunt 30% mai puține şanse să apară astfel de boli sau deces prematur. Este scăzut şi riscul accidentului vascular cerebral.

Sportul îţi creşte stima de sine

Să ne mişcăm până când abia mai putem respira poate fi neatractiv iniţial. Dar tocmai pentru că nu este o activitate uşoară, atunci când reuşim să o ducem la capăt primim şi o satisfacţie de reuşită.

Senzaţia de reuşită, aspectul fizic mai plăcut, gândirea mai limpede şi mai multă energie. Toate astea ne ajută să ne privim diferit.

Sportul te ajută să te eliberezi

Cu toţii avem zile sau experienţe mai neplăcute şi uneori ne simţim apăsaţi de tot ce e înăuntrul nostru, dar nu putem rezolva. Ei bine, o modalitate ar fi să ne exteriorizăm, să ne simţim mai eliberaţi.

Cea mai sigură şi sănătoasă modalitate de a ne elibera e prin exerciţiu fizic. Sportul poate fi terapeutic.

Sportul te ajută să creezi noi conexiuni sociale

De cele mai multe ori, când ne apucăm de un sport ajungem să facem parte dintr-o comunitate şi suntem mai predispuşi să întâlnim oameni noi. Unii preferă să îşi facă exerciţiile într-un mod solitar, însă o activitate nouă ne oferă în timp abilitatea de a face conversaţie despre un subiect nou.

Beneficiile de mai sus sunt incredibile, pentru că sunt atât de multe şi utile, dar şi pentru ceva că majoritatea dintre noi putem face sport.

Cât sport trebuie să facem ca să avem parte de beneficii?

Cel puţin 150 de minute pe săptămână de exerciţii fizice, indiferent de natura lor, pot aduce beneficii organismului. Sportul practicat pentru mai mult timp în care includem exerciţii intense este şi mai benefic.

De fapt, dacă scopul nostru este prevenirea problemelor de sănătate este indicat să facem exerciţii care ne măresc bătăile inimii, ne încălzesc corpul şi ne accelerază respiraţia. Atunci este cel mai eficient.

Lipsa activităţii fizice

Lipsa activităţii fizice este considerată de către medici extrem de periculoasă pentru sănătate. Petrecem tot mai mult timp stând jos, fie pentru că avem un loc de muncă de birou, fie ca să ne uităm la filme sau seriale, stăm jos când citim etc. Ideea e că este indicat de către experţi să evităm pe cât posibil statul jos.

De fapt, exerciţiile fizice trebuie combinate şi cu un stil de viaţă sănătos. Poţi să faci cât de mult sport e nevoie şi să ajungi să nu ai parte de beneficii dacă restul activităţilor nu asigură sănătatea organismului, ba chiar o atacă.

Pentru a bucura complet de beneficii e nevoie să adopți şi un stil de viaţă sănătos pe lângă practicarea de exerciţiile fizice.

Suplimente pentru sportivi

Tocmai din cauza beneficiilor multiple miraculoase pe care sportul le are asupra întregului nostru corp, mulţi vor să aibă parte de toate beneficiile la un nivel optim.

De fapt, vor ca activitatea să fie cât mai eficientă, deci iau suplimente care îi ajută să se concentreze mai uşor, le dă un plus de energie şi forţă să ducă până la capăt exerciţiile pentru cât mai mult timp.

Unii pur şi simplu vor un stil de viaţă sănătos, şi iau suplimente doar ca ceva adiţional pe lângă sport, pentru a se asigura că îşi iau toţi nutrienţii.

Noi recomandăm

Mega sport este produsul ideal pentru sportivi, deoarece asigură toţi ingredienţii necesari într-o singură cupă de 15 ml şi susţine efortul fizic intens şi recuperarea rapidă. Are de asemenea gust delicios de portocale.

Ce trebuie să ții minte?

sport si miscare
  • Exerciţiile fizice sunt benefice pentru întregul corp;
  • Ne sporeşte energia pentru că se produce mai multă mitocondrie care ajută la transformarea hranei în oxigen şi a aerului pe care-l respirăm în oxigen;
  • În timpul sportului este sporit fluxul sângelui către creier, ceea ce duce la crearea mai multor conexiuni între neuroni, ceea ce măreşte abilităţile cerebrale;
  • Sportul ne poate ajuta să prevenim boli grave precum cancer şi diabetul;
  • Dacă facem sport cel puţin 150 de minute pe săptămână avem numeroase avantaje;
  • Stima de sine este crescută datorită hormonilor care sunt eliberaţi şi a transformării corpului ca urmare a exerciţiului;
  • Atunci când ne confruntăm cu emoţii intense şi nu dorim să încărcăm pe nimeni este posibil şi terapeutic să ne exteriorizăm prin sport; sportul îţi deschide porţi către persoane noi;
  • Suplimentele pot îmbunătăţi performanţa sportului şi sănătatea organismului.

Descopera gama noastra de suplimente pentru energie si rezistenta fizica

-35%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

84,99 lei TVA Inclus

Economisești 45,00 lei

-26%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

95,00 lei TVA Inclus

Economisești 34,00 lei

-15%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

125,00 lei TVA Inclus

Economisești 21,25 lei

-20%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

174,99 lei TVA Inclus

Economisești 45,01 lei

  • https://beprogressive.ro/blogs/news/beneficiile-sportului-traieste-ti-viata-activ-si-sanatos
  • https://www.sfatulmedicului.ro/Sanatate-prin-sport/beneficiile-sportului-asupra-organismului_15271
  • https://www.activenorfolk.org/2021/05/mental-benefits-of-sport/
  • https://www.electricireland.com/news/article/10-great-benefits-of-playing-sport
  • https://www.muhealth.org/conditions-treatments/pediatrics/adolescent-medicine/benefits-of-sports
  • https://www.nhs.uk/live-well/exercise/exercise-health-benefits/
  • https://www.health.harvard.edu/exercise-and-fitness/does-exercise-really-boost-energy-levels
  • https://www.healthline.com/health-news/playing-sports-makes-brain-more-healthy
  • https://prevagen.com/blogs/brain-health-tips/how-playing-sports-affects-the-brain
  • https://www.verywellfit.com/supplements-4014137

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *