Vitamine pentru copii şi importanţa consumului regulat

Vitamine pentru copii şi importanţa consumului regulat

Pentru tratarea multor probleme de sănătate este recomandată şi urmarea unui anumit regim. Motivul este că majoritatea dintre noi nu consumăm toţi nutrienţii de care are nevoie corpul nostru pentru o funcţionare optimă, iar în unele cazuri problemele de sănătate sunt cauzate chiar din cauza acestor deficienţe. Este chiar mai mare nevoie de vitamine pentru copii.

Nutrienţii pot fi de natură macro sau micro:

Macronutrienţii sunt proteinele, carbohidraţii şi grăsimile. Proteinele pot fi găsite în alimente precum carne, fasole, soia; carbohidraţii se găsesc în paste, cereale, pâine; grăsimile se găsesc în uleiuri, avocado, carne şi altele.

Pentru o dietă echilibrată este nevoie ca aceasta să aibă în componenţă atât proteine, carbohidraţi şi grasimi, cât şi micronutrienţi.

Multivitamine recomandate pentru copii

Pachet Family cu Multivitamine Lichide pentru Femei, Bărbați și Copii – 500ml – Conține 3 Sticle
On Sale
Sale!
%
Off
10
Save 27 lei
27lei
10%
27
lei
PROMO

Livrare Gratis

241,00 lei TVA Inclus

Mai puțin de 8,03 lei per zi de tratament!

Super Kids – Ofertă 2 Sticle
On Sale
Sale!
%
Off
47
Save 122 lei
122lei
47%
122
lei
138,00 lei TVA Inclus

Mai puțin de 4,60 lei per zi de tratament!

Super Kids – Ofertă 3 Sticle
On Sale
Sale!
%
Off
51
Save 198 lei
198lei
51%
198
lei
192,00 lei TVA Inclus

Mai puțin de 6,39 lei per zi de tratament!

Super Kids Multivitamine Lichide pentru Copii cu 28 Ingrediente - Vitamine + Minerale + Mix de Verdeturi si Extracte – Sticlă cu 500 ml
On Sale
Sale!
%
Off
43
Save 56 lei
56lei
43%
56
lei

Vitaminele sau micronutrienţii

Vitaminele sunt de fapt minerale şi micronutrienţi care ajută corpul să îndeplinească funcţiile necesare pentru un organism sănătos. Micronutrienţii pot fie să provină din alimentaţia noastră, fie din consumul de suplimente.

A existat mereu controversa cu privire la necesitatea includerii suplimentelor de vitamine în alimentaţie. În mare parte, suplimentele de vitamine sunt consumate pentru combaterea anemiei.

Anemia cauzată de lipsa de nutrienţi

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, un procent de 42% dintre copiiI care au vârsta mai mică de 5 ani suferă de anemie. Mulţi dintre noi recunoaştem anemia după senzaţia de oboseală excesivă, de ameţeală care apare chiar şi în cazul producerii unui efort minim.

De fapt, anemia este cauzată de faptul că globulele roşii din sânge scad în cantitate şi oxigenarea ţesuturilor nu se realizează la nivel optim. Din cauză că anumiţi nutrienţi lipsesc din alimentaţie, precum fierul, vitamina B12 şi a altele importante, producţia de globule roşii de către organism este îngreunată.

Enciclopedia vitaminelor

Vitamine pentru copii - Enciclopedia vitaminelor

Deşi se cunoaşte importanţa consumului de vitamine pentru copii, devenind deja un clişeu care intră în categoria lucruri evidente pe care trebuie să le facem, multe persoane nu cunosc beneficiile pe care le poate aduce fiecare vitamină organismului şi sursele care conţin vitaminele respective.

Aşadar, voi face o mică introducere în cazul fiecăruia şi voi oferi alimente pe care le putem consuma în acest sens.

Vitamina A

Ajută la îmbunătăţirea vederii şi o putem găsi în morcovi, ouă, cartofi dulci, brocoli, spanac, lapte etc.

Vitamina B1

Ajută la tranformara nutrienţilor în energie şi o putem găsi în cereale, orez, pâine, legumele boabe, carne de porc sau de peşte etc.

Vitamina B2

Ajută la formarea de anticorpi, a celulelor pielii şi a celulelor rosii. O putem găsi în banane, ouă, lactate, ciuperci, avocado, pătrunjel etc.

Vitamina B3

Ajută la prevenirea apariţiei afecţiunii care se numeşte pelagra sau boala celor 3 (demenţă, diaree şi dermatită). Un deficit de vitamina B3 creşte şansele apariţiei bolii pelagra. Se găseşte în alune, seminţe, tofu, produse de origine animală (carne, lapte, ouă), roşii, morcovi, brocoli etc.

Vitamina B4

Ajută la funcţionarea optimă a sistemului nervos şi a celui hematopoietic şi se poate găsi în alimente precum usturoi, lapte, creveţi, ficat, ghimbir etc.

Vitamina B5

Ajută la producerea hormonilor şi a energiei şi se poate găsi în majoritatea alimentelor, printre care se află linte, produse de origine animală, cartofi, avocado, ciuperci, mazăre, soia etc.

Vitamina B6

Ajută la formarea celulelor roşii din sânge, fiind vitală în acest sens. Putem găsi vitamina B6 în năut, ficat, banane, suc de fructe, alune etc.

Vitamina B7

Ajută la asimilarea nutrienţilor şi la sănătatea pielii şi a părului. Se poate găsi în gălbenuşul de ou, spanac, caşcaval, brocoli, ficat etc.

Vitamina B9

Ajută la realizarea DNA-ului şi a RNA-ului. Se găseşte în pere, legume, ficat, seminţe de floarea soarelui etc.

Vitamina B12

Ajută la sănătatea sistemului nervos şi o putem găsi în cereale, produse de origine animală, soia etc.

Vitamina C

Ajută la producerea de colagen, la formarea oaselor şi la vindecarea rănilor. Este totodată un puternic antioxidant. Ajută la absorbţia fierului şi este benefică pentru întărirea sistemului imunitar. Se găseşte în legume şi fructe, dar este important de menţionat că gătirea acestora diminuează semnificativ cantitatea de vtiamina C.

Vitamina D

Ajută la sănătatea oaselor prin creşterea absorbţiei calciului. Se poate găsi în ciuperci, ouă, ficat de vită, peşte, unt etc.

Vitamina E

Ajută la protejarea celulelor, având un rol antioxidant. Se găseşte în kiwi, uleiuri vegetale, ouă, migdale etc.

Vitamina K

Ajută la coagularea sângelui şi putem beneficia de ea consumând salată, brocoli, spanac, fasole verde, kale etc.

Dificultatea menţinerii unei diete echilibrate

O dietă echilibrată poate asigura cantităţi suficiente de nutrienţi, însă în unele cazuri deficitul este mult prea mare pentru cantităţile moderate ale vitaminelor care se găsesc în alimentele.

Propaganda cu privire la alimente nesănătoase, dar gustoase, precum dulciurile şi chips-urile este făcută să influenţeze preferinţele alimentare ale copiilor. Le este prezentat într-un mod atractiv alimente care par preferate în schimbul celor care conţin nutrienţii de care e nevoie pentru a întreţine sănătatea organismului.

Uneori e greu să spunem nu, iar aceştia ajung să-şi satisfacă starea de foame consumând alimente care au deficit de nutrienţi. În aceste cazuri, sunt necesare suplimente care oferă siguranţa cantităţii optime de nutrienţi din dieta copilului.

Noi recomandăm pentru asta complexul de vitamine special conceput pentru copii. Detalii despre acesta pot fi găsite pe site-ul nostru.

Concluzii

Vitaminele pentru copii şi nu numai au un rol esenţial în buna funcţionare a organismului. A ne ajută să vedem mai bine, B asigură transformarea nutrienţilor în energie, C ne ajută cu vindecarea rănilor, iar D se ocupă de sănătatea sistemului osos.

Tocmai pentru că vitaminele contribuie în feluri diferite la asigurarea sănătăţii am considerat necesar să descriu funcţiile fiecăruia, pentru a înţelege mai bine cât de important este ca toate să existe în cantităţi suficiente în organism.

Toate au funcţii extrem de importante, iar unele nu ar putea să-şi îndeplinească funcţiile fără altele.

Echilibrul este de cele mai multe ori situaţia ideală, iar un echilibru nutriţional ne poate ajuta şi în echilibrarea stărilor neplăcute, prin combaterea oboselii şi a altor efecte secundare cauzate de lipsa unei cantităţii suficiente de macronutrienţi şi micronutrienţi.

Cele mai bune Multivitamine lichide pentru copii

Super Kids Multivitamine Lichide pentru Copii cu 28 Ingrediente - Vitamine + Minerale + Mix de Verdeturi si Extracte – Sticlă cu 500 ml
On Sale
Sale!
%
Off
43
Save 56 lei
56lei
43%
56
lei
Pachet Family cu Multivitamine Lichide pentru Femei, Bărbați și Copii – 500ml – Conține 3 Sticle
On Sale
Sale!
%
Off
10
Save 27 lei
27lei
10%
27
lei
PROMO

Livrare Gratis

241,00 lei TVA Inclus

Mai puțin de 8,03 lei per zi de tratament!

Multivitamine Lichide pentru Femei cu 147 Ingrediente Active - Vitamine + Minerale + Aminoacizi + Verdețuri – Sticlă cu 500 ml
On Sale
Sale!
%
Off
25
Save 33 lei
33lei
25%
33
lei
97,00 lei TVA Inclus

Mai puțin de 3,23 lei per zi de tratament!

Multivitamine Lichide pentru Bărbați cu 147 Ingrediente Active - Vitamine + Minerale + Aminoacizi + Verdețuri – Sticlă cu 500 ml
On Sale
Sale!
%
Off
25
Save 33 lei
33lei
25%
33
lei
97,00 lei TVA Inclus

Mai puțin de 3,23 lei per zi de tratament!

 • https://www.sfatulmamicilor.ro/retete-culinare/alimentatia-copiilor/totul-despre-importanta-vitaminelor-in-alimentatia-copilului-1015.html
 • https://www.secom.ro/blogs/ghidul-secom/vitaminele-pentru-copii-importanta-surse-si-principalele-tipuri
 • https://raisingchildren.net.au/teens/healthy-lifestyle/nutrients/vitamins-minerals
 • https://www.centrum.sg/expert-corner/health-blog/multivitamins-important-for-kids/
 • https://www.medicalnewstoday.com/articles/195878
 • https://www.secom.ro/blogs/ingrediente/vitamina-b1
 • https://www.vitaking.ro/suplimente-naturale/vitamine-b/vitamina-b7-biotina-900mcg-100-comprimate.html
 • https://www.drmax.ro/articole/vitamina-d-beneficii-surse-rol
 • https://www.drmax.ro/articole/vitamina-k-beneficii-contraindicatii-si-surse
 • https://www.napofarm.ro/vitamina-b4-acid-folic-800mcg-250-capsule.html
 • https://ro.healthy-food-near-me.com/top-10-foods-high-in-vitamin-b4-choline/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *