Astăzi, ai 12% Extra Reducere ✨ la toate Suplimentele Vegane - Folosește codul 12VEGAN Vezi Produse 🌱🛒

Ce sunt peptidele de cupru și ce beneficii ne aduc?

Popularitatea peptidelor de cupru a crescut în ultima vreme în contextul tendinţelor de frumuseţe.

Ce sunt peptidele și cu ce ajută? Acestea sunt aminoacizi naturali care contribuie la producerea de elastină și colagen. Peptidele de cupru fac pielea mai fermă și mai netedă.

Chiar dacă procesul normal de îmbătrânire include pierderea treptată a colagenului, sunt anumite obiceiuri care accelerează această pierdere. Printre ele sunt: fumatul, expunerea excesivă la soare etc.

Când pierdem colagen și elastină pot fi folosite anumite produse care ajută la creșterea producţiei de colagen și elastină. Aici intervin și peptidele.

Denumirea sa oficială este polipeptide și rolul său principal este de a stimula producţia de colagen și rezolvarea problemelor precum:

  • Porii dilataţi
  • Petele
  • Ridurile fine

Chiar dacă ajută la creșterea producţiei de colagen, nu au fost încă găsite produse care să restaureze complet colagenul care a fost pierdut.

Colagen peptide pentru par, piele si unghii

-20%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

164,99 lei TVA Inclus

Economisești 40,00 lei

-17%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

144,99 lei TVA Inclus

Economisești 30,00 lei

-26%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

144,99 lei TVA Inclus

Economisești 51,00 lei

-24%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

144,99 lei TVA Inclus

Economisești 45,00 lei

Beneficiile peptidelor de cupru

Peptidelede cupru au numeroase beneficii. Câteva dintre acestea sunt:

Creşterea fluxului de sânge

Peptidele de cupru s-au dovedit utile în îmbunătăţirea fluxului de sânge către piele, conform unui studiu realizat în 2018.

Menținerea culorii părului

Unul dintre micronutrienţii care ajută la producerea melaninei este cuprul. Acesta fiind responsabil pentru ce culoare are părul, ochii și pielea.

Alte posibile beneficii

Dacă avem probleme cu căderea părului, poate să se scurteze ciclul de creștere. Acest lucru poate fi o cauză a hormonilor dezechilibraţi și a problemelor cu foliculii de păr.

Un studiu efectuat în 2007, în vitro, arată că un avantaj posibil al peptidelor de cupru este capacitatea de prelungire a acestui ciclu de creștere. Adică părul va cădea mai rar.

Pe lângă faptul că peptidele pot promova o creștere nouă a părului, au și capacitatea de îngroșare a firelor existente de păr. Această urmare se spune că este datorată foliculilor de păr măriţi. Totuși, încă mai sunt necesare studii pentru ca acest lucru să fie confirmat de mai multe ori.

Peptidele de cupru funcţionează sub stratul exterior al pielii. Asta înseamnă că peptidele contribuie crearea în ţesutul pielii unei cantităţi mai mari de elastină și colagen.

În privinţa îngrijirii pielii, prptidele de cupru au câteva beneficii esenţiale.

Îmbunătăţirea fermităţii pielii

peptide pentru piele

Un studiu realizat în 2015 arată că peptidele de cupru nu doar că sunt utile în producerea de colagen, dar ajută și întărirea proteinei elastinei. Astfel pielea noastră va fi mai netedă.

Impact asupra nuanţei pielii

Spre deosebire de alte tipuri de peptide, cele de cupru pot să uniformizeze și să repare tonul pielii.

Se spune că peptidele de cupru, după ce îndepărtează ţesutul conjuctiv deteriorar, ajută la adăugarea de ţesut conjuctiv nou.

Antioxidare

Printre proprietăţile peptidelor de cupru se află și antioxidarea. Astfel se poate reduce inflamaţia, dar și preveni degradarea în viitor. S-a dovedit de asemenea că are capacitatea de a reduce riscul de infecţie.

Cum ne putem îngriji pielea și părul cu peptidă de cupru?

piele frumoasa

O modalitate prin care putem folosi peptida de cupru este sub formă de ser facial sau hidratare facială. Totuși, nu este recomandat să folosim demachiante cu peptide, întrucât efectele vor dispărea la spălare.

În ceea ce privește creșterea părului, se pot aplica picături de ser pe scalp și se masează cu vârful degetelor. Nu spălaţi după aceea, cu cât va fi acolo mai mult timp cu atât efectul va fi mai puternic. Spălarea îi elimină efectul.

În unele creme hidratante se găsește peptide cupru. Pentru efect optim, este indicat să luăm în considerare și tipul de ten pe care-l avem. Adică loţiunile să fie pentru ten gras, uscat sau mixt.

Se aplică de două ori pe zi, dimineaţa și seara.

Sfaturi pentru utilizarea produselor peptidice de cupru

Există seruri și creme hidratante pentru față care includ peptide de cupru.

Aplicați o mică cantitate în interiorul cotului sau în spatele genunchiului și așteptați 24 de ore înainte de a folosi un nou produs de îngrijire a pielii pentru a verifica dacă există vreo iritație în zonă.

Folosiți creme hidratante pentru față prin osmoză. Unele creme hidratante pentru față conțin peptide de cupru, care ajută pielea să mențină hidratarea prin stimularea producției de acid hialuronic, o substanță chimică vitală.

Alegeți seruri, deoarece acestea includ o concentrație mare de componente active și pot duce la rezultate mai rapide, serurile fiind cea mai frecventă aplicație pentru peptidele de cupru.

Anumite loțiuni pentru ochi conțin, de asemenea, peptide de cupru pentru întărirea zonei ochilor. După curățare și înainte de hidratare, aplicați pe piele un ser cu peptide de cupru.

După curățare, aplicați loțiunea de față. Pentru a folosi o loțiune de față cu peptide de cupru, trebuie doar să adăugați o cantitate cât o zecime din crema hidratantă pe pielea curată și uscată. Crema hidratantă trebuie aplicată într-un strat uniform pe întreaga față.

Păstrarea peptidelor de cupru separat de tratamentele care conțin vitamina C, acid glicolic și retinol poate crește eficiența celor din urmă.

Există pericole sau efecte negative?

În general, peptidele de cupru prezintă un pericol minim în produsele cosmetice. Cu toate acestea, produsele care conțin peptide ar putea veni cu unele efecte negative. Ca orientare generală, este esențial să încercați orice produs nou de îngrijire a pielii înainte de a-l folosi frecvent pe față sau pe scalp.

Aplicați o cantitate mică de produs pe partea interioară a cotului și așteptați 24 de ore pentru a face un patch test. Dacă apare oricare dintre următoarele indicii ale unei reacții alergice, încetați imediat utilizarea produsului:

  • Roșeață
  • Urticarie
  • Mâncărimi
  • Ardere

O altă preocupare este toxicitatea cuprului, dar utilizarea produselor de îngrijire a pielii fără prescripție medicală face ca acest lucru să fie puțin probabil. Acest lucru se datorează probabilității ca substanțe suplimentare să fie amestecate cu peptidele de cupru în produsul final.

Sfaturi pentru utilizarea produselor peptidice de cupru

peptide de cupru

De cele mai multe ori se consumă mai mult zahăr decât are corpul nostru nevoie. Sunt şi diverse controverse care spun că zahărul a ajuns să fie un drog, deoarece mulţi oameni îl consumă excesiv.

De fapt, zahărul adăugat în cantităţi mari are un impact negativ asupra sănătăţii oaselor. Ce se întâmplă de fapt:

  • Prea mult zahăr adăugat face organismul să elimine din calciu şi magneziu care sunt importante pentru oase
  • Împiedică intenstinele să ia o cantitate suficientă de calciu
  • Sunt înlocuiţi de zahăr nutrienţii de care are nevoie corpul tău

Concluzie şi recomandări

Piptidele de cupru pot avea numeroase efecte benefice asupra noastră și sunt un ingredient important în rezolvarea problemelor legate de piele și de păr.

Dacă dorești să te bucuri de beneficiile sale, recomandăm Hair, skin & nails. Acesta oferă beneficii precum contribuţia la ţesutul conjuctiv, creșterea volumului părului și redarea strălucirii acestuia, precum și menţinerea elasticităţii pielii. Pe lângă asta, mai sunt numeroase beneficii pe care le poţi vedea accesând pagina produsului.

Dacă vrem să schimbăm ceva, trebuie să facem primul pas, altfel nu se va schimba nimic.

Colagen premium pentru sanatate si frumusete

-21%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

147,00 lei TVA Inclus

Economisești 38,00 lei

-16%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

135,00 lei TVA Inclus

Economisești 25,00 lei

-14%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

125,00 lei TVA Inclus

Economisești 20,00 lei

-21%
  • https://www.healthywomen.org/condition/8-foods-to-eat-for-healthy-bones
  • https://www.health.harvard.edu/womens-health/two-keys-to-strong-bones-calcium-and-vitamin-d
  • https://orthoinfo.aaos.org/en/staying-healthy/healthy-bones-at-every-age/
  • https://orthoinfo.aaos.org/en/staying-healthy/calcium-nutrition-and-bone-health/
  • https://www.niams.nih.gov/health-topics/kids/healthy-bones
  • https://www.mayoclinichealthsystem.org/hometown-health/speaking-of-health/5-ways-to-build-strong-bones-as-you-age
  • https://www.unlockfood.ca/en/Articles/Bone-Health/7-tips-to-help-keep-your-bones-strong.aspx
  • https://www.webmd.com/osteoporosis/ss/slideshow-boost-bone-health
  • https://www.webmd.com/osteoporosis/ss/slideshow-superfoods-for-your-bones
  • https://kidshealth.org/en/parents/strong-bones.htmlhttps://www.nhs.uk/live-well/bone-health/food-for-strong-bones/
  • https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/adult-health/in-depth/bone-health/art-20045060

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *