Astăzi, ai 12% Extra Reducere ✨ la toate Suplimentele Vegane - Folosește codul 12VEGAN Vezi Produse 🌱🛒

Complexul de vitamina B

vitamina b

Tipuri de Vitamina B

tipuri de vitamina B

Vitamina B1

În ceea ce priveşte vitamina B1, aceasta are un rol esenţial în creşterea şi funcţionarea diverselor celule. Cantitatea de vitamina B1 care se găseşte la noi în organism este în cantităţi mici. De aceea, este important să ne asigurăm că avem o dietă care ne oferă şi această vitamină sau că luăm suplimente.

Câteva surse de vitamina B1 sunt: fasolea, mazărea, orezul.

Dacă nu avem suficientă cantitate de vitamina B1, atunci poate apărea deficienţa. Prima dată când au fost observate simptomele deficienţei a fost la sfârşitul secolului al 19-lea, în anul 1884.

Mai exact, s-a descoperit de către medicii japonezi o creştere a ratei de îmbolnăvire şi mortalitate în cazul marinarilor care aveau o dietă limitată, în care nu se regăsea vitamina B1.

S-a constatat că după că după ce dieta a fost mai diversificată şi s-a consumat şi această vitamină, s-a redus rata de îmbolnăvire şi mortalitate.

Vitamina B1 are un rol esenţial şi este important să ne asigurăm că o consumăm regulat. Aceasta este esenţială pentru diverse funcţii celulare, precum transformarea nutrienţilor în energie. Deficienţele pot provoca diverse probleme creierului şi inimii, deoarece acestea necesită aprovizionarea constantă cu energie.

Vitamina B2

Sunt câteva alimente bogate în vitamina B2 pe care le putem consuma. Printre acestea se află ciupercile, spanacul, laptele şi fasolea.

Deşi bacteriile intestinale produc vitamina B2, cantităţile nu sunt suficiente. Astfel, nu sunt satisfăcute nevoie nutriţionale deoarece organismul nostru nu are suficientă vitamina B2.

Este important să avem suficientă deoarece aceasta are un rol esenţial în mai multe funcţii importante precum descompunerea grăsimilor, crelterea celulelor, a steroizilor, producţa de energie.

Este nevoie să ne asigurăm că nu avem un deficit pentru ca aceste funcţii să fie îndeplinite corespunzător.

Vitamina B3

Se mai numeşte şi niacina şi sunt mai multe surse printre care avocado, morcovi, cereale, ouă, brocoli, carnea de pasăre şi seminţele. Rolul niacinei este de producere a grăsimilor şi a colesterolului, dar are şi beneficii antioxidante şi se ocupă de transformarea nutrienţilor în energie.

Descopera suplimentele noastre lichide care contin vitamina B si alti nutrienti benefici pentru sanatate

-25%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 130,00 lei.Prețul curent este: 97,00 lei. TVA Inclus

Economisești 33,00 lei

-21%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 145,00 lei.Prețul curent este: 115,00 lei. TVA Inclus

Economisești 30,00 lei

-20%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 220,00 lei.Prețul curent este: 174,99 lei. TVA Inclus

Economisești 45,01 lei

-17%
BESTSELLER
Stoc epuizat

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 198,99 lei.Prețul curent este: 164,99 lei. TVA Inclus

Economisești 34,00 lei

Vitamina B5

Surse potrivite pentru vitamina B5 sunt cerealele, ficatul, seminţele de floarea soarelui, cupercile şi seminţele de dovleac. Putem găsi această vitamină şi ca supliment alimentar. Rolul ei este de descompunere şi producere a acizilor graşi, dar şi de îndemplinire a unor funcţii metabolice.

Vitamina B5 o putem găsi în nuci semințe de dovleac ciuperci semințe de floarea soarelui carnea de pasăre ficatul și cereale

Surse potrivite de vitamina B6 sunt năutul, bananele, ficatul şi somonul. De asemenea, putem consuma în acest sens şi legume cu frunze verzi închise la culoarea. Are rolul de a oferi suport unui număr mare de enzime şi de îndeplinire a diverselor funcţii, una dintre ele fiind descopunerea macronutrienţilor.

Ajută şi cu menţinerea unui nivel normal de homocisteină, iar dacă nivelurile sunt mici pot apărea probleme cardiace. De fapt, vitamina B6 are un rol esenţial în sănătatea sistemului imunitar şi a creierului.

Vitamina B7

Surse potrivite de B7 sau biotină sunt avocado, gălbenuş de ou şi pâine prăjită. Rolul acesteia este unul extrem de important. Mai exact, biotina ajută la descompunerea macronutrienţilor în alimente şi la oferirea suportului necesar enzimelor care ajută cu această descompunere. Are un rol esenţial şi în ceea ce priveşte reglarea semnalelor ce sunt trimise de către celule, dar şi multe altele.

Vitamina B9

Sure potrivite de B9 sunt brocoli, fasolea, ficatul, nucile, arahidele şi altele. Se poate găsi şi sub formă de supliment alimentar (acid folic). Ajută la formarea ADN-ului şi a ARN-ului, dar are şi un rol important în descompunerea homocisteinei. Dacă avem o cantitate prea mare de homocisteină în organism, atunci pot apărea efecte negative, de aceea descopunerea acesteia aduce beneficii organismului.

Vitamina B12

Putem să o găsim în principal în produse de origine animală, precum lactatele, carnea şi ouăle. Aceasta ajută la formarea ateneului şi are un rol esenţial în formarea globulelor roşii. Rolul în dezvoltarea celulelor creierului şi a celulelor nervoase, precum şi funcţionarea optimă a acestora este unul de o importanţă semnificativă.

Aşadar, complexul de vitamina B ocupă un rol important pentru sănătatea organismului nostru. Uneori însă este deficil să luăm toată cantitatea de care avem nevoie din alimentaţie, iar corpul nostru nu produce suficientă. În acestă situaţie, suplimentele sunt varianta ideală.

Dacă nu avem suficientă cantitate de vitamina B în oragnism, atunci funcţiile sale extrem de importante nu pot funcţiona la nivelul lor optim. Deficienţa de vitamina B poate avea consecinţe neplăcute asupra organismului. De aceea este important să ne asigurăm că avem o cantitate suficientă.

Concluzie şi recomandări

Cum uneori este dificil să luăm cantitatea de vitamine din alimente, pot fi de folos suplimentele pentru a ne asigurăm că avem o cantitate suficientă şi că funcţiile diverse cu care ajută sunt îndeplinite la nivel optim.

Unul dintre suplimentele noastre în care se găseşte complexul B este Fier lichid, care este special făcut pentru a combate anemia şi a întări sistemul imunitar. Este sprijinit sistemul nervos, producţia de globule roşii, precum şi transportul oxigenului în corp.

Complexul B ocupă un rol important în sănătatea organismului nostru. Ajută cu transformarea nutrienţilor în energie, cu protejarea sistemului nervos, a creierului, a inimii şi multe altele.

Este important să ne asigurăm că avem o cantitate suficientă de vitamina B pentru a ne asigura că se îndeplinesc aceste funcţii esenţiale. Fiecare are diverse surse de alimentaţie de unde o putem obţine, iar în cazul în care alimentaţia nu este suficientă există varianta suplimentelor.

Cum vitaminele ocupă un rol, iar corpul nostru nu produce cantitatea necesară de care avem nevoie, uneori trebuie să acţionăm suplimentar pentru a ne asigura că funcţiile esenţiale sunt îndeplinite optim. Află mai multe despre suplimentele noastre care conţin complexul B şi care sunt eficiente în creşterea nivelului de energie şi de combatere a oboselii.

Recomandarile noastre cu absorbtie rapida si eficienta sporita

-26%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA Inclus

Economisești 51,00 lei

-23%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 149,97 lei. TVA Inclus

Economisești 46,02 lei

-14%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 145,00 lei.Prețul curent este: 125,00 lei. TVA Inclus

Economisești 20,00 lei

-35%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 129,99 lei.Prețul curent este: 84,99 lei. TVA Inclus

Economisești 45,00 lei

  • https://www.healthywomen.org/condition/8-foods-to-eat-for-healthy-bones
  • https://www.health.harvard.edu/womens-health/two-keys-to-strong-bones-calcium-and-vitamin-d
  • https://orthoinfo.aaos.org/en/staying-healthy/healthy-bones-at-every-age/
  • https://orthoinfo.aaos.org/en/staying-healthy/calcium-nutrition-and-bone-health/
  • https://www.niams.nih.gov/health-topics/kids/healthy-bones
  • https://www.mayoclinichealthsystem.org/hometown-health/speaking-of-health/5-ways-to-build-strong-bones-as-you-age
  • https://www.unlockfood.ca/en/Articles/Bone-Health/7-tips-to-help-keep-your-bones-strong.aspx
  • https://www.webmd.com/osteoporosis/ss/slideshow-boost-bone-health
  • https://www.webmd.com/osteoporosis/ss/slideshow-superfoods-for-your-bones
  • https://kidshealth.org/en/parents/strong-bones.htmlhttps://www.nhs.uk/live-well/bone-health/food-for-strong-bones/
  • https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/adult-health/in-depth/bone-health/art-20045060

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *