Tipuri de acnee

Tipuri de acnee

Acneea este o afecţiune care chiar și în formele sale minime poate cauza un aspect care ne poate deranja din punct de vedere estetic. Mai sunt și alte forme care pot provoca dureri.

Dar cum este definită? Acneea este de fapt o afecţiune a pielii, destul de comună care apare atunci când porii noștrii se înfundă cu păr și sebum, celule moarte și bacterii. Astfel de blocaje pot duce la apariţia acneii, a coșurilor, nodulilor și a altor tipuri de acnee.

Este important să știm că majoritatea oamenilor se confruntă cu asta la o anumită vârstă, este de fapt cea mai frecventă afecţiune a pielii. Estimativ, dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 11 și 30 de ani, cam 80% dintre ei se confruntă cel puţin cu acnee moderată. Majoritatea oamenilor experimentează acneea la un moment dat în viaţă.

Ce cauzează acneea?

cauze acnee

Acneea este în mare parte o afecțiune hormonală determinată de hormonii androgeni, care devin activi în mod obișnuit în timpul adolescenței și în anii tinereții. Sensibilitatea la acești hormoni  combinată cu bacteriile de la suprafața pielii și cu acizii grași din glandele sebacee  poate duce la apariția acneei.

Anumite lucruri pot provoca acnee și/sau o pot înrăutăți:

 • Fluctuația nivelurilor hormonale în jurul perioadei menstruale a unei femei;
 • Atingerea zonei afectate;
 • Îmbrăcămintea și casca, cum ar fi pălăriile și căștile de sport;
 • Poluarea aerului și anumite condiții meteorologice, în special umiditatea ridicată;
 • Folosirea de produse de îngrijire personală uleioase sau grase (cum ar fi loțiuni grele, creme sau pomade și ceară de păr) sau lucrul într-o zonă în care intrați în mod obișnuit în contact cu grăsimea (cum ar fi lucrul într-un restaurant unde există suprafețe alimentare unsuroase și ulei de prăjit);
 • Stresul, care crește hormonul cortizol, poate provoca, de asemenea, apariția acneei;
 • Unele medicamente;
 • Genetica.

Descopera gama noastra de cosmetice naturale pentru tenul acneic

-22%
Prețul inițial a fost: 160,00 lei.Prețul curent este: 124,99 lei. TVA Inclus

Economisești 35,01 lei

-22%
Prețul inițial a fost: 160,00 lei.Prețul curent este: 124,99 lei. TVA Inclus

Economisești 35,01 lei

-30%
Livrare Gratuita
Prețul inițial a fost: 480,00 lei.Prețul curent este: 337,47 lei. TVA Inclus

Economisești 142,53 lei

-22%
Prețul inițial a fost: 160,00 lei.Prețul curent este: 124,99 lei. TVA Inclus

Economisești 35,01 lei

Tipuri de acnee

Sunt mai multe tipuri de acnee, precum:

Acneea neinflamatoare

Acest tip de acnee apare sub formă de puncte negre care de obicei nu duc la inflamare. Pentru a elimina punctele negre exfolierea ajută. Aceasta îndepărtează celulele moarte în mod natural, care sunt de fapt motivul apariţiei punctelor negre și a petelor.

Atunci când porii sunt infundaţi cu celulele moarte ale pielii și cu sebum. Mai exact, partea superioară a porului rămâne deschisă, iar restul rămâne înfundat. De aceea punctele au culoarea neagră.

Acneea sau comedonul închis

Poate să apară acneea și când sunt înfundaţi porii de sebum și celule moarte ale pielii.

Diferenţa faţă de punctele negre este că partea superioară a porilor este închisă. Aspectul este al unei mici umflături.

Sunt mai greu de tratat punctele negre deoarece porii sunt închiși deja. Ajută produsele care conţin acid salicilic și retinozii topici. Aceștia din urmă s-au dovedit a fi cei mai eficienţi în tratarea comedoanelor.

Acneea inflamatorie

Acest tip se caracterizează prin umflare și roșeaţă. Și în acest caz contribuie celulele moarte ale pielii și sebumul, dar mai apare pe lângă astea și o altă cauză, bacteriile. Acestea au posibilitatea de a provoca infecţii în adâncul suprafeței pielii. În acest caz pot rămâne cicatrici greu de remediat.

Retinozii topici ocupă și aici un rol important.

Papulele

Acest tip apare când pereţii din nurul porului se prăbușesc și apare o inflamaţie severă. Ca urmare, porii devin mai sensibili la atingere, mai tari și înfundaţi. În jurul acestor pori, pielea este de obicei roz.

Pustulele

Atunci când peretele din jurul porului se prăbușește se formează pustula. Difetenţa dintre pustulă și papulă este că primele sunt pline cu puroi. Umflăturile acestea ies din piele și sunt roșii. Adesea, au capete albe sau galbene pe cap.

Nodulii

În comparaţie cu pustulele și papulele, nodulii sunt adânc sub piele. Atât de adânci, încât de obicei acasă nu pot fi trataţi. Este necesar un tratament mai puternic în acest caz.

Chisturile

Acestea sunt formate atunci când se înfundă porii cu o combinaţie de celule moarte, sebum și bacterii. Acest blocaj este adânc sub piele, situat mai departe sub suprafaţă ca un nodul.

Umflăturile acestea sunt albe sau roșii, fiind dureroase la atingere. Cea mai mare formă de acnee sunt chisturile, iar ele se formează atunci când există o infecţie gravă. Probabilitatea să rămână cicatrici după acest tip de acnee este mare.

Retinol + Colagen pentru ameliorarea semnelor post-acneice

-23%
Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 149,99 lei. TVA Inclus

Economisești 46,00 lei

-22%
Prețul inițial a fost: 179,99 lei.Prețul curent este: 139,99 lei. TVA Inclus

Economisești 40,00 lei

-22%
Prețul inițial a fost: 179,99 lei.Prețul curent este: 139,99 lei. TVA Inclus

Economisești 40,00 lei

-30%
Livrare Gratuita
Prețul inițial a fost: 359,98 lei.Prețul curent este: 251,98 lei. TVA Inclus

Economisești 108,00 lei

De ce apare acneea?

tipuri de acnee

Motivul pentru care acneea apare este că se acumulează periodic în piele celulele moarte, în foliculii de păr. Aceste celule cad în cele din urmă pe piele.

Pe lângă asta, atașate de foliculii de păr sunt glandele sebacee. Acestea produc sebumul, care este un ulei ce nu lasă pielea să se usuce. Atunci când avem exces de sebum, celulele moarte pot să se lipească și este format un amestec ce rămâne în deschiderea foliculului de păr.

Atunci când porii sunt înfundaţi cu celulele moarte ale pielii, uleiurile naturale ale pielii și diverse bacterii, apare acneea.

Ca urmare, apare o inflamaţie care dăunează structurii foliculului de păr și permite acizilor grași, a bacteriilor și a lipidelor să ajungă în piele din jur. Poate apărea ca urmare acnee mai gravă precum acneea nodulară.

Cum ne putem da seama dacă acneea noastră este hormonală?

Atunci când există un dezechilibru hormonal, printre multe alte afecțiuni, poate apărea și acneea. De exemplu, dacă ne crește testosteronul poate să apară acneea hormonală.

Acest tip de acnee este situată de obicei pe nas, frunte și bărbie.

Situaţia fiecăruia este diferită, de aceea doar un medic poate spune exact care este cauza apariţiei acneii în cazul tău.

Concluzie şi recomandări

recomandari acnee

Acneea ne afectează pe fiecare dintre noi cel puţin o dată în viaţă. De aceea, este bine pentru noi să cunoaștem ce tip ce acnee avem, pentru a știi și care îi este gravitatea și ce fel de tratament necesită. Acneea poate fi moderată sau grava.

Noi recomandăm în cazul în care acneea este moderată AntiAcnee Complex Lichid. Acesta ajută la prevenirea și tratarea acneii ușoare. Are în componenţa sa și colagen, care promovează sănătatea pielii, a părului și a unghiilor, dar și previne aspectul îmbătrânit al pielii.

Recomandari premium pentru frumusetea si sanatatea tenului

-20%
Prețul inițial a fost: 204,99 lei.Prețul curent este: 164,99 lei. TVA Inclus

Economisești 40,00 lei

-23%
Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 149,97 lei. TVA Inclus

Economisești 46,02 lei

-26%
Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA Inclus

Economisești 51,00 lei

-13%
Prețul inițial a fost: 224,22 lei.Prețul curent este: 194,98 lei. TVA Inclus

Economisești 29,24 lei

 • https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/types-of-acne#severity
 • https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/12233-acne
 • https://www.aad.org/public/diseases/acne/diy/types-breakouts
 • https://averraglow.com/blogs/news/7-different-types-of-acne-explained
 • https://www.dermatologistnewyork.org/blog/the-different-types-of-acne
 • https://www.medicalnewstoday.com/articles/322322#fa-qs
 • https://onlinedoctor.lloydspharmacy.com/uk/acne/types-of-acne-its-causes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *