Astăzi, ai 12% Extra Reducere ✨ la toate Suplimentele Vegane - Folosește codul 12VEGAN Vezi Produse 🌱🛒

Afine – beneficii asupra sănătății

afine

Datorită gustului lor delicios și a faptului că nu au semințe care să ne încurce, afinele au dobândit o notorietate mare. Timp de secole, afinele nu puteau fi recoltate în număr foarte mare. Totuși, pe la începutul secolului al XX-lea, acestea au fost aduse pe piața națională.

Acum putem să consumăm afine pe tot parcursul anului și să ne bucurăm de nutrienții numeroși pe care-i găsim în acest fruct.

Care sunt beneficiile afinelor pentru sănătate?

afine beneficii

Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, vitamine, minerale, afinele au numeroase beneficii asupra sănătății noastre. De exemplu, acestea au un conținut mare de vitamina K, ce are un rol semnificativ în sănătatea inimii. Aceasta are de asemenea o importanță mare în prevenirea coagulării sângelui și în promovarea sănătății oaselor.

Datorită conținutului bogat de calciu, magneziu, mangan, fier, zinc și vitamina K, afinele pot impacta semnificativ sănătatea oaselor. Fiecare dintre cele menționate este o componentă a oaselor. Dacă avem un aport suficient din aceste vitamine și minerale, ajutăm la îmbunătățirea sănătății oaselor noastre.

Zincul și fierul au roluri cruciale pentru menținerea elasticității și rezistenței articulațiilor și oaselor.

Afine pentru sănătatea pielii

Colagenul ne menține elasticitatea și fermitatea pielii. Acesta se bazează pe vitamina C ca nutrient esențial și ne ajută să prevenim deteriorarea pielii cauzată de poluare, soare și fum. Ajută de asemenea la îmbunătățirea capacității colagenului de a îmbunătăți textura pielii și pentru a netezi ridurile.

Afinele au în componența lor o cantitate mare de vitamina C.

Tensiune arterială mai scăzută

Pentru ca tensiunea arterială să se mențină la un nivel sănătos e nevoie să avem un nivel de sodiu scăzut în organism. Afinele nu au în componența lor sodiu.

Au în schimb calciu, magneziu și potasiu, iar studiile arată că persoanele care nu au o cantitate suficientă din aceste minerale în organism au o tensiune arterială mai mare. Astfel s-a ajuns la concluzia că dacă avem aceste minerale în organism promovăm reducerea tensiunii arteriale.

Sunt necesare mai multe studii în acest sens, întrucât unele au contrazis cele spuse.

Gestionarea diabetului

S-au făcut studii care au ajuns la concluzia că persoanele care au diabet de tip 1 și care au diete bogate în fibre au un nivel mai mic de glucoză în sânge. Mai mult decât atât, persoanele cu aceeași dietă, dar care suferă de diabet de tip 2 pot să aibă niveluri îmbunătățite de zahăr în sânge, lipide și insulină.

Un studiu amplu din 2013 susține că sunt anumite fructe care pot să reducă riscul diabetului în cazul adulților.

Consumul a trei porții pe săptămână de struguri, afine, mere, stafide sau pere au redus riscul diabetului de tip 2 cu 7%.

Proprietăți antiinflamatorii

Consumul de afine s-a demonstrat a avea efecte antiinflamatorii. Acest lucru se datorează componenței afinelor. Flavonoidele, procianidinele și acizii fenolici au contribuit la acest beneficiu al afinelor asupra sănătății noastre. Antocianinele ajută la reducerea stresului oxidativ dacă avem o cantitate suficient de mare în organism.

Îmbunătățirea sănătății creierului

S-a demonstrat că afinele sunt eficiente în reducerea inflamației și a stresului oxidativ, dar și că îmbunătățesc semnalizarea neuronală și pot să protejeze funcția cerebrală. A fost de asemenea susținut că antocianinele care se găsesc în afine au un impact pozitiv asupra funcții cerebrale la adulții în vârstă.

Sănătatea ochilor

Dacă se consumă regulat afine, pot exista efecte benefice asupra sănătății ochilor. Antocianii care se găsesc în afine au un rol important în acest sens. Studiile arată că polifenolii oferă protecție împotriva leziunilor retinei induse de lumină.

Impactul asupra sensibilității la insulină

Persoanele care se confruntă cu rezistența la insulină, precum persoanele care au diabet de tip 2 pot să beneficieze de consumul de afine. Rezistența la insulină apare în momentul în care pancreasul produce insulină prea multă, iar celulele nu mai răspuns la acest hormon corespunzător.

Afinele pot să îmbunătățească sensibilitatea la insulină. Antocianinele din afine sunt cele care contribuie în acest sens.

A fost un studiu mic realizat în 2010 și a avut ca subiecți persoane care erau obeze, non-diabetice, dar rezistente la insulină. Dintre participanți, 67% au observat o îmbunătățire a sensibilității la insulină de cel puțin 10%.

De aceea afinele sunt considerate un fruct care pot ajuta enorm persoanele care suferă de diabet datorită faptului că pot să contribuie la îmbunătățirea sensibilității la insulină. Este important totuși să nu se consume în exces pentru a nu se depăși numărul recomandat de carbohidrați.

Carbohidrații sunt descompuși de către organism în zahăr. În acest sens, persoanele care suferă de diabet este indicat să obțină 45% din caloriile zilnice din carbohidrați, nu mai mult.

Concluzie și recomandări

Afinele sunt un fruct care ne poate aduce numeroase beneficii organismului datorită numeroaselor sale proprietăți. Sunt un puternic antioxidant și este în special un fruct minune pentru persoanele care au diabet, deoarece ajută îmbunătățirea sensibilității la insulină. Totuși, datorită avantajelor sale numeroase, cu toții putem obține beneficii numeroase dacă includem afinele în alimentația noastră.

Un motiv pentru care acesta sunt considerate atât de sănătoase este că sunt bogate în nutrienți esențiali. Ele conțin minerale precum fier, care sunt extrem de importante pentru un organism sănătos. În acest sens recomandăm Fier lichid, care te ajută să reduci senzația de oboseală și să te simți mai plin de viață din nou.

Începe acum să-ți hrănești corpul cu nutrienții de care are nevoie pentru a funcționa optim!

Recomandarile noastre premium care contin afine si alti nutrienti benefici pentru sanatate

-35%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

84,99 lei TVA Inclus

Economisești 45,00 lei

-25%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

97,00 lei TVA Inclus

Economisești 33,00 lei

-25%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

97,00 lei TVA Inclus

Economisești 33,00 lei

-25%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

97,00 lei TVA Inclus

Economisești 33,00 lei

Referinţe

  • https://www.medicalnewstoday.com/articles/287710#benefits
  • https://www.healthline.com/nutrition/10-proven-benefits-of-blueberries#TOC_TITLE_HDR_2
  • https://health.clevelandclinic.org/benefits-of-blueberries/
  • https://www.webmd.com/diet/health-benefits-blueberries
  • https://www.news-medical.net/health/Health-Benefits-of-Blueberries.aspx
  • https://www.insider.com/guides/health/diet-nutrition/blueberry-benefits
  • https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/health-benefits-blueberries
  • https://www.health.com/nutrition/groceries/the-health-benefits-blueberries
  • https://www.healthifyme.com/blog/blueberry/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *