Suplimentele pe baza de colagen sunt din ce in ce mai intalnite pe piata, sub diverse forme de administrare precum capsule, tablete, pulbere sau lichid. In functie de concentratie, forma sau modalitate de ingerare, suplimentele pe baza de colagen sunt utilizate pentru mentinerea sanatatii pielii, a parului, unghiilor, dar si pentru buna functionare a sistemului osos si muscular, insa beneficiile colagenului nu se opresc aici.
Pentru a intelege pe deplin diferentele dintre suplimentele alimentare pe baza de colagen, afla in continuare ce este colagenul, care sunt beneficiile asupra organismului si ce varianta de administrare este cea mai potrivita pentru nevoile tale.
Ce este colagenul si care sunt beneficiile acestuia pentru organism?

Colagenul este cea mai raspandita proteina structurala din organism, fiind prezent in piele, oase, muschi, tendoane, ligamente, cornee, vase de sange si dinti. Este produs in mod natural de catre organism avand multiple beneficii asupra bunei functionari a sistemului digestiv, respirator si gastrointestinal, precum si asupra frumusetii pielii, parului si unghiilor.
Odata cu inaintarea in varsta, nivelul de colagen natural din corp incepe sa scada, fapt care atrage cu sine aparitia unor anumite probleme de sanatate, printre care cele articulare, musculare, dar si pierderea elasticitatii pielii si aparitia ridurilor.
Din punct de vedere chimic, colagenul este alcatuit din peste 1400 de aminoacizi care actioneaza ca o structura de rezistenta ce mentine mobilitatea cartilajelor si contribuie la regenerarea pielii.
Datorita complexitatii sale, colagenul indeplineste numeroase roluri pentru buna functionare a organismului. Iata care sunt cele mai importante beneficii pe care le are colagenul asupra corpului:
- Mentine fermitatea si elasticitatea pielii, in timp ce previne imbatranirea prematura a tenului
- Contribuie la diminuarea celulitei si a vergeturilor
- Mentine sanatatea sistemului osos si previne aparitia afectiunilor degenerative precum artrita, artroza sau osteoporoza
- Sustine cresterea parului si a unghiilor
- Ajuta la regenerarea tesuturilor in caz de leziuni, arsuri sau cicatrici
- Accelereaza refacerea muschilor in urma efortului fizic intens
- Contribuie la atenuarea inflamatiilor articulare
- Mentine elasticitatea vaselor de sange
- Previne aparitia arsurilor gastrice si a ulcerelor
- Sustine sanatatea cardiovasculara
- Are proprietati antioxidante.
Descopera gama noastra de colagenuri Tip 1, 2 si 3
Economisești 14,88 lei
Economisești 6,90 lei
Tipuri de colagen
Exista 28 de tipuri de colagen in organismul uman, fiecare indeplinind roluri diferite. Cele mai importante tipuri sunt:
- Colagenul de tip I: se regaseste in proportie de 90% in corp si intra in alcatuirea oaselor, tendoanelor, tesutului conjunctiv si dintilor
- Colagenul de tip II: este prezent doar in tesuturile cartilaginoase cu rol esential in lubrifierea si amortizarea articulatiilor
- Colagenul de tip III: sustine structura muschilor, a organelor si vaselor de sange
- Colagenul de tip IV: se gaseste la nivelul pielii, fiind principala componenta a membranei bazale

Sursele colagenului
Colagenul este de doua tipuri si anume colagenul endogen, produs in mod natural de catre organism si exogen, provenit din surse externe precum suplimentele alimentare.
Cele care provin din sursa externa, sunt de origine animala, extras din piele si oase de bovina sau de provenienta marina, obtinut din peste sau fructe de mare.
Datorita tehnologiilor de productie a suplimentelor alimentare, pe piata a fost introdus colagenul vegan, dedicate persoanelor vegetariene, care este obtinut din drojdie si bacterii. Asadar, indiferent de stilul alimentar pe care il adopti, exista variante de suplimente pe baza de colagen potrivite pentru fiecare preferinta.
Colagenuri vegane lichide cu absorbtie rapida si eficienta sporita
Oferte Speciale
Economisești 16,70 lei
Colagen Vegan
Economisești 8,70 lei
Oferte Speciale
Economisești 14,40 lei
Păr, Piele, Unghii, Ten
Economisești 7,50 lei
Despre colagenul hidrolizat
Probabil ai intalnit termenul “hidrolizat” asociat suplimentelor alimentare pe baza de colagen, care este din ce in ce mai utilizat atunci cand vine vorba de suplimentele sub forma lichida si pulbere.
Procesul de hidroliza presupune descompunerea colagenului in molecule foarte mici numite peptide, cu un grad de absorbtie mult mai ridicat fata de suplimentele sub forma de capsule sau tableta. Metoda de hidroliza garanteaza calitatea aminoacizilor fiind un factor important atunci cand vine vorba de eficienta produsului.
Colagenul lichid vs colagenul pulbere
Suplimentele alimentare pe baza de colagen existente in momentul actual pe piata, se regasesc sub diferite forme, fiecare avand propriile caracteristici si avantaje. In functie de preferinte, poti alege care este cea mai potrivita forma pentru tine, pulbere sau lichida, insa, mai intai de toate, este important sa ai in vedere care sunt particularitatile fiecaruia.

Colagenul pulbere hidrolizat
Colagenul pulbere hidrolizat este un supliment nutritiv care se dizolva in apa, fara gust, aroma sau miros. Suplimentele pe baza de colagen pulbere au caracter monocomponent, adica contin doar proteine, fara a necesita conservanti.
Daca preferi varianta neutra a gustului, acest tip de colagen este cel potrivit pentru tine. In plus, spre deosebire de colagenul hidrolizat lichid, varianta sub forma de pulbere poate fi utilizata la prajituri, clatite, paine sau torturi pentru a creste aportul de proteina.
Totodata, pulberea de colagen are o compozitie pura, fara adaos de aditivi.
Colagen Fara zahar
Colagen Hidrolizat Pulbere Tip 1 și 3 cu 10.000 mg la Doza Zilnică – Cutie cu 300 g
Economisești 13,68 lei
Colagen Fara zahar
Economisești 17,40 lei
Economisești 14,88 lei
Colagenul lichid hidrolizat
Colagenul lichid hidrolizat este cea mai raspandita varianta de supliment alimentar in materie de frumusete. Varianta hidrolizata asigura o absorbtie intestinala rapida si rezultate vizibile, intr-un timp mai scurt fata de alte forme de colagen.
Spre deosebire de colagenul pulbere, cel lichid este usor de transportat, fiind disponibil si in varianta fiolelor de mici dimensiuni care iti permite administrarea acestuia oriunde te-ai afla.
Totodata, daca indragesti gusturile dulci si bauturile reci, varianta lichida este potrivita pentru tine. Colagenul lichid are un gust delicios si natural, obtinut 100% din ingrediente naturale, fara adaos de zahar. Poate fi adaugat in apa plata, limonada, smoothie-uri sau fresh-uri pentru a da un gust aparte bauturii tale.
Economisești 9,90 lei
Economisești 29,00 lei
Economisești 9,00 lei
Păr, Piele, Unghii, Ten
Economisești 8,70 lei
Concluzii
Din fericire, exista numeroase variante ale suplimentelor de colagen care pot fi administrate in functie de preferintele fiecaruia tinand cont de gust, forma, miros sau metoda de administrare. Chiar daca exista diferente intre suplimentele lichide de colagen si cele de tip pulbere, sunt si cateva asemanari de care este bine sa tineti cont, indiferent de forma pe care alegeti sa o administrati. Iata care sunt acestea:
- Sunt realizate prin procesul de hidroliza care asigura o absorbtie ridicata si eficienta sporita
- Se administreaza usor si pot fi adaugate in bauturi
- Atat colagenul lichid, cat si cel de tip pulbere, isi pastreaza calitatea aminoacizilor din compozitie datorita metodei de hidroliza
- Nu contin zahar, fiind recomandate inclusiv pentru persoanele diabetice sau cu hiperglicemie.
Colagenuri usor de transportat si administrat
Economisești 11,38 lei
Economisești 11,70 lei
Economisești 9,90 lei
Economisești 9,90 lei