Cum sa elimini toxinele din organism cu ajutorul remediile naturale

remedii naturale pentru detoxifiere

Detoxifierea sau eliminarea toxinelor din organism nu este doar un termen modern, ci si o practica veche menita sa ajute corpul sa elimine toxinele acumulate si sa isi recapete echilibrul interior. Zi de zi, suntem expusi la toxine din aer, apa, alimente si chiar produse de ingrijire personala, care, pe termen lung, au impact negativ asupra sanatatii noastre.

Nu mai vorbim de alimentatia nesanatoasa compusa din alimente grase, carnati, friptura de porc, prajituri si multe alte bunatati care au intr-adevar gust delicios, insa pentru corp sunt adevarate bombe de toxine.

Ei bine, organismul are nevoie frecvent de o detoxifiere pentru a scapa de toxinele acumulate. Pentru a ajuta organismul sa elimine toxinele, este important sa urmam un stil de viata sanatos si sa avem in vedere detoxifierea organelor vitale precum ficat, rinichi si colon.

Afla in continuare cum poti elimina eficient toxinele din organism cu ajutorul remediilor naturale aflate la indemana ta.

De ce acumulam toxine in organism?

mancare nesanatoasa

Toxinele sunt substante care pot proveni din mediu (alimentatie, aer, apa si produse cosmetice) sau din procesele metabolice care au loc in organismul uman. Chiar daca, pe termen scurt, organismul este semnificativ afectat de toxine, persistenta lor poate duce la afectiuni care reduc calitatea vietii.

Organele responsabile de colectarea si eliminarea toxinelor sunt deseori suprasolicitate si astfel procesul de filtrare a substantelor daunatoare este ingreunat. Asadar, iata care sunt principalele cauze ale acumularii de toxine in organism:

  1. Mediul poluat

Una dintre principalele surse de toxine este mediul inconjurator. Aerul pe care il respiram, apa pe care o bem, cat si produsele de uz zilnic contin adesea substante chimice care se acumuleaza in organism. Pesticidele, metalele grele si particulele fine de praf afecteaza negativ sanatatea.

  1. Alimentatia nesanatoasa

Consumul frecvent de alimente procesate, bogate in zaharuri rafinate, grasimi nesanatoase si aditivi artificiali contribuie in mod direct la acumularea de toxine. Totodata, conservantii, colorantii si aromele artificiale sunt dificil de metabolizat de catre ficat.

  1. Stil de viata sedentar

Lipsa miscarii reduce eficienta circulatiei sanguine si a drenajului limfatic, ceea ce poate duce la stagnarea toxinelor in organism. Sportul ajuta la eliminarea lor prin transpiratie si prin stimularea proceselor metabolice.

  1. Administrarea excesiva a medicamentelor

Medicamentele, inclusiv antibioticele si analgezicele, pot supraincarca ficatul, responsabil pentru metabolizarea acestora. In timp, excesul de medicamente produce reziduuri chimice care sunt eliminate cu dificultate de catre ficat.

Recomandari premium pentru o digestie sanatoasa

-6%
Prețul inițial a fost: 97,00 lei.Prețul curent este: 91,18 lei. TVA Inclus

Economisești 5,82 lei

-6%
Prețul inițial a fost: 191,99 lei.Prețul curent este: 180,47 lei. TVA Inclus

Economisești 11,52 lei

-6%
BESTSELLER
Prețul inițial a fost: 74,99 lei.Prețul curent este: 70,49 lei. TVA Inclus

Economisești 4,50 lei

-6%
BESTSELLER
Prețul inițial a fost: 79,00 lei.Prețul curent este: 74,26 lei. TVA Inclus

Economisești 4,74 lei

Efectele toxinelor asupra organismului

De cele mai multe ori, organismul ne transmite atunci cand se produc schimbari la nivelul functiilor acestuia. De aceea, este important sa recunosti semnalele de alarma si sa iei masuri pentru a le combate rapid:

  • Imbatranirea prematura

Toxinele accelereaza procesul de imbatranire, prin generarea excesiva a speciilor reactive de oxigen (ROS), care provoaca stres oxidativ la nivel celular. Astfel, pot fi observate semne vizibile la nivelul pielii, cum ar fi aparitia ridurilor, a petelor pigmentare si a altor semne de imbatranire prematura.

  • Afectarea sistemului imunitar

Toxinele slabesc sistemul imunitar, cee ace face ca organismul sa fie mai vulnerabil la infectii si boli cronice. Acest lucru se intampla deoarece toxinele incurajeaza inflamatiile, care interfereaza cu functionarea normala a celulelor albe.

  • Probleme digestive

Un organism incarcat cu toxine prezinta probleme si tulburari digestive, cum ar fi balonare, constipatie sau diaree. Aceste simptome sunt semne ale unui ficat suprasolicitat sau ale dezechilibrelor din microbiota intestinala.

tranzit intestinal lent
  • Probleme ale pielii

Eruptiile cutanate, acneea si pielea cu aspect tern pot si semne ale supraincarcarii toxice. Pielea este un organ detoxifiant, iar atunci cand ficatul si rinichii nu reusesc sa faca fata toxinelor, ele pot fi eliminate si prin piele, cauzand aceste probleme vizibile.

  • Dezechilibre hormonale

Toxinele, mai ales cele din categoria disruptorilor endocrini (amestecuri de chimicale care interfereaza cu actiunea hormonilor) afecteaza tiroida, hormonii sexuali si metabolismul, in general.

Cele mai eficiente remedii naturale pentru eliminarea toxinelor

Un organism fara toxine acumulate se obtine prin adoptarea unor masuri ce fac parte dintr-un stil de viata sanatos. Nu este nevoie sa recurgi la masuri extreme pentru a realiza detoxifierea, ci este suficient sa ai un stil de viata echilibrat si sanatos.

Printre caracteristicile acestuia se afla:

  1. Consumul de apa

Apa ajuta rinichii sa filtreze toxinele si faciliteaza transportul acestora catre organele de eliminare. Specialistii recomandata cel putin 2 litri de apa pe zi, iar pentru un efect mai intens, adauga sucul de la o jumatate de lamaie sau castravete.

2. Alimentatia bogata in fibre

Fibrele din fructe, legume si cereale integrale ajuta la curatarea colonului, prevenind stagnarea toxinelor in tratcul digestiv.

alimentatie bogata in fibre

3. Consuma alimente antioxidante precum fructe de padure, spanac, patrunjel, catina, nuci, avocado si urzica.

4. Consuma regulat ceaiuri din plante medicinale cum ar fi ceaiul de armurariu, papadie si ceai verde.

5. Practica sport in mod regulat

Exercitiile fizice stimuleaza circulatia sangelui si drenajul limfatic, ambele esentiale pentru eliminarea toxinelor. Transpiratia ajuta, de asemenea, la eliminarea metalelor grele si a altor substante nocive.

Alte modalitati pentru a-ti mentine un nivel de toxine cat mai redus in corp sunt legate in principal de alimentatie. Evita pe cat posibil alimentele cu un continut crescut de zahar, alimentele prajite si cele de tip fast-food, sarea in exces si consumul regulat de alcool.

Daca iti doresti sa optezi pentru un program de detoxifiere complet, discuta acest aspect cu medicul de familie sau un medic nutritionist. Acesta iti poate face recomandarile potrivite pentru tine, astfel incat sa obtii rezultatele dorite si sa iti mentii starea generala de sanatate.

Nutrenti benefici pentru detoxifierea organismului si tranzit intestinal sanatos

-6%
NOU!
Prețul inițial a fost: 149,97 lei.Prețul curent este: 140,97 lei. TVA Inclus

Economisești 9,00 lei

-6%
Prețul inițial a fost: 251,92 lei.Prețul curent este: 236,80 lei. TVA Inclus

Economisești 15,12 lei

-6%
BESTSELLER
Prețul inițial a fost: 79,00 lei.Prețul curent este: 74,26 lei. TVA Inclus

Economisești 4,74 lei

-6%
BESTSELLER
Prețul inițial a fost: 59,00 lei.Prețul curent este: 55,46 lei. TVA Inclus

Economisești 3,54 lei

  • https://www.healthline.com/nutrition/how-to-detox-your-body
  • https://clearbehavioralhealth.com/what-is-detox-treatment-and-why-is-it-so-important/
  • https://www.paradisulverde.com/blog/detoxifierea-un-procedeu-necesar-pentru-sanatatea-noastra/