Care este tipul de colagen este potrivit pentru nevoile tale?

cum sa alegi tipul de colagen potrivit in functie de nevoile pe care le ai si problemele pe care vrei sa le remediezi

Fără o bună informare în prealabil, este foarte greu să îți dai seama care este tipul de colagen cel mai potrivit pentru problema ta. În corpul uman există peste 20 de tipuri de colagen, iar fiecare îndeplinește câte o funcție diferită în organism. Există un tip de colagen pentru problemele legate de articulații și sănătatea articulară și un altul pentru problemele legate de ten și piele, deci cum poți afla care este tipul de colagen potrivit pentru tine?

Haide să aflăm care sunt cele mai populare tipuri de colagen care se află în acest moment pe piața suplimentelor alimentare și principalele lor funcții în organism. În acest fel vei știi exact ce anume ți se potrivește în funcție de problema pe care îți dorești să o remediezi. 

De ce este important colagenul pentru organism?

Colagenul este cea mai abundentă proteina din organismul tău, reprezentând aproximativ 70% din proteina din întregul tău organism. Colagenul se găsește în piele, oase, mușchi, tendoane sau la nivelul articulațiilor, dar lista nu se oprește aici. Beneficiile aceste proteine minune au fost tot mai mult evidențiate de-a lungul timpului, iar colagenul a ajuns un ingredient vedetă în multe produse cosmetice, produse de îngrijire a corpului și, bineînțeles, suplimente nutritive. 

Colagenul este responsabil pentru rezistența și fermitatea pielii, pentru sănătatea articulațiilor sau pentru întărirea oaselor, a ligamentelor, unghiilor și a părului. Consumat ca supliment nutritiv, colagenul produce îmbunătățiri vizibile la nivel cosmetic și în ceea ce privește sănătatea generală. Colagenul poate reduce ridurile, poate îmbunătății aspectul pielii și, nu în ultimul rând, poate reduce durerile articulare sau chiar poate prevenii apariția unei afecțiuni de acest tip. 

tipul de colagen potrivit pentru ten si piele este colagenul de tip 1 si 3 iar cel potivit pentru articulatii este colagenul de tip 2

Tipul de colagen potrivit pentru tine

Dintre toate cele peste 20 de tipuri de colagen, majoritatea suplimentelor disponibile pe piață conțin colagen de tip 1, 2 și 3. Haide să vedem care este rolul fiecăruia în organism. 

Colagen de tip 1

Cel mai răspândit tip de colagen din organismul uman este colagenul de tip 1. Acesta se regăsește preponderent la nivelul pielii, oaselor, tendoanelor, cartilajului fibros și dinților iar principalele sale funcții sunt de a conferi structură acestora. 

Optează pentru colagenul de tip 1 dacă îți dorești o piele fermă, elastică și hidratată. De asemenea, dacă te confrunti cu riduri, celulită sau vergeturi, tipul de colagen de care ai nevoie este 1.

Colagen de tip 2

Colagenul de tip 2 este principala componentă a cartilajului articulațiilor. Se regăsește, de asemenea, și în vertebre sau în ochi. 

Colagenul tip 2 este ideal pentru persoanele care vor să își mențină articulațiile sănătoase. De asemenea, dacă suferi de o afecțiune a articulțiilor, colagenul de tip de te poate ajuta să remediezi considerabil simptomele. 

Colagen de tip 3

Pe locul 2 ca cel mai răspândit tip de colagen din organism este colagenul de tip 3. Acesta se regăsește în intestine, mușchi, piele sau vase de sânge. 

Rolurile sale în organism sunt foarte asemănătoare cu cele ale colagenului de tip 1, așadar, de multe ori, le vei găsi pe ambele pe lista de ingrediente a unui supliment cu colagen. Pe lângă faptul că acest tip de colagen contribuie la menținerea frumuseții și elasticității pielii, ajută și la îmbunătățirea circulației sau la procesul de eliminare a toxinelor, contribuind la sporirea nivelului de energie din organism.

De unde îți iei aportul zilnic de colagen?

Ca și în cazul oricărui alt nutrient, alimentația este principala sursă de colagen. Această proteină se regăsește în țesuturile animalelor sau în mâncărurile care conțin gelatină din sursă animală. Așadar puiul, porcul, vita, peștele sau supele de oase sunt bogate în colagen, însă studiile nu au demonstrat dacă ele pot crește nivelul de colagen din organismul uman. 

Exista alimente care pot stimula producția naturală de colagen a organismului, și anume alimente bogate în acid hialuronic sau vitamina C. Mai multe despre acest subiect poți afla citit articolul de aici

Dintre toate sursele de colagen, cea mai eficientă s-a dovedit a fi suplimentarea cu colagen. Suplimentele cu colagen, pe lângă asigurarea aportului zilnic de colagen necesar în organism, sunt foarte eficiente pentru prevenirea, ameliorarea sau tratarea anumitor afecțiuni articulare sau ale pielii. 

Acum că știi care este tipul de colagen potrivit pentru tine, poți alege suplimentul care să te ajute. Iată cele mai populare alegeri printre clienții noștri, descoperă-le și vezi care ți se potrivește:

Colagen Lichid Hidrolizat Tip 1 și 3 cu 10 000 mg + Acid Hialuronic 50 mg + Biotina 5000 mcg + Cupru + Siliciu + Vitamina C, B5, B6, B12
On Sale
Sale!
%
Off
14
Save 20 lei
20lei
14%
20
lei
#BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

125,00 lei TVA Inclus

Economisești 20,00 lei

Colagen Lichid Hidrolizat Tip 1, 2 și 3 cu 5000 mg Active Life
On Sale
Sale!
%
Off
21
Save 38 lei
38lei
21%
38
lei

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

147,00 lei TVA Inclus

Economisești 38,00 lei

Colagen Lichid Hidrolizat Tip 2 cu 5000mg – Ofertă 3 Sticle
On Sale
Sale!
%
Off
21
Save 90 lei
90lei
21%
90
lei
345,00 lei TVA Inclus

Livrare Gratis

Economisești 90,00 lei

Hair Skin & Nails – Colagen Lichid Hidrolizat 1000 mg + Biotină cu 27 Ingrediente și Vitamine – Formulă pentru Păr, Piele, Ten și Unghii – Sticlă cu 500 ml
On Sale
Sale!
%
Off
21
Save 30 lei
30lei
21%
30
lei

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

115,00 lei TVA Inclus

Economisești 30,00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *