Astăzi, ai 12% Extra Reducere ✨ la toate Suplimentele Vegane - Folosește codul 12VEGAN Vezi Produse 🌱🛒

Alimente cu vitamina D pentru zilele fără soare

surse de vitamina d pentru zilele fara soare cele mai bune alimente cu vitamina d

Razele soarelui sunt responsabile pentru starea noastră de bine, dar sunt la fel de importante și pentru sănătatea noastră. Expunerea zilnică la soare produce pe pielea noastră vitamina D, un micronutrient esențial pentru sănătate. Dar ce ne facem în sezonul rece, atunci când soarele stă mai mult ascuns după nori? Acela este momentul în care apelăm la suplimente cu vitamina D sau alimente cu vitamina D pentru a ne menține nivelurile ridicate. 

Hai să aflăm în continuare ce este vitamina d, de ce avem nevoie de ea și care sunt alimentele pe care trebuie să le includem în dietă pentru a ne bucura de un organism sănătos. 

De ce este vitamina D atât de importantă?

alimente cu vitamina d

Fără nici o îndoială, vitamina D este unul dintre cei mai importanți micronutrienți. Un nivel optim de vitamina D este vital pentru o viață sănătoasă, fiind implicată într-o mulțime de procese, de la imunitate și până la funcționarea optimă a creierului.

Vitamina D este o vitamina solubilă în grăsimi. Este diferită de celelalte datorită faptului că organismul poate produce cantitatea de care are nevoie prin expunerea la soare, de aici și denumirea de „vitamina soarelui”. Este unică și datorită funcțiilor sale în organism. Acesta acționează, mai degrabă, ca un hormon steroid decât ca o vitamină, fiind implicată în diverse funcții ale corpului: de la controlul greutății, până la sănătatea oaselor. 

Suplimente premium cu vitamina D si alti nutrienti esentiali pentru sanatate

-24%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 189,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA Inclus

Economisești 45,00 lei

-14%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 145,00 lei.Prețul curent este: 125,00 lei. TVA Inclus

Economisești 20,00 lei

-25%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 130,00 lei.Prețul curent este: 97,00 lei. TVA Inclus

Economisești 33,00 lei

-20%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 220,00 lei.Prețul curent este: 174,99 lei. TVA Inclus

Economisești 45,01 lei

Beneficiile vitaminei D

Vitamina D, după cum am menționat mai sus, are o mulțime de beneficii pentru organism. Iată câteva dintre cele mai importante. 

1. Menține sănătatea creierului

Vitamina D este un nutrient extrem de important în menținerea sănătății creierului. Numeroase cercetări au arătat că un deficit de vitamina D este adesea asociat cu probleme precum schizofrenia, depresia, anxietatea și insomnia. 

2. Ajută la controlul greutății

Kilogramele în plus încăpățânate pot să îți dea bătăi de cap fie și în momentele în care urmezi o dietă strică și faci sport regulat. Ei bine, unele studii arată că vitamina D ar putea contribui benefic la rezolvarea acestei probleme. 

3. Întărește oasele

vitamin d pentru oase

Unul dintre cele mei importante roluri ale vitaminei D este efectul său asupra densității osoase. Lipsa de vitamina D poate provoca probleme serioase precum osteoporoza și scăderea densității osoase

4. Întărește sistemul imunitar

Strănuturile și tusea pot fi cauzate, la fel de bine, și de un nivel scăzut de vitamina D în organism. Lipsa de vitamina D poate fi cauza mai multor probleme ale sistemului imunitar. Pe lângă faptul că vitamina D ne protejează de gripe și răceli, aceasta contribuie și la reducerea inflamațiilor din organism.

Top 7 alimente cu vitamina D

alimente cu vitamina d

Vitamina D care provine din alimente este disponibilă sub două forme: vitamina D3 și vitamina D2. Vitamina D3 se găsește în alimente de origine animală, iar vitamine D2 provine din ciuperci și alte surse.  

Vitamina D3 este varianta mai des utilizată în suplimentele alimentare, iar asta pentru că este considerată mai eficientă în creșterea nivelului de vitamina D din organism. 

Consumul de alimente bogate în calciu și vitamina D sunt o modalitate de a evita deficitul. Vitamina D și calciul lucrează împreună. Calciul protejează oasele, iar vitamina D contribuie la absorbția eficientă a calciului în organism. 

O oră săptămânal în rezele soarelui reușesc să ridice nivelul de vitamina D, dar ce ne facem în lipsa acestuia? Apelăm la alimente. Iată 10 surse naturale de vitamina D: 

1. Ulei din ficat de Cod

Uleiul din ficat de Cod este o sursă impresionantă de nutrienți, fiind extrem de benefic pentru sănătate. Acesta are un conținut bogate de vitamina D, dar și de alți nutrienți esențiali precum acizii grași de tip Omega 3. 

2. Somon

Delicios, dar și foarte nutritiv. Somonul este o sursă excelentă de vitamine și minerale benefice pentru organism. Acesta conține cantități importante de vitamina D, vitaminele B, acizi grași, fosfor, potasiu, magneziu și zinc. 

3. Ton

Tonul este un alt tip de pește extrem de nutritiv și foarte bogat în nutrienți. Dacă decizi să incluzi tonul în dieta ta, pe lângă un conținut bogat de vitamina D, te bucuri și de complexul de vitamine B, potasiu, magneziu și grăsimile sănătoase omega 3 și omega 6. 

4. Sardine

Nici sardinele nu sunt de neglijat dacă ne dorim surse naturale și sănătoase de vitamina D. Acestea conțin, pe lângă vitamina D și cantități importante din vitaminele B, vitamina A și E. În plus, sardinele sunt surse bogate de calciu, fier, zinc și magneziu. 

5. Ouă

Ouăle sunt surse inepuizabile de nutrienți. Gălbenușul este sursa noastră de vitamina D. Pe lângă vitamina D, oul conține și vitaminele B, fier, seleniu și fosfor. 

6. Ciuperci Shiitake

ciuperci shitake

Ciupercile Shiitake sunt printre principalele alegeri când vine vorba despre bucătăria asiatică. Acestea sunt consumate și cultivate atât pentru gustul savuros, cât și pentru proprietățile medicinale importante. 

Pe lângă vitamina D, Shiitake conțin cantități importante de cupru, seleniu, zinc, magneziu și vitaminele B. 

7. Brânzeturi

Lactatele și brânzeturile sunt surse valoroase de nutrienți indispensabili pentru sănătatea organismului. Acestea conțin cantități valoroase de vitamine precum D, A și E, minerale (calciu, magneziu) și, bineînțeles, proteine. 

Cum ne bucurăm de un nivel optim de vitamina D în lipsa soarelui?

Pentru cei care au adoptat un stil de viață vegan sau vegetarian, posibilitățile sunt puțin mai restrânse. Totuși, există variante de alimente potrivite și pentru acest tip de dietă. Suplimentele cu vitamina D sunt, și ele, o alternativă excelentă. Poți opta pentru un supliment care să conțină doar vitamina D sau pentru cu un complex cu multivitamine. 

Chiar dacă expunerea la soare este cea mai bună variantă, îți poți crește nivelul de vitamina D din organism dacă introduci alimentele mai sus menționate în dieta zilnică. Asigură-te că incluzi alimente cu vitamina D la două dintre mesele tale zilnice. 

Avem câteva recomandări pentru tine. Vezi care ți se potrivește

-25%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 100,00 lei.Prețul curent este: 74,99 lei. TVA Inclus

Economisești 25,01 lei

-25%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 130,00 lei.Prețul curent este: 97,00 lei. TVA Inclus

Economisești 33,00 lei

-25%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 130,00 lei.Prețul curent este: 97,00 lei. TVA Inclus

Economisești 33,00 lei

-32%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 87,00 lei.Prețul curent este: 59,00 lei. TVA Inclus

Economisești 28,00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *