Astăzi, ai 12% Extra Reducere ✨ la toate Suplimentele Vegane - Folosește codul 12VEGAN Vezi Produse 🌱🛒

5 motive să consumi un supliment cu magneziu

importanta alimentelor bogate in magneziu si a unui supliment cu magneziu pentru sanatatea organismului

De magneziu ai nevoie pentru a duce la bun sfârșit o paletă largă de activități zilnice. De ce spunem asta? Pentru că magneziu este implicat în peste 300 de reacții metabolice la nivelul organismului tău. Mușchii tăi au nevoie de magneziu pentru a se contracta, nervii din corpul tău își trimit semnale unul celuilalt cu ajutorul magneziului, inima ta bate în parametrii normali datorită magneziului și, totodată, magneziul îți menține si sistemul imunitar puternic. 

Cu toate acestea, experții au constatat că deficitul de magneziu este o problemă cu care foarte multe persoane se confruntă. Acest lucru se datorează faptului că în alimentația multora nu se găsesc suficient de multe surse naturale de magneziu precum spanac, smochine sau chiar ciocolată neagră. De asemenea, sunt multe persoane care nu cunosc cu adevărat importanța acestui mineral pentru organism, astfel că nu iau în calcul administrarea unui supliment cu magneziu. 

Mi-am propus să îți prezint care sunt rolurile magneziului în organism pentru ca tu să îți dai seama cât de important este acest mineral pentru sănătatea ta. Astfel vei știi clar care sunt principalele beneficii cu care vine consumul unui supliment cu magneziu.

Rolurile magneziului în organism

magneziu pentru organism

1. Asigură absorbția calciului în organism

Calciu și magneziu sunt două minerale care fac echipă foarte bună împreună. Între aceste două minerale esențiale există o relație sinergică puternică. Magneziul este responsabil de transportarea calciului în celulele din organismul nostru. Dacă avem un nivel prea mic de magneziu în organism, calciul rămâne pentru prea mult timp în celule și începe să se depună pe oase sau țesuturi moi. Acest fenomen se numește calcifiere, iar calcifierea poate provoca multe alte afecțiuni serioase în organism. 

2. Relaxează mușchii

Am precizat anterior că magneziul este un element esențial în procesul de contracție și relaxare musculară. Acest lucru se datorează faptului că o cantitate mare din magneziul din organism se află la nivelul mușchilor. Calciul produce contracția musculară, iar magneziul ajută musculatura să se relaxeze. În lipsa magneziului, la nivelul mușchilor se pot produce depuneri de calciu care pot provoca crampe musculare dureroase. 

3. Menține sănătatea inimii

Și inima este un mușchi, deci magneziul este prezent și la nivelul inimii. Și aici se aplică același principiu: calciul stimulează inima, iar magneziul o relaxează. Deficitul de magneziu se caracterizează, cel mai des, prin aritmie, adică bătăi neregulate ale inimii. În lipsa unui nivel normal de magneziu, celulele musculare de la nivelul inimii sunt stimulate continuu de către calciu, astfel neputându-se relaxa. Din această cauză, apar bătăi neregulate ale inimii.

4. Menține sănătatea oaselor

magneziul si importanta unui supliment cu magneziu pentru oase

O mare parte din magneziu este stocată în mușchi, însă cantitatea cea mai mare se află la nivelul oaselor. Pe lângă calciul, magneziul este, și el, un element extrem de important în ceea ce privește menținerea sănătății oaselor. Acesta contribuie la creșterea și mineralizarea oaselor, prevenind apariția osteoporozei și reducând riscul de fracturi. 

5. Contribuie la starea ta de bine

importanta magneziului pentru sanatatea muschilor

Anxietatea și depresia sunt afecțiuni cu care foarte multe persoane se confruntă. O lipsă de magneziu în organism poate fi una cauzele apariției acestor stări neplăcute. Magneziul este un element necesar în activarea serotoninei, adică în activarea „hormonului fericirii”. Un supliment cu magneziu îți poate fi de mare ajutor în această situație. Magneziu asigură activarea serotoninei, reduce nivelul de stres și, totodată, migrenele provocate de acesta. 

Acum că știi cât de importante sunt aceste două minerale pentru sănătatea ta și a organismului tău, îți recomandă un supliment cu magneziu care are o rată de absorbție foarte mare în organism. CAL-MAG este un supliment premium cu calciu și magneziu lichid, benefic pentru menținerea sănătății generale a organismului tău. 

Descoperă CAL-MAG și alege doar ce este mai bun pentru tine și pentru organismul tău

-25%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

74,99 lei TVA Inclus

Economisești 25,01 lei

-25%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

97,00 lei TVA Inclus

Economisești 33,00 lei

-25%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

97,00 lei TVA Inclus

Economisești 33,00 lei

-15%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

169,99 lei TVA Inclus

Economisești 30,00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *