Astăzi, ai 12% Extra Reducere ✨ la toate Suplimentele Vegane - Folosește codul 12VEGAN Vezi Produse 🌱🛒

Multivitamine pentru barbati

multivitamine barbati

Multivitamine pentru barbati – Vitamina D

O vitamina importanta pentru barbati este vitamina D. Vitamina aceasta are un rol important pentru mentinerea oaselor si a dintilor puternici. Aceasta ajuta si la prevenirea osteoporozei. Vitamina D poate sa fie obtinuta la lumina soarelui, precum si din alimente precum produsele lactate imbogatite si pestele gras.  Atunci cand nu se consuma suficienta vitamina D ca urmare a expunerii la soare sau din alimentatie este recomandata suplimentarea cu vitamina D.

Multivitamine pentru barbati – Vitamina B12

O alta vitamina care are un rol important pentru barbati este vitamina B12. Vitamina aceasta este necesara pentru buna functionare a sistemului nervos si pentru formarea corecta a celulelor rosii. Vitamina B12 poate sa fie obtinuta din alimente de origine animale, precum produsele lactate, carnea si pestele. Persoanele care urmeaza o dieta pe baza de plante pot sa-si asigure doza de vitamina B12 prin suplimentarea cu aceasta.

Multivitamine pentru barbati – Vitamina A

vitamina a

Vitamina A are de asemenea un rol important. Aceasta are un rol esential pentru mentinerea unei viziuni bune, promovarea unei pieli sanatoase, precum si la mentinerea unui sistem imunitar sanatos. Barbatii pot sa obtina vitamina A din alimente precum cartofii dulci, legumele cu frunzele verzi, precum si din morcovi.

Multivitamine pentru barbati – Vitamina C

O vitamina care are de asemenea un rol esential este vitamina C. Aceasta vitamina este esentiala pentru intarirea sistemului imunitar, protejarea impotriva radicalilor liberi si promovarea productiei de colagen. Barbatii pot sa obtina vitamina C din ardei gras, capsuni si citrice. Precum si din suplimentarea cu aceasta.

Multivitamine pentru barbati – Vitamina E si K

Alte vitamine care au un rol esential pentru sanatatea barbatilor sunt vitamina K si vitamina E. Vitamina E ajuta la sustinerea sanatatii inimii, iar vitamina K are un rol important la coagularea sangelui. Surse potrivite pentru aceste vitamine sunt avocado, legumele cu frunze verzi, precum si din migdale. Suplimentarea este mereu o optiune daca nu se pot obtine suficiente vitamine din alimentatie.

Multivitamine pentru barbati – Zinc, fier si magneziu

Pe langa vitaminele de mai sus, ocupa un rol la fel de important magneziul, fierul si zincul. Aceste minerale au un rol important pentru mentinerea unei sanatati optime, inclusiv promovarea cresterii muschilor, o unor oase sanaroase, a sustinerii sistemului imunitar, precum si a reglarii hormonilor.

Multivitamine pentru barbati – Vitamina B9

O vitamina la fel de importanta este acidul folic, ce se mai numeste vitamina B9. Vitamina aceasta este necesara pentru buna functionare a sistemului nervos, precum si pentru productia de globule rosii. Barbatii pot sa obtina vitamina B9 din alimente precum fasolea, cerealele imbogatite si legumele cu frunze verzi.

Multivitamine pentru barbati – Vitamina E

Vitamina E are, de asemenea, un mare beneficiu pentru sănătatea bărbaților, deoarece este cunoscută ca fiind un antioxidant puternic care ajută la protejarea celulelor de daune. Aceasta susține sistemul imunitar și, de asemenea, promovează sănătatea pielii, a părului și a unghiilor. Bărbații pot obține vitamina E din alimente precum nucile, semințele și verdețurile cu frunze.

Multivitamine pentru barbati – Omega-3

Acizii grasi din omega 3 au un rol important pentru sanatatea barbatiilor. Acestia reduc inflamatiile si promoveaza o sanatatea inimii. Barbatii pot sa obtina acizii grasi omega-3 din alimente precum semintele de in, semintele de chia si pestele gras.

Multivitamine pentru barbati – Iodul

Un alt mineral care este esential pentru barbati este iodul. Acesta ajuta la buna funtionare a glandei tiroide. Barbatii pot sa obtina iudul din alimmente precum produsele lactate, sarea iodata si fructele de mare. Daca avem suficient iod in organism ajutam la prevenirea difunctiilor tiroidiene.

Multivitamine pentru barbati – Seleniul

Un alt mineral esential pentru barbati este seleniul. Acesta este un antioxidant puternic ce ajuta la sustinerea sistemului imunitar si la protejarea celulelor impotriva deteriorarii. Barbatii pot sa obtina cantitatea necesara de seleniu din alimente precum fructele de mare, semintele de floarea-soarelui, precum si nucile de Brazilia.

Alte obiceiuri benefice

Pe langa consumul de minerale si vitamine esentiale este important sa se mentina si un stil de viata sanatos care include gestionarea stresului, evitarea fumatului, a consumului excesiv de alcool, precum si implementarea unei rutini cu exercitii fizice regulate. Acestea ajuta la reducerea riscului de boli cronice, precum si la imbunatatirea sanatatii generale.

Este important si sa se consume suficiente fibre. Acestea ajuta la mentinerea unor miscari intestinale regulate si la promovarea sanatatii inimii. Barbatii pot sa obtina fibre din alimente precum legumele, cerealele integrale si fructele.

Chiar daca suplimentele de vitamine pot sa ne aduca numeroase beneficii, acestea nu trebuie sa fie folosite pentru inlocuirea unei diete sanatoasa. O dieta echilibrata include o varietate de legume, proteine slabe, cereale integrale si fructe ce pot sa furnizeze mare parte din mineralele si vitaminele de care au barbatii nevoie. Pe langa asta, suplimentele pot sa aiba efecte secundare si pot sa interactioneze cu alte medicamente. De aceea este important sa ne consultam cu un medic daca mai luam si alte medicamente si ar putea sa interactioneze intre ele.

Concluzie si recomandari

vitamine si minerale

Asadar, mineralele, vitaminele si alti micronutrienti au un rol important in mentinerea unei sanatati corespunzatoare a barbatilor. Chiar daca o dieta echilibrata poate sa ne ofere majoritatea mineralelor si a vitaminelor de care barbatii au nevoie, este posibil sa fie nevoie si de suplimentarea cu anumite vitamine.

Este de asemenea important sa avem si un stil de viata sanatos care include exercitii fizice pentru sustinerea sanatatii generale a organismului.

In ceea ce privesc multivitaminele potrivite pentru barbati, recomandam Multivitaminele lichide, care contine nutrienti esentiali de care barbatii au nevoie.

Va recomandam gama noastra de multivitamine pentru barbati

-25%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 130,00 lei.Prețul curent este: 97,00 lei. TVA Inclus

Economisești 33,00 lei

-25%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 130,00 lei.Prețul curent este: 97,00 lei. TVA Inclus

Economisești 33,00 lei

-25%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 130,00 lei.Prețul curent este: 97,00 lei. TVA Inclus

Economisești 33,00 lei

-39%
Prețul inițial a fost: 130,00 lei.Prețul curent este: 79,00 lei. TVA Inclus

Economisești 51,00 lei

  • https://qualityoflife.net/blogs/news/multivitamin-for-men
  • https://www.health.harvard.edu/mens-health/do-multivitamins-make-you-healthier
  • https://www.hopkinsmedicine.org/health/wellness-and-prevention/is-there-really-any-benefit-to-multivitamins
  • https://www.livestrong.com/article/503993-what-are-the-benefits-of-taking-one-a-day-mens-formula-multivitamins/
  • https://www.menshealth.com/nutrition/a25310575/should-you-take-a-multivitamin/
  • https://www.webmd.com/drugs/2/drug-152790/mens-daily-multivitamin-mineral-oral/details
  • https://www.healthline.com/nutrition/do-multivitamins-work

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *